Milan posustaje, navijači prekinuli meč u Đenovi
Foto: REUTERS

Milan posustaje, navijači prekinuli meč u Đenovi

Fudbal -
Najzanimljivije je bilo u Đenovi, gde su navijači domaćeg tima u 55. minutu kod vodstva Sijene od 4:0 ušli na teren i prekinuli meč, ali su se posle 15 minuta ipak povukli i dozvolili da se utakmica odigra do kraja.

FIRENCA - .Milan polako posustaje u šampionskoj trci sa Juventusom, pošto je na San Siru osvojio samo bod protiv Bolonje (1:1), i to zahvaljujući pogotku Zlatana Ibrahimovića u 90. minutu.

Šampioni sada imaju isti broj bodova koliko i Juventus koji će kasnije imati šansu da stekne prednost posle duela sa Romom. Vođstvo gostima doneo je Gaston Ramirez u 26. minutu. Odbrambeni igrač Milana Davide Bonera zaradio je u 84. minutu drugi žuti karton pa je izgledalo da će Bolonja odneti tri boda iz Milana. Ipak, Ibrahimović je nekoliko trenutaka pre kraja meča na asistenciju Urbija Emanuelsona spasio bod za domaće.

Najzanimljivije je bilo u Đenovi, gde su navijači domaćeg tima u 55. minutu kod vodstva Sijene od 4:0 ušli na teren i prekinuli meč, ali su se posle 15 minuta ipak povukli i dozvolili da se utakmica odigra do kraja.

Đenova, koja se bori za opstanak dočekala je Sijenu, ali su gosti iz Toskane već posle prvog dela meča vodili sa 3:0. Dvostruki strelac bio je Fabio Brienca a jedangol dao je Matia Destro. U nastavku meča Luiđi Đorđi povećao je na 4:0 da bi nekoliko minuta kasnije navijači domaćih ušli na teren i prekinuli meč.

Posle prekida od nešto više od pola sata meč je nastavljen a pobedu gostiju je ublažio autogolom Kristijano Del Groso.

Lacio je u Rimu imao dobru priliku da se protiv Lečea, koje se bori za opstanak, odmakne od pratilaca i osigura treće mesto na tabeli. Ipak, Rimljani su osvojili samo bod pošto je meč završen 1:1. U finišu meča prednost Laciu je doneo Ledezma da bi u nadoknadi vremena Bugarin Valerij Božinov dao nadu gostima sa juga Italije da se do kraja šampionata bore za opstanak.

U ostalim mečevima nerešeno 0:0 igrali su Fiorentina i Inter dok su uz više golova Palermo i Čezena takođe osvojili po bod posle rezultata 2:2. Derbi meč kola igra se večeras u Torinu gde se od 20.45 sastaju Juventus i Roma.

Rezultati i strelci 34. kola Serije A:

Fiorentina - Inter 0:0,

Milan - Bolonja 1:1 (Ibrahimović 90 - Ramirez 26)

Ćezena - Palermo 2:2 (Santana 26, Renela 29 - Bertolo 20, Silvestre 45)

Đenova - Sijena 1:4 (Groso 79. autogol - Brijenca 17, 37, Destro 19, Đorđi 49)

Lacio - Leće 1:1 (Matuzalem 82 - Božinov 90).

Od 20.45 sastaju se Juventus i Roma.

U subotu:Kjevo - Udineze 0:0, Parma - Kaljari 3:0, Katanija - Atalanta 2:0, Napoli - Novara 2:0.

Tabela: Milan 68, Juventus 68, Lacio 55, Udineze 52, Napoli 51, Roma 50, Inter 49.....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track