VAŠ SAM, IMATE ME: Emotivan oproštaj Hajduka od Arsena Dedića
Foto: Fonet

Poslednji pozdrav

VAŠ SAM, IMATE ME: Emotivan oproštaj Hajduka od Arsena Dedića

Fudbal -
Splitski klub se oprostio od slavnog kantautora i pevača putem društvenih mreža porukom u kojoj se ističe njegova ljubav prema Hajduku

Fudbalski klub Hajduk iz Splita oprostio se na emotivan način od Arsena Dedića, svog velikog navijača i jednog od nekoliko hiljada registrovanih članova kluba.

Hrvatski kantautor i pevač Arsen Dedić preminuo je u ponedeljak uveče u Zagrebu u 78. godini. Ta vest rastužila je sve poklonike njegove muzike, ali i pristalice splitskog kluba.

"Vaš sam, imate me", svojevremeno je poručio Dedić, a o njegovoj ljubavi prema ovom klubu govori i činjenica da je decenijama nastupao na Hajdukovim "Bilim noćima", i to uvek besplatno.

Uz Arsenovu fotografiju sa članskom kartom kluba i poruku "Poslednji pozdrav Arsenu", u tekstu između ostalog stoji.

"Otišao si, Amigo. U predveče, kako je bilo za očekivati, nećeš valjda ujutro. Kao da je juče bila Bila noć, a ne pre tri meseca, kad si onako uleteo u dvoranu, uz standardnu doskočicu ili dve. Zadržali bi te puno duže da smo znali da ti je poslednja. Ko će to znati..."Vaš sam, imate me", kazao si jednom kad smo te učlanili, dok si ponosno držao člansku karticu, službeni znak ljubavi koja je tu uvek bila i bez dokumenta. Govorili su nam stari zagrebački Hajdukovci da se Gabi i tebi mora skinuti kapa uvek."Bilo je onih koji se busaju u prsa Hajdukom, a naplatili bi ti vazduh. Gabi i Arsen svaki put bi došli, besplatno pevali, veselili se s nama do dugo u noć". Tako su nas učili, a ti si pokazao da je to bila istina.

Arsen Dedić, Foto: Fejsbuk printskrin
Arsen Dedić, Foto: Fejsbuk printskrin

KURIR MOŽETE PRATITI I NA VAJBERU http://chats.viber.com/kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track