VEČITI DERBI Donald: Dobićemo vas! Abubakar: Nebitni ste!

Stranci spemni

VEČITI DERBI Donald: Dobićemo vas! Abubakar: Nebitni ste!

Fudbal -
Zvezdin Holanđanin i Kamerunac iz Partizana ubeđeni da će sutra na Marakani nastaviti trend da pobednika u derbiju odlučuju inostrani igrači

Stranci bi trebalo da daju pečat 149. večitom derbiju (subota 18.00, Marakana).Fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald debitovaće u meču protiv Partizana, dok će napadač crno-belih Abubakar Umaru upisati svoju treću veliku utakmicu, ali prvu u crno-belom dresu. Naime, Kamerunac je prethodne dve utakmice odigrao za Crvenu zvezdu u sezoni 2008/2009.Holanđanin je došao kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu, i snagom i lucidnošću pleni na sredini terena u paru s Markom Grujićem.- U ovaj meč moramo ući kao i u bilo koji drugi, u suprotnom biće previše stresa i tenzije. Partizan ima dobru ekipu, ali mislim da smo mi bolji. Igrao sam protiv njih s Mordovijom. Najveća bitka će se voditi na sredini terena i ko je dobije dobiće i derbi. Neće tu biti borbe jedan na jedan, već je važan kolektiv. Koncentracija je najvažnija - kaže Donald, a o Baboviću i Brašancu dodaje:- Igrače Partizana znam po brojevima i znam da su kvalitetni. Moj zadatak biće da dobijem borbu sa obojicom.Kamerunac Abubakar Umaru je posebna priča. Za Crvenu zvezdu protiv Partizana odigrao je dva derbija. Jednom je bilo nerešeno 1:1, a u drugom su slavili crno-beli sa 2:0.- Ne bojimo ih se! Igrao sam za Zvezdu u tandemu s Kleom i bilo je nerešeno. Sad bih voleo da pobedim. Mi smo u mečevima za ulazak u Ligu šampiona dokazali da svakoga možemo da pobedimo - poručio je Umaru.

ProvokacijaSLAVIĆU GOL PRED DELIJAMAAbubakar Umaru ne krije da sa Crvenom zvezdom ima nerašćišćene račune iz vremena kada ga je Vladimir Petrović Pižon najurio iz kluba.- Znam koliko je Grobarima važan gol u derbiju i obećavam da ću ga proslaviti ukoliko ga postignem na Marakani. Pre nekoliko nedelja nisam se radovao golu u Novom Sadu protiv Vojvodine, ali ovo je sad druga situacija - poručio je Kamerunac.

ŠaljivdžijaU BARSU NA ZIMUAjaksovo dete Mičel Donald želi da ostane u Zvezdi i na proleće, kad će crveno-beli aktivirati klauzulu i za 200.000 evra ga otkupiti od ruske Mordovije.- Svi planovi su mi vezani za Crvenu zvezdu. Ovde sam stvarno srećan. Ni u jednom klubu nisam bio ovako lepo tretiran. Ideja je da ostanem u Zvezdi i potpišem novi ugovor. Jedino ako bi se pojavila ponuda Barselone, morao bih da razmislim - našalio se Donald.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja