ŠOKANTAN UGOVOR: Partizan plaća 2.500.000 evra ako ne ubedi Živkovića da ode gde menadžer kaže
Foto: Saša Pavlić

Bizarno

ŠOKANTAN UGOVOR: Partizan plaća 2.500.000 evra ako ne ubedi Živkovića da ode gde menadžer kaže

Fudbal -
Ukoliko ne ubedimo Živkovića da ode u klub na kome insistira Investicioni fond, Partizan mora da plati penale - rekao je prvi čovek crno-belih

BEOGRAD - Predsednik Partizana Zoran Popović šokirao je javnost kada je otkrio detalje ugovora između bivše uprave kluba iz Humske i Investicionog fonda Pinija Zahavija.

Nime, ukoliko čelnici Partizana žele da zadrže Andriju Živkovića i nakon januara, moraće da plate Zahaviju čak 2.500.000 evra.

„Ukoliko ne ubedimo Živkovića da ode u klub na kome insistira Investicioni fond, Partizan mora da plati penale u iznosu od 1.250.000 evra što je izuzetno visoka klauzula što samo svedoči da ćemo da imamo problema sa Fondom i Apolonom. Da li ćemo da se izborimo – videćemo. Preti nam da moramo da vratimo 1.2500.000 evra, koliko je plaćeno za prava na igrača i pride uplatimo još 1.250.000 evra, dakle ukupno 2.500.000 evra, jer smo ga zadržali. Moraće da presuđuje međunarodna pravna arbitraža i gledamo kako da se odbranimo. Uradićemo sve što možemo, ali situacija nije sjajna“, rekao je u razogvoru za SOS kanal prvi čovek crno-belih.

Podsetimo, crno-beli su prodali 75 posto ekonomskih prava na ugovor sjajnog krilnog fudbalera fondu svetski priznatog menadžera.

Nadaju se u Humskoj da će uspeti da preko međunarodnih pravnih institucija ponište taj dogovor, a "hvataju" se za činjenicu da na spornom ugovoru nema potpisa Živkovića.

"Prethodna uprava je učinila to što je učinila, a zbog čega- ne mogu da ulazim. Možda su morali. Partizan je prošlog leta imao 75 odstvo prava na Živkovića i oni su u teškoj situaciji prodali ta prava za 1.250.000 evra koji su odmah uplaćeni. Sam ugovor je, nažalost, traljavo odrađen i najveći problem je taj što klub mora da preostalih 25 posto prava proda za 600 hiljada evra i pride ubedi igrača da ode u klub koji mu nameće Investicioni fond Pinija Zahavija. I, sve to posredstvom Falija Ramadanija, zastupnika fonda u pregovorima", dodao je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track