SKUPOCENI PROMAŠAJI ZVEZDE: Uzeli veliku lovu, a bili očajni na terenu!
Foto: Crvena Zvezda)

Bacanje novca

SKUPOCENI PROMAŠAJI ZVEZDE: Uzeli veliku lovu, a bili očajni na terenu!

Fudbal -
Ovo su najveći promašaji Zvezde u poslednjih desetak godina

BEOGRAD - Crvena zvezda je prethodnih godina pravila žestoke promašaje prilikom angažovanja igrača. Bacali su crveno-beli novac na razne anonimuse, kao da ga imaju na pretek.

Igrači koji nisu proveli puno vremena na terenu, zarađivali su ozbiljne pare, a nakon odlaska iz kluba zbog neisplaćenih zarada tužili su crveno-bele. Zvezda je tako neretko bila u ozbiljnim problemima zbog igrača kojih se navijači sa Marakane i ne sećaju.

Tužba Novaka Martinovića zaokružila je kolekciju skupocenih promašaja Zvezde. Iskusni štoper zahteva isplatu duga od 200.000 evra. On je za Zvezdu odigrao svega osam utakmica za dve sezone, koliko je proveo u timu.

Iste večeri kada je Martinović doveden, na Marakanu su stigla još dva štopera, Peruanac Arauho i Liberijac Omega. Ispostavilo se da je i za njih bačen novac.

Zvezda je često angažovala fudbalere za veliki novac, a da za uzvrat na terenu nije dobila ništa vredno. Rekorder je tek nedavno isplaćeni Gžegorž Bronovicki, a kada se sve sabere ceh je bio milion evra.

Natanijel Asamoa je više vremena proveo u ambulanti nego na terenu, a veliki novac izdvojen je da bi došao u klub.

Bronovicki i Asamoa tužili su crveno-bele, a tužba je stizala i zbog Ivana Trčkovskog koji je plaćen 580 hiljada evra, a nije opravdao očekivanja.

Zvezda je u leto 2007. godine dovela tri igača iz Južne Amerike Maurisija Molinu, Ernana Barkosa i Frenklina Salasa, a poplava stranaca zabeležena je u sezoni 2008/2009 - Bruno Edgar, Džef Silva i Žoseli Fereira, sva trojica odigrali su ukupno 22 utakmice.

Od stranaca u Lukićevoj eri bilo je minusa u kasi, ali su pojedinici pika vratili deo uloženog na terenu (Kadu, Borha i Evandro). U slučajevima Pašeka i Mezenga bilo je duplo - ništa.

Za Ifeanija Onjila Zvezda je izdvojila čak 400.000 evra u sezoni 2013/2014, a Nigerijac je odigrao samo osam utakmica za crveno-bele.

(Sportski žurnal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track