REGIONALNA LIGA SPAS ZA FUDBAL: Nek se igra od Vardara do Triglava!
Foto: Nebojša Mandić

ZAJEDNO JAČI

REGIONALNA LIGA SPAS ZA FUDBAL: Nek se igra od Vardara do Triglava!

Fudbal -
Bivši selektor Jugoslavije Ivica Osim veruje da bi jedinstveno takmičenje znatno podiglo kvalitet u našem regionu

Bivši selektor Jugoslavije Ivica Osim veruje da je neophodno da se formira regionalna liga kako bi se kvalitet fudbala na ovim prostorima podigao na viši nivo.- Regionalna liga je najbolja stvar za fudbal kod nas. Jedino tako možemo da podignemo kvalitet. Ona bi celom regionu donela poboljšanje, iako znam da neki jedva čekaju da kažu: „Ma nije vreme“ - izjavio je Osim za Dnevni avaz i dodao:- To govore oni koji su protiv spajanja ljudi, klubova, veza i sve što je dobro za zemlje bivše Jugoslavije. U svakom slučaju sam za nju. Svi bismo dobili kad bi počela da se igra takva liga.

Povratak „velike četvorke“... Ivica Osim
Povratak „velike četvorke“... Ivica Osim

Ivica Osim ističe da u današnjem fudbalu nema više velikih igrača, a jedino za koje se može reći da su prave zvezde jesu Mesi i Ronaldo.- Došao sam do zaključka da Liga šampiona ima svoj smisao. Kad gledam Barselonu protiv nekog tima, ne znam ko igra, pa sam gledao fudbalere jednog i drugog tima. Sebi sam dao zadatak da nađem nekog igrača koji ne igra u ta dva tima, koji živi u Evropi i Južnoj Americi, i koji bi imao mesta u ekipi. Nisam ga našao. Nema više zvezda, nema takvih kao što su Mesi i Ronaldo, koji jednim potezom mogu rešiti utakmicu. Mi možemo da pokušamo da ih pravimo preko novina, ali nije to to - zaključio je Osim.

PriznaoFUDBAL JE DANAS MNOGO ATRAKTIVNIJIBivši selektor Jugoslavije smatra da je današnji fudbal dosta napredovao u odnosu na vreme kad je on bio u njemu.- Fudbal kakav se igra sada svakako je atraktivniji od onog koji se igrao u moje vreme. Gledam utakmice svakog dana i došao sam do zaključka da su u ekipi najvažniji bočni igrači. Ovi današnji klubovi sada imaju mogućnost da kupe takvog igrača, isto kao u košarci kad traže beka, „trojku“ ili „četvorku“ - istakao je Osim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track