OBRT U ZVEZDI: Tončev ulazi u trku sa Čovićem, vraća se  i Kokeza
Foto: Dragan Kadić

Predsednički izbori

OBRT U ZVEZDI: Tončev ulazi u trku sa Čovićem, vraća se i Kokeza

Fudbal -
Tončev je prošle nedelje obavestio javnost da odustaje od ideje da se kandiduje za predsednika Crvene zvezde na izborima raspisanim za 11. oktobar i tu odluku obrazložio tvrdnjom da "postoji sprega između Čovića i Delija", na šta je Čović odgovorio kratkom izjavom u kojoj je konstatovao da mu je "žao što je Batko pobegao s megdana"

Ivica Tončev i Slaviša Kokeza "se zezaju" sa Nebojšom Čovićem, piše beogradski sportski dnevnik u broju od utorka i dodaje da je saopštenje Tončeva da odustaje od kandidature za predsednika FK Crvena zvezda "samo probni balon".

"Nijednog trenutka on to nije ozbiljno mislio", navodi se u tekstu i konstatuje da će "Tončev sigurno biti predsednik Crvene zvezde", kao i da će se "Kokeza vratiti u klub".

"Proteklih nekoliko dana Tončev je proveo u Beču sa Slavišom Kokezom i tamo su skovali plan kako da se domognu predsedničkih mesta u FSS i Crvenoj zvezdi", navodi list, čiji izvor govori i to kako se dvojica aktuelnih potpredsednika kluba, Tončev i Čović, vređaju tokom sastanaka.

Čović Tončeva zove "Batko", a Tončev Čovića naziva "Ćoki".

"To su njihova interna vređanja. Nebojša ga stalno tako zove, ali samo kad želi da ga iznervira, a ovaj njemu odgovara sa Ćoki ili Ćorke", navodi izvor.

List podseća da je Tončev prošle nedelje obavestio javnost da odustaje od ideje da se kandiduje za predsednika Crvene zvezde na izborima raspisanim za 11. oktobar i tu odluku obrazložio tvrdnjom da "postoji sprega između Čovića i Delija", na šta je Čović odgovorio kratkom izjavom u kojoj je konstatovao da mu je "žao što je Batko pobegao s megdana".

Kako se tvrdi to je samo bio "probni balon", posle kojeg je više nego izvesno da će baš Tončev biti predsednik kluba, kojem rezultatski u poslednje vreme ide sjajno, ali organizaciono...

Izbori za predsednika kluba, a tu funkciju i dalje obavlja fiktivno Svetozar Mijailović, raspisani su u jeku šampionata Srbije i to u trenutku kada Crvena zvezda, sa utakmicom više, ima deset bodova više od Partizana i pobedu u prvom od tri "večita derbija" ove sezone. Zajedno s Mijailovićem, a to je ponovio više puta, povlači se i generalni direktor Zvezdan Terzić, međutim list najavljuje da će se treći potpredsednik iz drugog mandata Dragana Džajića, Kokeza, vratiti u klub.

Kokeza je, podsećamo, podneo ostavku i objavio saopštenje u kojem je oštro kritikovao tvrdo jezgro navijača, tj. Delije, a svemu je prethodila rana eliminacija iz Evrope od Kairata, burna pobeda u 1. kolu Superlige nad OFK Beogradom (2:0, 2:6) i potom dva remija u Superligi, u mečevima sa Metalcem u Gornjem Milanovcu i Radničkim iz Niša, u Beogradu.

Tada su se sa severa, posle dugo vremena, začuli povici: "Uprava napolje", Kokeza je podneo ostavku i ostao na funkcijama predsednika Fudbalskog saveza Beograda i potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, a Upravni odbor na hitnom sastanku doneo je odluku o raspisivanju izbora i, praktično istog dana, potvrđene su podele unutar kluba o kojima se više i ne ćuti.

"Tončev će sigurno ući u obračun sa huliganima i svima koji buše Zvezdu iznutra, koji žele da se ovajde, a ne da pomognu. Hoće da napravi klub po evropskim standardima. U tom obračunu, pre svega sa delom navijača koji takođe imaju ambiciju da vode klub, ali iz senke, sigurno će imati podršku države. Vidite da je vlast, odnosno policija, konačno počela da radi svoj posao. Neki navijači su pohapšeni i sada, na Paradi ponosa. Pre toga nije bilo, problemi su se ignorisali", navodi neimenovani izvor, koji konstatuje:

"Istina je da je i Čović bio miljenik aktuelne vlasti, ali očigledno samo bio. On se ponaša kao da se odmetnuo od njih, a zaboravio je da je upravo zahvaljujući premijeru ušao na stadion 'Rajko Mitić', i to noću", dodaje isti izvor.

Kurir sport / Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track