Najnovije vesti

MUĆKE: Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv predsednika Crvene zvezde zbog falsifikovanja
Foto: Nebojsa Mandić

Mijailović pod istragom

MUĆKE: Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv predsednika Crvene zvezde zbog falsifikovanja

Fudbal
Spor je nastao u trenutku kada su crveno-beli tražili raskid na štetu Nikole Mijailovića zbog udaranja saigrača Miloša Bosančića, a fudbaler tužio je klub zbog neisplaćenih zarada u visini od preko 200.000 evra

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak protiv predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića zbog sumnje da je falsifikovao određene članove disciplinskog pravilnika kluba.

Mijailović je, prema navodima tužilaštva, to učinio zbog slučaja koji se vodi protiv bivšeg kapitena ekipe Nikole Mijailovića!

"U Zvezdi su antidatirali pravilnik zbog procesa koji vode protiv Nikole Mijailovića. Uprošćeno, Zvezda tereti bivšeg kapitena za disciplinski prekršaj po članu koji je na dan izvršenja dela glasio drugačije. U klubu su ga promenili kako bi ga uskladili sa tužbom, ali su falsifikovali datum. Policija će saslušati Mijailovića kao potpisnika tog pravilnika, ali je podneta prijava i protiv N.N. lica za koje se sumnja da je to krivično delo i uradilo", rekao je advokat fudbalera Vladimir Bojović.

Nikola Mijailović, Foto: Saša Pavlić Kurir
Nikola Mijailović, Foto: Saša Pavlić Kurir

Crvena zvezda i Nikola Mijailovića više meseci su vodili spor pred Arbitražnim sudom. Crveno-beli su tražili raskid na štetu igrača zbog teškog kršenja discipline, odnosno udaranja saigrača Miloša Bosančića, a fudbaler, koji ima ugovor do 2017. godine, tužio je klub zbog neisplaćenih zarada u visini od preko 200.000 evra. Glavna rasprava pred Arbitražom je završena, ostaje da sud izrekne glavnu presudu. Međutim, najava Tužilaštva može da utiče na Arbitražu da odluku odloži dok se ne ispita ceo slučaj.Predsednik Zvezde Svetozar Toza Mijailović negira bilo kakve sumnjive radnje."Svako ima pravo da sumnja, verovatno je to prijava Nikole Mijailovića koju ja još nisam video, niti dobio. Ne bi mi palo na pamet da se igram takvim stvarima kao što su Statut i pravilnici Crvene zvezde koji su pritom transparentni i naravno da nisam učinio nikakvo nezakonito delo. Uostalom, naša vrata su otvorena za sve", izjavio je Mijailović.

(Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...