(VIDEO) ANTOLOGIJSKI OKRŠAJ: Na današnji dan postignut najlepši gol u istoriji večitih derbija
Foto: Mojacrvenazvezda.net

Pred 55.000 gledalaca

(VIDEO) ANTOLOGIJSKI OKRŠAJ: Na današnji dan postignut najlepši gol u istoriji večitih derbija

Fudbal -
Crveno-beli su kao gosti trijumfovali 3:2, a goleadu je već u 5. minutu otvorio Dragan Stojković spektakularnim pogotkom

Na današnji dan pre 28 godina fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan 3:2 na stadionu JNA u jednom od antologijskih "večitih derbija".

Tog 6. septembra 1987. odigran je 81. derbi najtrofejnijih srpskih i jugoslovenskih klubova.

Gosti su poveli već u 5. minut golom Dragana Stojkovića Piksija direktno iz kornera. Izjednačio je Goran Stevanović u 26. minutu i tim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku su viđena četiri neverovatna minuta. Bora Cvetković je sa dva pogotka u 54. i 56. minutu doveo Zvezdu u vođstvo od 3:1, a u 57. je Nebojša Vučićević postavio konačnih 2:3.

Do kraja je Partizan imao dve šanse preko Fadilja Vokrija i Milka Đurovskog, ali se istakao mladi golman Zvezde Dika Stojanović.

Ekipa Velibora Vasovića se tom pobedom rehabilitovala posle lošeg starta sezone i samo četiri boda osvojena u uvodnih četiri kola.

Ovaj derbi ostao je najviše upamćen po Piksijevom golu iz kornera posle čega se Partizanov golman Đukanović pravdao da ga je neko od protivničkih igrača pljunuo u lice, zbog čega nije mogao bolje da interveniše.

Partizan – Crvena zvezda 2:3 (1:1)

Stadion: JNA, 6. septembar 1987. Gledalaca: 55.000. Sudija: Antun Šumić (Zagreb). Strelci: Stojković u 5. i Cvetković u 54. i 56. minutu za Crvenu zvezdu, a Stevanović u 26. i Vučićević u 57. minutu za Partizan.

Partizan: Đukanović, M. Bajović, Đorđević, Vermezović, Klinčarski, Radanović, Smajić, Stevanović (Šćepanović), Vokri, M. Đurovski, Vučićević (Joksimović). Trener: Jusufi.

Crvena zvezda: Stojanović, Radovanović, Marović, Đurović, G. Milojević, Krivokapić, Binić (Mrkela), Prosinečki, Musemić, D. Stojković, B. Cvetković (D. Joksimović). Trener: Vasović.

http://www.youtube.com/watch?v=QJ0XmIN26B4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track