BLOG UŽIVO: Filip Đorđević pauzira više od mesec dana
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Filip Đorđević pauzira više od mesec dana

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:19 - Tajfun lako pobedio KrkuKošarkaši Tajfuna pobedili su večeras u Šentjuru Krku sa 74:51 (9:13, 19:16, 23:12, 23:10) u utakmici trećeg kola regionalne Jadranske lige. Najefikasniji u ekipi Tajfuna bio je Sandi Čebular sa 14 poena, dok su Domen Bratož i Eimir Zimić postigli po 11 poena. U ekipi Krke istakli su se Dušan Katnić i Žiga Dimec sa po 12 poena, a Stefan Sinovec dodao je 10. Tajfunu je ovo drugi trijumf, a uz to imaju jedan poraz, dok Krka ima skor od jedne pobede i dva poraza. Ranije danas Crvena zvzeda je sa 56:49 savladala Zadar, dok je Cedevita u derbiju Zagreba pobedila Cibonu sa 83:65, a Partizan je posle velikog preokreta u Hali Pionir slavio protiv MZT-a iz Skoplja sa 72:69.

22:55 - Poraz Spartaka od Vardara u SEHA ligiRukometaši Spartaka poraženi su od Vardara 36:27 (17:12) na svom terenu u utakmici regionalne SEHA lige. Ekipi iz Subotice ovo je četvrti poraz, dok se mekadonski tim osamostalio na čelu tabele sa pet pobeda iz isto toliko mečeva. U ekipi Spartaka, koja nije uspela da iznenadi jednu od najboljih ekipa Evrope, najefikasniji je bio Đekić sa sedam golova, a uz to imao je i tri asistencije, dok je pet postigao Županjac. Vardar je sa sedam golova predvodio Marsenić, pratio ga je Lazarov sa jednim manje.22:30 - Krojf: Ronaldo nikad neće biti timski igračHolanđanin Johan Krojf rekao je da je Kristijano Ronaldo veliki fudbaler, ali da nikada neće moći da bude timski igrač. On ga je uporedio sa Lionelom Mesijem, za kojeg smatra da je i više od timskog igrača, jer postiže golove, ali i asistira. "Kristijano je veliki igrač, golgeter. Nikad neće biti tip igrča koji će razigravati tim ili učiniti da tim igra dobro. Lično sam uvek voleo tehničare, jer su to igrači kakav sam ja bio", rekao je Krojf i dodao: "Kristijanova uloga je više vezana za završne poteze, dok je Mesi više od timskog igrača, on svoje saigrače hrani velikim brojem pasova i asistencija i to sve radi kao igrač, a ne kao golgeter, iako je postigao dosta golova. Po mom mišljenju to je razlika između velikog igrača i golgetera".

22:00 - Radonjić: Pobeda je najvažnijaTrener Crvene zveze Dejan Radonjić rekao je da je bitno da je njegova ekipa pobedila na jednom od najtežih gostovanja u ABA ligi. Crveno-beli su slavili na gostovanju Zadru 56:49 i zadržali maksimalan učinak i pored slabe igre. "Posle utakmice, koju smo odigrali na turniru u Zadru, rekao sam da očekujem tešku utakmicu ovde u ABA ligi. Time sam rekao i svoje mišljenje o ekipi Zadra. To se pokazalo tačnim, jer nikada nije lako doći u Zadar, koji pred domaćim navijačima igra iznad svojih mogućnosti", rekao je Radonjić i dodao: "Bili smo apsolutno svesni toga, s tim da je Zadar ove godine napravio i iskorak, koji je bio evidentan već na prvoj utakmici protiv Cibone i želim mu sreću u nastavku. U okolnostima gde smo već imali problema s povredama, a dan pre puta ostali smo i bez Dangubića, ideja je bila da, uprkos svemu, odigramo dovoljno dobru utakmicu za pobedu. To smo i napravili, a bilo kakva druga analiza u ovom trenutku nije bitna. Jedino je bitno da izlazimo iz jednog od najtežih gostovanja s bodovima i dobrim raspoloženjem".21:35 - Đilas: Novopazarske košarkašice uskoro u Prvoj ligiPredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je u Novom Pazaru da mu je drago što je u tom gradu formirana ženska ekipa, koja će se od ove sezone takmičiti u Drugoj ligi â grupa Jug. "Ovo je sportski grad i srećan sam što ima žensku ekipu. Srbija je prvak Evrope, iznad toga je samo jedna stepenica. Siguran sam da naša ženska košarka, koja je od ove godine bogatija za deset novih klubova ima veliku budućnost, kao i da ćemo Pazar brzo gledati u Prvoj ligi", rekao je Đilas na promociji Ženskog košarkaškog kluba Pazar. Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović naglasio je da je KSS najzaslužniji zbog ponovnog konstituisanja ovdašnjeg kluba. "Sve pohvale našoj upravi, ali svega ne bi bilo bez podrške KSS i Dragana Đilasa. Nadam se da ozbiljnim koracima idemo prema domaćoj košarkaškoj eliti", kazao je Mahmutović.

