CAR DERBIJA Marko Grujić: Grof mi je rekao: "Mali, igraj i uživaj“
Foto: Nebojša Mandić

Dominirao na utakmici

CAR DERBIJA Marko Grujić: Grof mi je rekao: "Mali, igraj i uživaj“

Fudbal -
Mladi fudbaler otkriva za Kurir kako ga je trener Božović spremio za Partizan

Fudbaleri Crvene zvezde nadigrali su Partizan u večitom derbiju, a mladi Marko Grujić (19) odigrao je debitantsku utakmicu na visokom nivou, kao da u nogama ima najmanje deset takvih mečeva.Za odličnu partiju mladog asa najzaslužniji je trener Miodrag Božović.- Pridržavao sam se onoga što mi je šef rekao. Dobro me je trener Božović spremio za derbi. Rekao mi je: "Mali, igraj i uživaj!" Bio sam opušten, pucao sam od samopouzdanja. Otuda i tako dobra utakmica - otkriva za Kurir Marko Grujić i dodaje:- Sada ne sme biti euforije. Ovaj trijumf moramo da potvrdimo protiv Jagodine i Novog Pazara. Tek sa tih šest bodova derbi će dobiti na težini.Marko Grujić smatra da crveno-beli nisu mogli da izgube protiv Partizana.- Fenomenalan je osećaj dobiti u derbiju. Srećan sam što smo navijačima podarili veliku pobedu jer ove godine ne igramo Evropu. Nekoliko puta sam gledao ka tribinama i video ljude kako su srećni, bio je to dodatni adrenalin za sve nas na terenu.Talentovani Zvezdin vezni igrač bio je stalna meta igrača Partizana, posebno iskusnog Saše Ilića, koji ga je dobrano tukao.- Ništa ne zameram Saletu. Skoro je duplo stariji od mene. Veliki je igrač i kad je lopta kod njega u nogama, to je pretnja za naš gol. Meni je motiv kad igram protiv njega. Dao je svoj maksimum, ali to nije bilo dovoljno.Grujić je udelio kao rukom dve asistencije Vijeiri i Kataiju, posle kojih su pali drugi i treći gol.- Iznenadio me je Ugo onim šutem. Ali evrogolovi i padaju posle nerezonskih šuteva. Saletu Kataiju sam dao pas, a onda se on solo akcijom izborio za poziciju i precizan šut - zaključio je Grujić.

Složna braćaSLAVLJE U KAFANICIFudbaleri Crvene zvezde zajedno su proslavili trijumf u večitom derbiju.- Mi smo jedna složna ekipa! Stariji igrači su organizovali slavlje. Otišli smo u jednu kafanicu i proslavili pobedu. Već danas nas čeka trening i spremanje za Jagodinu. Nema više slavlja - poručio je Grujić.

Žal za EvropomDAJTE SAD KAIRATMarko Grujić žali što Crvena zvezda ove godine ne igra evropske utakmice.- Krivo mi je što ne igramo Evropu. Da nam je sad taj Kairat, pa da se izmerimo. Ali ne vredi žaliti. Ako bog da da uzmemo titulu i ostanemo na okupu, pa da onda sledećeg leta s navijačima napadnemo Ligu šampiona - samouveren je Grujić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track