DEKI STANKOVIĆ PONOVO NA TERENU: Deca iz Srbije na prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Milanu
Foto: Mos.gov.rs

Bivši kapiten "orlova" nije mogao samo da gleda

DEKI STANKOVIĆ PONOVO NA TERENU: Deca iz Srbije na prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Milanu

Fudbal -
Na finalnom meču našim sportistima veliku podršku pružio je Dejan Stanković koji je sa tribina "uskočio" na teren i priključio se utakmici

BEOGRAD - Mladi sportisti iz Srbije odigrali su u Milanu prijateljsku fudbalsku utakmicu sa vršnjacima iz Italije.Posetu dece iz Srbije inicirao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom posete sajmu EXPO u Milanu. Naš proslavljeni fudbaler Dejan Stanković ugostio je mališane kao sportski ambasador projekta.Savez za školski sport Srbije odabrao je ekipe od po šest dečaka (OŠ „Sveti Sava“ Žitište) i devojčica (OŠ „Dositej Obradović“ Novi Sad) uzrasta 11-12 godina, koji su pobednici nacionalnog školskog turnira u malom fudbalu, a koji su u Milano otputovali sa predstavnicima Ministarstva omladine i sporta i svojim nastavnicima. Deca su po dolasku obišla paviljon Srbije na sajmu EXPO.Na finalnom meču našim sportistima veliku podršku pružio je Dejan Stanković koji je sa tribina "uskočio" na teren i priključio se utakmici. On se prisetio i svojih početaka u tim godinama i poručio deci da se pre svega zabavljaju u sportu, ali da uvek treba da idu napred, sanjaju i ne odustaju - a da će se trudom i radom ti snovi i ostvariti. Sledećeg dana posete, Dejan Stanković pozvao je našu decu u obilazak stadiona San Siro, stadion dva poznata milanska tima - Intera i Milana.

Foto: mos.gov.rs
Foto: mos.gov.rs

Mladi sportisti obišli su i svlačionice, a najviše ih je obradovao izlazak na teren i obilazak muzeja u kome su izloženi trofeji i nagrade.Stanković je istakao da se nada da je ovo samo početak i da će se lepa saradnja sa Ministarstvom omladine i sporta nastaviti i u budućnosti, i podelio našim mališanima poklone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track