21:04 - Cedevita lako pobedila CibonuKošarkaši Cedevite pobedili su večeras u Zagrebu Cibonu sa 83:65 (23:18, 16:16, 21:18, 23:13) u utakmici trećeg kola regionalne Jadranske lige. Cedevitu je do trećeg trijumfa u regionalnom takmičenju predvodio Miro Bilan sa 17 poena i 11 skokova, dok su Nemanja Gordić i Tomislav Zubčić dodali po 13. U ekipi Cibone istakao se Ante Žižić sa 15 poena i sedam skokova, a Marin Rozić ubacio je 13. Ranije danas Crvena zvezda je na gostovanju pobedila Zadar sa 56:49, dok od 21.00 u Hali Pionir dočekuje MZT iz Skoplja, a u Šentjuru u istom terminu se u slovenačkom derbiju sastaju Tajfun i Krka.

20:22 - Filip Đorđević pauzira više od mesec danaNapadač Lacija Filip Đorđević povredio se na nedeljnoj utakmici sa Frozinoneom. Povreda koju je zadobio ispod oka brzo je sanirana, ali je sa desnom nogom situacija mnogo gora. Srpskom internacionalcu stradala je zadnja loža, što su potvrdili današnji detaljni pregledi. Đorđević, koji je u nedelju postigao svoj prvi ovosezonski gol, ponovo morati na pauzu i to ne kratku. Prve procene kažu između 30 i 40 dana, što znači da će propustiti derbi protiv Rome početkom novembra. Takođe, Đorđević neće moći da igra ni protiv Milana, Atalante, Sasuola i Torina u Seriji A, odnosno na dva susreta Lige Evrope protiv Rozenborga.

19:54 - Bajern potvrdio: Gerd Miler ima Alchajmerovu bolestBajern je danas potvrdio da je proslavljeni fudbaler tog kluba, Gerd Miler, dobio Alchajmerovu bolest. Gerhard Gerd Miler je bio poznat po svojoj fantastičnoj završnici ispred protivničkih golova, proglašen je i za 13. fudbalera u prethodnom veku u izboru IFFHS-a, a dugo je bio i najbolji strelac Svetskih prvenstava sa 14 golova dokle ga kasnije nisu pretekli Ronaldo i Klose."Bajern će uvek pomoći Gerdu i njegovoj porodici kada god to bude bilo potrebno. Bio je sjajan čovek, igrač i član naše porodice u Bajernu. Uvek će imati mesto u našem klubu. Bez njegovih golova, Bajern i reprezentacija Nemačke ne bi bili ono što danas jesu", rekao je Karl Hajnc Rumenige.

