(VIDEO) ZVEZDA PREUZELA LIDERSKU POZICIJU: Katai srušio Javor sa prvog mesta!
Foto: Crvena Zvezda

Derbi sedmog kola Superlige

(VIDEO) ZVEZDA PREUZELA LIDERSKU POZICIJU: Katai srušio Javor sa prvog mesta!

Fudbal -
Pobedu crveno-belima doneo je Aleksandar Katai golom u 36. minutu utakmice

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde preuzeli su lidersku poziciju na tabeli, pošto su u derbiju sedmog kola Superlige Srbije savladali ekipu Javora rezultatom 1:0.

Pobedu crveno-belima doneo je Aleksandar Katai golom u 36. minutu utakmice.

http://www.youtube.com/watch?v=EBtFbHeeuIU

Crveno-beli su, posle sedam kola, prvi na tabeli sa 17 bodova, dok je Javor drugoplasirani sa dva boda manje.

Obe ekipe su imale dobre prilike do gola. Zvezda je u jednom napadu imala dve dobre šanse, ali je šuteve Uga Vieire i Luke Jovića odlično odbranio Vladan Đogatović u osmom minutu. Minut kasnije Javor je imao veliku šansu, ali je Gajić promašio gol iako je bio sam ispred Predraga Rajkovića. Domaći igrači su žestoko protestovali u 23. minutu tražeći od arbitra Aleksandra Vasića da dosudi penal. Vijera je izašao sam ispred Đogatovića, koji ga je srušio, ali je Vasić, posle više od minuta čekanja, odlučio da nije jedanaesterac. Zvezda je povela u 36. minutu kada je Katai, posle pada Marka Petkovića, prevario jednog igrača Javora i iskosa sa leve strane savladao Đogatovića.

Crveno-beli su bili bolji u nastavku meča, ali nisu stvorili ozbiljniju šansu sve do 86. minuta, ali Vijera nije uspeo da zatrese mrežu gostiju iako je bio sam ispred golmana Javora. Prvi put od januara i povratka u Zvezdu na današnjem meču zaigrao je i Aleksandar Luković, koji je u finišu susreta zamenio Sava Pavićevića i odmah preuzeo kapitensku traku od Rajkovića.

Utakmica je odigrana pred skoro oko 24.000 navijača, a posebne ovacije dobio je golman i kapiten Zvezde Predrag Rajković, koji će najverovatnije do kraja meseca napustiti klub. U narednom kolu Super lige Srbije, Crvena zvezda gostuje ekipi Mladosti, dok Javor dočekuje Radnički iz Niša.

BOŽOVIĆ: Trebalo bi da budemo zadovoljni bodovima

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom nad Javorom, ali ne potpuno i igrom svojih fudbalera.

"Igrali smo brzo, onoliko koliko nam je Javor dozvoljavao, nismo mogli brže, ali bi trebalo da budemo zadovoljni osvojenim bovoma. Javor je pokazao da do sada nije bio slučajno lider", rekao je Božović novinarima posle utakmice.

"Javor je imao ozbiljnu priliku na početku i ko zna šta bi bilo da je to iskoristio. Mi smo poveli, ali posle toga nismo iskoristili brojne šanse. Poslednjih 10 minuta smo bili uplašeni nekog slučajnog gola protivnika i igrali smo slabo, ali je najvažnije da smo pobedili i preuzeli prvo mesto", kazao je trener crveno-belih.

"Ristić je odigrao izvanredno i pokazao da na njega možemo ozbiljno da računamo na toj poziciji, iako on nije najsrećniji kada tu igra, što je njegov problem jer se dobro snalazi", naveo je Božović.

Tok meča:

90+ minut - KRAJ UTAKMICE! Zvezda je pobedila ekipu Javora rezultatom 1:0. Strelac jedinog gola na utakmici bio je Aleksandar Katai u 36. minutu.

90+ minut - Na veliku radost navijača Zvezde u igru ulazi Aleksandar Luković.

