(VIDEO) HRVATIMA SMETA TRANSPARENT DELIJA: Vukovarska deca su tamo gde je Zvezda
Foto: Printskrin Youtube

Parola privukla veliku pažnju

(VIDEO) HRVATIMA SMETA TRANSPARENT DELIJA: Vukovarska deca su tamo gde je Zvezda

Fudbal -
"Delije" su prethodne nedelje pokrenuli akciju "Svi putevi vode na Marakanu", u okviru koje su navijači iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije doneli transparente na kojima je pisalo da su njihova deca tamo gde je Zvezda

Pojedini hrvatski mediji posvetili su veliku pažnju nedavno odigranoj utakmici u prvenstvu Srbije između Crvene zvezde i Javora. No, njih nije interesovalo dešavanje na terenu u kome su se sastale dve prvoplasirane ekipe na tabeli, već ono što se dešavalo na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić", gde se okupljaju najvatrenije pristalice crveno-belih.

"Delije" su prethodne nedelje pokrenuli akciju "Svi putevi vode na Marakanu", u okviru koje su navijači iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije doneli transparente na kojima je pisalo da su njihova deca tamo gde je Zvezda.

Među njima se nalazio i transparent "Vukovarska deca su tamo gde je Zvezda", koji je očigledno puno pogodio pojedine medije.

Prenosimo deo teksta.

"Očito je kako velikosrpska politika Zvezdaša ide niz dlaku onoj predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je izjavio da je „Vukovar srpski grad”.A kako vidimo i tamošnji mediji jako su ponosni na transparente o Vukovaru u srpskim bojama.U nekim normalnim okolnostima transparent o „vukovarskoj deci koja su uz Zvezdu” ne bi predstavljao problem. Svako ima pravo navijati za koga hoće.No, ako se prisetimo srpskog razaranja ovog grada i svih strašnih sudbina koje su doživeli Hrvati od strane Srba u tom gradu, isticanje takvih transparenata nisu ništa drugo nego provokacija, koja definitivno neće pomoći u vraćanju poverenja Hrvata prema svojim srpskim sugrađanima.Još je žalosnije ako je doista reč o navijačima iz Vukovara koji postavljaju takve transparente jer zapravo rade protiv sebe..."

http://www.youtube.com/watch?v=dIh0uO9xO7U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track