19:21 - Benitez odbio da Murinja nazove dobrim čovekomTrener fudbalera Real Madrida Rafael Benitez odbio je u razgovoru s novinarima da kolegu Žozea Murinja nazove dobrim čovekom. Na temu kakvo mišljenje ima o svojim prethodnicima na klupi španskog "kraljevskog kluba" Benitez se pohvalno izrazio o Manuelu Pelegriniju i Karlu Anćelotiju, ali ne i o aktuelnom menadžeru Čelsija."Pelegrini je dobar trener i sjajna osoba, imamo odličan odnos. Anćeloti je moj prijatelj, on je takođe dobar trener i dobar čovek. A Murinjo? Dobar je trener i dajte da završimo na tome", rekao je Benitez, a prenosi londonski Dejli Mejl. Na pitanje da li za Murinja ne želi da doda i "dobar čovek", španski stručnjak je odgovorio: "Imam li pravo na sopstveno mišljenje ili ne?".

18:45 - Špansko tužilaštvo odustalo od postupka protiv Lionela MesijaŠpansko tužilaštvo odustalo je danas od sudskog gonjena fudbalera Barselone Lionela Mesija za utaju poreza, ali će voditi postupak protiv njegovog oca. "Tužilaštvo je zaključilo da Lionel ne može biti kriv obzirom na godine koje je imao dok se potpisivao ugovor, a glavnu reč u celom procesu imao je njegov otac Horhe", navodi se u saopštenju. Ako se dokaze da je kriv, Horheu Mesiju preti zatvorska kazna od 18 meseci, kao i novčana od dva miliona evra. Španski državni tužilac je prvobitno podneo tužbu i protiv Lionela Mesija i protiv njegov oca jer su pokušali da prikriju zaradu od prodaja fotografija tog fudbalera.

18:22 - Jovetić: O meni se pišu apsurdne stvariNapadač Intera Stevan Jovetić bio je donekle ljut na medije koji su pisali da je imao problema sa trenerom Robertom Manćinijem i sa upravom kluba. Navodno, razlog je njegov odlazak u reprezentaciju Crne Gore, iako je povređen i iako je propustio prethodni meč na "Marasiju"."Nastavljam da čitam apsurdne stvari o sebi. Stvarno to ne razumem.", napisao je Jovetić na svom fejsbuk profilu."Želim da razjasnim stvar, ne postoji problem sa medicinskim osobljem Intera niti sa trenerom Manćinijem.Imam obavezu da se odazoven nacionalnom pozivu kao i svi ostali, tako da sam ovde. Treniram odvojeno od ekipe, ali situacija sa mojom povredom napreduje svakoga dana.", napisao je nekadašnji kapiten Partizana.

17:59 - Nedved: Interu velike šanse za titulu, jer ne igra u EvropiSportski direktor Juventusa Pavel Nedved smatra da će milanski Inter predstavljati glavnog konkurenta njegovom klubu u borbi za osvajanje titule. Ekipa Roberta Manćinija trenutno je drugoplasirana na tabeli italijanske Serije A sa 16 bodova, dok Juventus na 12. poziciji ima čak osam bodova manje. "Pored Juventusa, za titulu će se boriti klubovi koji su trenutno na vrhu tabele. Čini mi se da velike šanse ima Inter zbog toga što ne igra u evropskoj konkurenciji, samim tim ima jednu utakmicu nedeljno. Takođe, tu je i Roma, koja se ozbiljno pojačala, a ne bi trebalo ignorisati ni Fiorentinu i Napoli", rekao je Nedved, a prenosi Fudbal Italija. U 7. kolu Serije A Inter je u gostima odigrao sa Sampdorijom nerešeno 1:1, dok je Juventus na domaćem terenu protiv Bolonje zabeležio tek drugu pobedu ove sezone (3:1). Vodeća Fiorentina sigurno je kod kuće osvojila bodove protiv Atalante (3:0) postigavši šestu prvenstvenu pobedu.