90+ minut - Prilika za Javor. Zvečević se našao u šesnaestercu Zvezde, posle duela sa Pavićevićem pao je na zemlju, ali sudija je procenio da nije bilo prekršaja.

88. minut - Još jedna šansa za Vieiru. Stojanović je sjajnim potezom izbacio čuvara i uposlio saigrača, ali napadač Zvezde je ponovo loše šutirao.

86. minut - Neverovatnu priliku za gol propušta Vieira. Portugalac se nakon greške odbrane Javora našao oči u oči sa Đogatovićem, međutim, fudbaler Zvezde je očajno reagovao.

80. minut - Znatno je opao tempo utakmice. Javor bez šanse za izjednačenje. Zveda čuva loptu i dugim loptama pokušava da uposli napadače. Crveno beli rutinski čuvaju prednost i čekaju kraj meča.

71. minut - Dobra akcija Zvezde, lopta se lepo kretala, strpljivo su crveno-beli gradili priliku. Viera je pokušao da uhvati volej, ali bio je neprecizan. Lopta je konstantno na polovini gostiju.

62. minut - Velika bakljada na severnoj tribini stadiona Rajko Mitić.

60. minut - Konačno prilika za Javor. Gafurov je imao dobru priliku, ali je napadač Javora šutirao pravo u golmana Rajkovića.

58. minut - Zvezda ima inicijativu, drži loptu u svom posedu. Javor ne uspeva da ugrozi gol protivnika.

50. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je fudbaler Javora Dražić. Ristić je sjajno prošao po levoj strani, a napadač Javora ga je srušio pre nego što je uspeo da uputi loptu u šesnaesterac gostiju.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

45+3 minut - Sudija Vasić je svirao kraj prvog poluvremena. Zvezda posle prvih 45 minuta vodi protiv lidera na tabeli sa 1:0. Prednost crveno-belima doneo je Aleksandar Katai u 36. minutu meča!

42. minut - Zvezda nastavlja da napada gol gostiju. Vered se nekoliko puta našao u dobroj prilici, ali je u ključnim momentima loše odreagovao.

36. minut - GOL! ZVEZDA VODI 1:0. STRELAC JE KATAI! Fudbaler Zvezde je sjajno prošao po levoj strani, uputio snažan i precizan udarac levom nogom i pogodio dalju stativu Đogatovićevog gola.

http://www.youtube.com/watch?v=EBtFbHeeuIU

27. minut - Nova prilika za Zvezdu, međutim, pomoćni sudija je u poslednjem momentu podigao zastavicu jer se Jović našao u ofsajdu.

22. minut - Prva sporna situacija na meču! Vered je posle duela sa golmanom Javora ostao na zemlji, a glavni sudija Aleksandar Vasić procenio je da nije bilo prekršaja. Izraelac se našao sam ispred gola gostiju, Džogatović je istrčao sa gol linije i sprečio napadača Zvezde da uputi udarac.

http://www.youtube.com/watch?v=m9dmNwi-Klo

17. minut - Sjajnu priliku propušta klub iz Ivanjice. Lako je ispala Zvezdina odbrana, posle skoka Zečevića lopta je stigla do Gafurova. Fudbaler Javora je bio potpuno usamljen u šesnaestercu domaćina, ali je traljavo šutirao i propustio najbolju šansu na meču.

16. minut - Zvezda ima inicijativu.

10. minut - Odlična prilika za Javor. Desni bek Marko Gajić je sjajno prošao po desnoj strani, stigao do šesnaesterca crveno-belih i uputio udarac ka golu Rajkovića, ali na sreću domaćeg tima lopta je završila pored stative.

7. minut - Zvezda je lako mogla do prednosti, ali sjajni Džogatović je dva puta fenomenalno intervenisao.Najpre je Katai šutirao sa 15-metara udaljenosti, a nakon odbrane Džogatovića lopta je došla do Jovića koji odmah šutirao, međutim, iskusni golman Javora je ponovo odlično odreagovao.

1. minut - Utakmica je počela!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track