Slobodan Santrač: Dočekasmo i taj trijumf u Evropi
Foto: Saša Pavlić

Nekadašnji as o šest godina dugom postu

Slobodan Santrač: Dočekasmo i taj trijumf u Evropi

Fudbal -
Čuveni golgeter Partizana veruje da ova generacija igrača može do dobrih rezultata u Ligi Evrope

Golom Lamina Dijare Partizan je u decembru 2009. godine savladao Šahtjor u grupnoj fazi Lige UEFA (sada Liga Evropa), a do pre dve večeri to je bila poslednja pobeda crno-belih u evropskim takmičenjima po grupama.Sada je srušen je AZ Alkmar sa 3:2 (2:1), golovima Abubakara u 11. i 40. minutu, te Živkovića u 89, dok su strelci za Holanđane bili Van der Linden u 34. i Henriksen u 93. minutu.

Pre šest godina bilo je i grudvanja... Fudbaleri Partizana savladali Ukrajince sa 1:0
Pre šest godina bilo je i grudvanja... Fudbaleri Partizana savladali Ukrajince sa 1:0

Crno-beli su u poslednjih deset sezona sedam puta učestvovali u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, a od 2005. nisu uspeli da „prezime“ među najboljima, odnosno da se plasiraju među 32 najbolja kluba. Da li se, posle startne pobede, to može očekivati od ove generacije, pitali smo legendu crno-belih Slobodana Santrača.- I bilo je vreme da Partizan pobedi. Alkmar nije pokazao kvalitet i trijumf je potpuno zaslužen. Nema velike razlike među timovima, koliko prilika iskoristiš na utakmici, toliko šansi imaš za pobedu - rekao je Santrač.Čuveni golgeter vidi i recept za dobre rezultate crno-belih.- Ako pojačaju odbranu, sa ovakvom sredinom i napadom mogu do dobrih rezultata. Potrebno je vreme i za uigravanje, veliki je broj novih igrača, treba preležati „male boginje“. Videli ste Abubakara, promašio je protiv Zvezde dve bolje šanse nego što su bile ove sa AZ iz kojih je dao golove - zaključio je Santrač.Na sajtu FK Partizan objavljeno je da je pobeda nad AZ Alkmarom klubu donela nagradu od 360.000 evra i dva zagarantovana boda za građenje klupskog koeficijenta, te će svaki naredni uspeh doneti direktne bodove. Objavljeno je i da je dosadašnja zarada na ime premija UEFA tačno 5.760.000 evra.

Kiza za navijače i porodicuVUKLI STE ME KROZ BLATO!Trener crno-belih Zoran Milinković ušao je u lični rat sa novinarima „osim sa nekoliko časnih izuzetaka“. Priče o smeni nakon poraza od Crvene zvezde toliko su pogodile trenera Partizana da je pre analize susreta sa Holanđanima rekao:- Ostvario sam sve ciljeve koje je ova uprava postavila pred mene, a to su titula i Liga Evrope. Kada je reč o prvenstvu, ima još 29 kola do kraja. Osim nekoliko časnih izuzetaka, mediji su me satanizovali i provlačili kroz blato. Ovu pobedu posvećujem navijačima i porodici, koja je trpela stravične stvari posle derbija. Ne tražim da me volite, ali poštujte ono što rade Partizan i ovi divni momci. Mi smo zaradili šest miliona evra. Voleo bih da svaki trener uradi isto i više.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track