BRĐANI SLAVILI U GORNJEM MILANOVCU: Čukarički protiv Metalca prekinuo seriju bez pobeda
Foto: Fonet

Tri boda otišla u Beograd

BRĐANI SLAVILI U GORNJEM MILANOVCU: Čukarički protiv Metalca prekinuo seriju bez pobeda

Fudbal -
Osvajač Kupa Srbije sada se nalazi na sedmom mestu sa 11 bodova, pretekavši tako svog večerašnjeg rivala, koji se nalazi na 10 mestu sa devet bodova

BEOGRAD - Fudbaleri Čukaričkog pobedili su večeras u gostima Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 2:1 u osmom kolu Super lige i tako prekinuli seriju od tri meča bez pobede.

Golove za Čukarički postigli su Dejan Boljević u 48. i Lukas Pijsentin u 66. minutu. Strelac za Mladost bio je Dragan Milovanović u nadoknadi vremena.

Gosti su bolje počeli meč i nekoliko puta su zapretili golmanu Nemanji Beliću, pre svih mladi reprezentativac Srbije Staniša Mandić.

Krajem prvog poluvremena Metalac je imao dve izgledne šanse i to obe preko Luke Merdovića, koji je zadavao muke odbrani ekipe sa Banovog Brda. On je u 41. minutu pogodio stativu, da bi minut kasnije šutirao iskosa sa leve strane i pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Početkom drugog poluvremena, u 48. minutu Čukarički dolazi u prednost preko levog beka "brđana" Dejana Boljevića.

Od tog momenta Čukarički je uspostavio inicijativu i preko Obenga Regana imao šansu da duplira vođstvo ali je igrač iz Gane pogodio stativu.

U 66. minutu golman domaćih Nemanja Belić je napravio penal nad Tijagom. Loptu je namestio Lukas Pijasentin i duplirao vođstvo gostiju iz Beograda.

Do kraja meča trener domaćih Žarko Gajić je pokušavao izmenama da unese svežinu u ekipu i to mu se isplatilo.

Gosti su došli do počasnog gola u 91. minutu kada je posle centaršuta Merdovića, Milovanović dao gol sa ivice peterca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track