17:30 - Oko 1.500 policajaca u Elbasanu brine o bezbednostiVlast Albanije preduzela je stroge mere obezbeđenja pred fudbalsku utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Srbijom u Elbasanu. Portparolka policije Hafize Pećini rekla je da će oko 1.500 policajaca biti raspoređeno na i oko stadiona u Elbasanu, koji se nalazi 50 kilometara južno od Tirane. Saobraćaj će biti obustavljen u blizini stadiona, kafići u centru Elbasana će biti zatvoreni, a navijači će proći detaljan pretres i moraće da pokažu ličnu kartu. Albanija i Srbija će se sastati u četvrtak, 8. oktobra u pretposlednjem kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija je izgubila šanse za plasman na turnir, pošto je poslednja na tabeli Grupe I sa jednim bodom, dok je Albanija treća sa 11 bodova.

16:50 - Popović i Matijašević: Važna pobeda protiv PartizanaNovi trener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović ocenio je danas da je za klub pobeda protiv Partizana od velikog značaja. "Utakmica je za klub imala ogromnu važnost u momentu kad odlazi trener koji je tri i po godine bio tu. Igrači su karakterom, htenjem, željom, voljom i svojim fudbalskim kvalitetom demonstrirali veliki kvalitet", rekao je Popović. Čukarički je juče na stadionu u Humskoj pobedio Partizan sa 1:0 u utakmici 12. kola Super lige Srbije. Ekipu s Banovog brda je na toj utakmici poslednji put sa klupe predvodio Vladan Milojević. Na njegovom mestu, od danas je i zvanično Zoran Popović. Popović je dodao i da, u dogovoru sa vlasnikom kluba Draganom Obradovićem i sportskim direktorom Vladanom Matijaševićem, za sada neće biti promena u stručnom štabu. Sportski direktor Čukaričkog Vladan Matijašević nije krio zadovljstvo zbog pobede nad crno-belima."Značajan uspeh i važna tri boda koja ne smeju da zavaraju. Moramo da radimo još jače u narednom periodu. Zahvalio bih se Partizanu na gostoprimstvu, fer i korektnoj borbi na terenu i poželeo sve najbolje kako u nastavku domaćeg prvenstva, tako i u evropskom takmičenju", naveo je on.

16:20 - Insinje: Sanjam Napolijevu desetkuFudbaler Napolija Lorenco Insinje rekao je da je još uvek rano govoriti o Skudetu, ali da će učiniti sve da njegova ekipa nastavi sa dobrim partijama i ostani u borbi za titulu. "Skudeto u Napulju? To bi bio zlatni trenutak za Napoli. Još uvek je rano govoriti o tome, ali ići ćemo do samog kraja. Liga je ove godine dosta ujednačenija nego prethodnih sezona. Fiorentina igra jako dobro, a mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo sa dobrim partijama", rekao je Insinje. On je naglasio da ga veoma zadovoljan izdanjima tima ove sezone, kao i da mu prijaju poređenja sa legendarnim fudbalerom Napolija - Maradonom. "Veoma sam zadovoljan svojim igrama i igrama celog tima. Retko se desi da dobijete aplauz i od domaćih navijača, kao što smo dobili posle pobede protiv Milana na San Siru. To je samo polazna tačka i još uvek ništa nismo uradili. Prijaju mi poređenja sa Maradonom, ali on je velika legenda i najbolji igrač svih vremena. Lagao bih ako bih rekao da nisam sanjao da nosim desetku Napolija, ali za sada ću tu želju ostaviti po strani", zaključio je 24-godišnji italijanski napadač.

16:00 - Del Boske ostao i bez RamosaFudbaler Real Madrida Serhio Ramos će zbog povrede ramena propustiti poslednje dve utakmice Španije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Selektor Španije Visente Del Boske je umesto Ramosa, za utakmice protiv Luksemburga i Ukrajine, naknadno pozvao njegovog saigrača iz Reala Naća Iglesijasa. Povreda Serhia Ramosa nije jedini problem za Del Boskea, pošto je zbog povreda morao da zameni i Bruna, Danija Karvahala i Iniga Martinesa. Španija je prva na tabeli Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. Izabranici Visentea del Boskea 9. oktobra dočekuju Luksemburg, a tri dana kasnije igraju u Kijevu protiv Ukrajine.

