NIJE SVEJEDNO: Saznajte zašto su Orlovi baš naoštreni da pobede Jermeniju
Foto: AP

Već misle na Rusiju

NIJE SVEJEDNO: Saznajte zašto su Orlovi baš naoštreni da pobede Jermeniju

Fudbal -
Selektor Radovan Ćurčić je rekao da želi da stvori pobednike, a ne gubitnike na terenu, ekipu kadru da se izbori za odlazak na Svetsko prvenstvo 2018.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće sutra (20.45) utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 protiv Jermenije na novosadskom "Karađorđu".

Duel će se, zbog kazne izrečene Srbiji, igrati pred praznim tribinama.

Za "orlove", kao i za goste, taj meč nema rezultatski značaj, jer su se i jedni i drugi oprostili od odlaska u Francusku. Ipak, selektor Srbije Radovan Čurčić zahteva pobedu.

"Naredni mečevi neće biti bez značaja za našu ekipu. Osim povratka samopouzdanja želimo već sada da počnemo sa formiranjem tima, koji će nastupati u narednom ciklusu takmičenja za prvenstvo sveta u Rusiji 2018. godine", rekao je Ćurčić.

Srbija će, posle utakmice sa Jermenijom, u oktobru igrati i sa Albanijom i Portugalom.

"U narednim utakmicama šansu će dobiti mladi igrači koji su afirmaciju stekli u omladinskoj i mladoj reprezentaciji. Poverenje ćemo ukazati fudbalerima koji mogu da naprave razliku na terenu u našu korist", smatra selektor "orlova".

Ćurčić je svestan da Jermenija nije atraktivan protivnik, ali tvrdi da posao njegovih izabranika neće biti lak, jer su gosti napredovali u protekloj godini.

"Jermenija nije ista reprezentacija kao što je bila prošle godine kada smo na njenom terenu igrali 1:1. To je ozbiljna ekipa, sa jasno profilisanim ulogama i dobrim pojedincima. Mi želimo da pobedom povratimo samopouzdanje, koje nas nije krasilo u nekim trenucima kvalifikacija".

Srpski selektor je rekao da želi da stvori pobednike, a ne gubitnike na terenu. Mnogo je razloga zašto naši reprezentativci nisu igrali uvek na očekivanom nivou.Između ostalih naveo je i sledeći:

"Srbija nažalost nema stadnardni centralni deo odbrane. To se videlo na nekim utakmicama i na tome moramo puno da radimo. Mi se puno bavimo analizom svoje, ali i protivničke strane. Nadam se da će naš rad biti uskoro nagrađen pobedom".

Kapiten Branislav Ivanović složio se sa selektorom da je važno pobeđivati u nastavku kvalifikacija.

"Utakmica sa Jermenijom je za nas veoma bitna. Pogled na tebelu najviše dotiče nas igrače. Mislim da nismo zaslužili da imamo minus bodove. Sadašnji položaj samo igrači mogu da promene. Pobeda bi unela mnogo mira u naše redove", rekao je Ivanović.

On smatra da je Srbiji u tekućem ciklusu i sreća okrenula leđa.

"U nas se uvukao neki strah, kao da smo izgubili samopouzdanje. Pored toga, recimo, nemamo sreće sa centralnim bekovima. Mnoge povrede su nas sputale da u tom važnoj liniji, a to je odbrana, pružimo sigurniju igru. Mi imamo mnogo talentovanih odbranbenih igrača, ali se ponekad desi da ne možemo da igramo u najjačem sastavu".

Najiskusniji reprezentativac Srbije priznao je da su njegovi saigrači iz odbrane u nekim utakmicama stajali "mnogo visoko", a da su linije bile razvučene.

"Ličilo je to kao da nismo bili taktički spremni. Međutim, to je bila samo varka, pošto nismo mogli da igramo uvek u najboljoj postavi", objasnio je Ivanović.

Na pitanje da li će igrati i u narednom ciklusu takmičenja, defanzivac Čelsija je odgovorio:

"Nisam razmišljao o tome. Meni je uvek važnija sadašnjost od budućnosti. Ako budem potreban i ako moja forma bude dobra uvek ću se odazivati na poziv selektora".

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov priznao je da je najveća odgovornost na fudbalerim, pošto je Srbija izgubila sve šanse da se nađe na završnom turniru u Francuskoj.

"Igrači imaju kvalitet za vrhunska dostignuća. Treba samo postaviti uslove da to funkcioniše", smatra iskusni Kolarov.

On je to ilustrovao funkcionisanjem u klubovima u kojima je igrao.

"U klubovima postoje programi od kojih se ne odustaje lako. Kod nas toga često nema", rekao je Kolarov.

Levi bek državnog tima smatra da je svaka utakmica važna za našu reprezentaciju.

"Nama je pobeda protiv Jermenije neophodna da bi povratili mir u reprezentaciji", dodao je Kolarov.

Reprezentacija Jermenije doputovala je u popodnevnim satima u Beograd. Večeras će imati trening na stadionu "Karađorđe", a posle toga će održati konferenciju za štampu.

Pored meča Srbija - Jermenija, koja se igra pred praznim tribinama, sutra se sastaju još Danska - Albanija.

Narednu, prijateljsku utakmicu,Srbija igra u ponedeljak 7. septembra u Bordou protiv Francuske. Biće to jubilarna 100. utakmice Srbije od kada je postala samostalna država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track