ČVARKOV I BOŠKIĆ UZ LALE: Vojvodina u Češkoj jača za ekipu Državnog posla
Foto: Printscreen

Novosađani jure Ligu Evrope

ČVARKOV I BOŠKIĆ UZ LALE: Vojvodina u Češkoj jača za ekipu Državnog posla

Fudbal -
Pored igrača, stručnog štaba, funkcionera kluba i novinara, na čarter letu za Prag našli su se i glumci iz popularne serije "Državni posao" Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković

BEOGRAD - Fudbaleri Vojvodine otputovali su danas u Češku, gde će se sastati sa Viktorijom Plzenj u baražu za Ligu Evropa.Pored igrača, stručnog štaba, funkcionera kluba i novinara, na čarter letu za Prag našli su se i glumci iz popularne serije "Državni posao" Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković."Nadam se da su kladionice dobro potcenile Vošu, jer su kvote takve kao da se sastaju Mančester junajted i Kabel, a nit je Voša Kabel, nit je Plzenj Junajted", rekao je Banjac na beogradskom aerodromu.Banjac, koji tumači lik "Čvarkova" u popularnoj seriji RTV-a, našalio se da je ekipi emisije bitno da se plasira u grupnu fazu takmičenja zbog inspiracije."Nama je bitno da uđemo u grupu jer ćemo posle da radimo Državni posao, pa nam treba nešto da komentarišemo do Nove godine", kazao je on.Za Prag su otputovali Banjac i Ćirjaković, ali ne i treći član postave Nikola Škorić, u seriji popularan kao Dragan Torbica.

"On ima zabranu izlaska iz zemlje, jer je prošli put poneo 'vegetu' u Češku, da tamo proda", rekao je Banjac.Upitan ko će dati gol u Češkoj, Banjac je odgovorio: "Valjda Ožegović".Utakmica u Plzenju biće odigrana sutra u 20.50.

Ožegović: U Plzenju znaju da ne smeju da nas potceneFudbaler Vojvodine Ognjen Ožegović rekao je da će njegova ekipa pokazati "ko i šta je" ako je protivnik potceni u baražu za Ligu Evropa. "Ako nas potcene, kao što je to uradila Sampdorija u prvoj utakmici, izaći ćemo na teren i pokazaćemo ko smo i šta smo. Mislim da će nam Plzenj prići oprezno, zato što znaju da smo izbacili ekipu koja je bolja od njih", rekao je Ožegović.Ožegović je istakao da će Vojvodina od početka igrati agresivno i dodao da je važno da ostane neporažena u prvom susretu."Ne bežimo od toga da nam je ovo najvažnija utakmica u sezoni, što nam samim tim stvara pritisak, ali pozitivan", kazao je napadač Vojvodine.Štoper novosadskog kluba Igor Аurić rekao je da bi bilo važno da njegova ekipa prođe u grupnu fazu."Cilj je da pobedimo u dvomeču, najvažnije je da prođemo. Nadamo se...", rekao je Аurić.Аurić je kazao da se nada da će u svom drugom pokušaju kroz baraž izboriti igranje grupne faze LE. On je pre dve sezone sa Vojvodinom eliminisan od moldavskog Šerifa u toj fazi takmičenja. "Viktorija je tvrda ekipa, koja puno trči i mnogo šutira na gol. Najvažnije je da budemo koncentrisani i da napravimo što manje grešaka", kazao je Аurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track