15:35 - Milojević: Verujem u iznenađenje u PodgoriciTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević ističe da i pored brojnih kadrovskih problema veruje u iznenađenje protiv Budućnosti u Podgorici u meču trećeg kola ABA lige.“Stanje sa povredama u ekipi isto je kao i protiv Partizana. Pratimo stanje Ivanovića, ali ne verujem da će moći da igra“, rekao je Milojević.“Sledi nam jedno od najtežih gostovanja. Budućnost je sjajna ekipa, veoma iskusna, koja igra odlično na domaćem terenu. Kao što sam izjavio posle meča sa Partizanom, verujem da naša ekipa uz potrebnu dozu borbenosti može da pobedi svakog rivala u ligi tako da imam veru u iznenađenje u Podgorici“, dodao je trener Mega Leksa.

14:50 - Podraščanin: Četvrtfinale najvažniji mečSrednji bloker reprezentacije Srbije Marko Podrščanin kaže da ekipa nije imala sreće sa žrebom za Evropsko prvenstvo, ali da jedva čekaju da ono počne.“Četvrtfinale je najvažnija utakmica. Prva utakmica nam je sa Slovačkom, koja predstavlja nepoznanicu, ali je slabija od nas. Nadam se da ćemo dobro početi, pa u tim ritmu nastaviti dalje. Igrači su se uželeli utakmica, jedva čekamo EP, iako nam žreb nije naklonjen, pošto nas čekaju Italija ili Francuska u četvrtfinalu“, rekao je Podraščanin.14:10 - Del Boske ostao i bez RamosaSerhio Ramos je zbog povrede ramena otpao sa spiska reprezentacije Španije za utakmice protiv Luksemburga i Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Selektor Visente Del Boske je umesto Ramosa naknadno pozvao njegovog saigrača Naća Iglesijasa.Del Boske je bio prindudjen da za dva dana obavi čak četiri izmene sa spiska, pošto su ranije zbog povreda izostali Bruno, Dani Karvahal i Inigo Martinez. Umesto njih u sastavu su Mikel San Hoze, Mario Gašpar i Ksabijer Ečeita. Španija 9. oktobra u Logronju dočekuje Luksemburg, dok tri dana kasnije igra u Kijevu protiv Ukrajine.

13:33 - Nasri: Voleo bih da zaigram u MLSFudbaler Mančester Sitija Samir Nasri rekao je danas da razmišlja da nakon isteka ugovora sa engleskim premijerligašem karijeru nastavi u SAD. "Veoma mi se sviđa fudbal i život u Engleskoj. Nakon isteka uvogovora razmišljam o igranju u MLS ligi. Želim da otkrijem nešto novo i radije bih zaigrao u Americi nego se vratio u Francusku", rekao je 28-godišnji fudbaler za Kanal Plus. Nasri je u julu 2014. potpisao novi petogodišnji ugovor sa Sitijem, a tokom karijere igrao je za Marsej i Arsenal. Za "građane" je zabeležio 158 utakmica i 25 puta se upisao u listu strelaca. Sa Sitijem ima osvojene dve titule šampiona Engleske, Komjuniti Šild i Liga Kup. Dres reprezentacije Francuske nosio je u 41. puta i postigao pet golova.

12:52 - FIFpro: Trećina aktivnih igrača pati od depresijeMeđunarodni sindikat profesionalnih fudbalera (FIFpro) saopštio je danas da trećina aktivnih igrača pati od mentalnih oboljenja - depresije i anksioznosti, prenosi AFP. Istraživanje o stanju zdravlja fudbalera koje je predvodio dr Vensan Gutebarž pokazalo je da 38 odsto od 607 anketiranih fudbalera koji aktivno igraju pati od simptoma depresije. Studija je pokazala da je učestalost povreda direktno u vezi sa oboljevanjem od depresije, kao i nezadovoljstvo statusom, nedovoljna minutaža, sedenje na klupi... Takođe, istraživanje je sprovedeno i na uzorku od 219 bivših igrača i utvrđeno je da njih 36 odsto ima iste simptome. Istraživanje je sprovedeno u Belgiji, Čileu, Finskoj, Francuskoj, Norveškoj, Paragvaju, Peruu, Španiji, Svedskoj i Švajcarskoj.

