(VIDEO) MILINKOVIĆ ŽALI ZA ŠANSAMA: Sve je prestalo kod drugog gola Zvezde
Foto: Partizan.rs

Trener Partizana posle poraza od Zvezde

(VIDEO) MILINKOVIĆ ŽALI ZA ŠANSAMA: Sve je prestalo kod drugog gola Zvezde

Fudbal -
Partizan je kao gost izgubio od Zvezde sa 3:1 u devetom prvenstvenom kolu

BEOGRAD - Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da su brojni promašaji njegovih fudbalera glavni razlog večerašnjeg poraza od Crvene zvezde."Mislim da je sve prestalo kod drugog gola Zvezde, evrogola. Ono što smo hteli, mnogo smo promašili, a velike utakmice to ne trpe. Nije nam pošlo za rukom i nogom, a Zvezdi nažalost jeste", rekao je Milinković posle utakmice. Partizan je kao gost izgubio od Zvezde sa 3:1 u devetom prvenstvenom kolu, čime je "večiti" rival uz utakmicu više ima osam bodova više. Milinković je kazao da je njegova ekipa mnogo promašivala, a posebno je istakao šansu Alena Stevanovića u prvom i Abubakara Umarua u drugom. "Igrači Zvezde su pokazali ogromnu želju, dobili su više duela u prvom poluvremenu. Kada smo se vratili u egal, došao je drugi gol Zvezde", kazao je Milinković. Partizan će u sledećem kolu dočekati Radnički iz Niša.

http://www.youtube.com/watch?v=Exin6AmGxLU

"Nema ništa teže od izgubljenog derbija. Ovo je veliki udarac za nas, ali ima još mnogo da se igra. Videćemo šta će nam doneti novi sistem takmičenja. Moramo da smognemo snage da se izvučemo uz ovih problema i da pokažemo zajedništvo. Lako je biti zajedno kada se pobeđuje. Zvezdina pobeda je zaslužena i čestitam im. Primili smo golove iz udaraca van 16 metara, a na početku utakmice smo prihvatili jurnjavu koja nama ne odgovara. Oni su se bolje snašli, trebalo je mirnije da igramo", rekao je Babović.

Golman Partizana Živko Živković izjavio je da njegova ekipa što pre treba da zaboravi poraz od Crvene zvezde i okrene se duelu sa AZ Alkmarom u Ligi Evrope."Čestitam Zvezdi na pobedi, a mi ovu utakmicu treba što pre da zaboravimo. Mislim da smo dobro počeli sa par poluprilika, primili smo gol, ali smo se vratili, a drugo poluvreme... Čestitao bih igraču Zvezde (Vieiri) koji je postigao fenomenalan pogodak. Rezultat je možda previsok jer smo i mi imali dve stopostotne šanse, ali zaslužena pobeda Zvezde. Dali su tri zaista lepa gola, mi nismo iskoristili svoje šanse. Treba da zaboravimo što pre i okrenemo se narednoj utakmici u četvrtak. Prvenstvo još nije gotovo, ovo je tek deveto kolo", dodao je golman Partizana. Fudbaler Partizana Darko Brašanac rekao je da je njegova ekipa doživela težak poraz. "Nemam pametan komentar... Izjednačili smo na vreme, imali smo psihološku prednost pred nastavak ali mislim da je taj evrogol (Vijeire) dosta uticao na krajnji rezultat. Stvarno je postigao fenomenalan gol i da ta lopta nije ušla ko zna šta bi bilo, ali glupo je sada o tome pričati. Ovo je težak poraz za nas, moramo da ga anuliramo jer nas čeka pakleni ritam", rekao je Brašanac. Fudbaler Partizana Andrija Živković rekao je da je njegova ekipa loše odigrala utakmicu. "Loše smo odigrali utakmicu, ne znamo ni sami šta nam se desilo. Katastrofalno smo ušli u meč i to nas je koštalo. Trebalo je da imamo psihološku prednost u drugom poluvremenu, ali smo se kasno probudili. Prvo poluvreme nismo igrali kako treba, a drugo smo krenuli malo bolje, ali nismo iskoristili šanse koje smo imali", rekao je Živković. Nikola Ninković poručio je da je Zvezda bolje ušla u meč i zasluženo slavila. "Poveli su 1:0 i to je trebao da nam bude jasan signal. Na svu sreću uspeli smo da izjednačimo, ali Vijeira je u nastavku postigao sjajan gol. Svaka čast. Imali su dosta sreće i mi nismo imali snage da se vratimo u utakmicu. Ne znam šta nam se desilo u poluvremenu, šef je pričao da treba da se trgnemo i da smo imali sreće kod izjednačenja. Tražio je drugačiji pristup, ali nismo uspeli, crveno-beli su zasluženo slavili", rekao je Ninković.Kapiten Partizana Saša Ilić istakao je da su greške crno-belih odlučile derbi. "Iskoristili su šanse i naše individualne greške. To skupo košta u derbiju. Primili smo drugi gol. Moja izgubljena lopta i sjajan gol Vijere. Na velikim utakmica to se skupo plaća. Posle je bilo izuetno teško igrati", zaključio je ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track