12:10 - Marsijal: Daleko sam od "novog Anrija", moram još da radimFudbaler Mančester Junajteda Antoni Marsijal odbacio je poređenje sa legendarnim zemljakom Tijerijem Anrijem i poručio da mora još da napreduje kako bi stigao do vrhunskog nivoa. "Anri je veliki igrač i legenda Premijer lige. Ipak, ne mislim da imamo iste karakteristike, Tijeri je jedinstven, a ja moram da se dokazujem. Moram mnogo da radim i pokušaću da dostignem njegov nivo, sada sam baš daleko", rekao je Marsijal, a prenosi Skaj Sport. Mladi fudbaler došao je letos na Old Traford iz Monaka za 80 miliona evra, uključujući i bonuse. Marsijal se odmah po dolasku na Old Traford nametnuo golovima, zbog čega su mediji počeli da ga porede sa slavnim zemljakom, kako zbog stila, tako i zbog toga što su obojica igrali za klub iz Kneževine. Ovaj 19-godišnji fudbaler se četiri puta upisao u listu strelaca na sedam mečeva za Junajted.11:44 - Benitez: Ronaldo je najbolji na svetu, ali i on će na klupuTrener Reala Rafa Benitez rekao je danas da je Kristijano Ronaldo najbolji igrač na svetu, ali da nema problem da ga ostavi na klupi na pojedinim utakmicama. "Mit je da je on nedodirljiv. Razgovoram sa Kriistijanom svaki dan, dobiće odmor kad mu to bude trebalo. On je uvek na terenu jer stvara i postiže golove, ali neću oklevati da ga stavim na klupu", rekao je Benitez za Kadena SER. Ronaldo je jedan od trojice fudbalera Reala, pored golmana Kejlora Navasa i levog beka Marsela, koji ove sezone nisu propustili nijedan meč. "Kristijano je veliki profesionalac i neverovatan fudbaler. Nije mi teško da ga treniram. Naš odnos je sve bolji i bolji. On je za mene najbolji fudbaler na svetu", rekao je Benitez. U dosadašnjem delu sezone portugalski reprezentativac odigrao je devet utakmica i postigao 10 golova.

11:05 - Rodžersu više od 10 miliona funti zbog otkazaDoskorašnji menadžer Liverpula Brendan Rodžers zaradiće više od 10 miliona funti zbog ranog raskida saradnje, prenosi engleski Telegraf. Rodžers je dobio otkaz posle loših rezultata u Premijer ligi ove sezone, ali je imao ugovor na još tri godine i dve strane moraju da dogovore dinamiku otplate. Irski stručnjak zarađivao je oko pet miliona funti godišnje, sa bonusima, a navodi se da nema nameru da žuri sa novim klubom jer želi da naplati potraživanja i odmori određeni period. Kao najveći kandidat da ga nasledi spominje se bivši trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop.

10:15 - Miro Bilan MVP drugog kola Jadranske ligeKošarkaš Cedevite Miro Bilan proglašen je danas za najkorisnijeg igrača drugog kola regionalne Jadranske lige. Cedevita je u Nikšiću pobedila Sutjesku sa 83:68, a Bilan je na tom meču imao "dabl-dabl" učinak - 20 poena i 13 skokova. Na to je dodao i četiri asistencije, što je bilo dovoljno za indeks korisnosti 33. Zagrebački klub je pobedom u Nikšiću upisao i drugi trijumf u regionalnom takmičenju, ali je i postao prvi tim koji je ove sezone slavio na gostujućem terenu. Cedevita u trećem kolu Jadranske lige koje je na programu već danas, igra protiv Cibone.

09:30 - Čang: FIFA mi sprema dugogodišnju suspenzijuKandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Južnokorejac Čang Mong Jun otkrio je da mu FIFA priprema dugogodišnju suspenzju zbog navodnog kršenja etičkih normi te organizacije. On je istakao da mu Etička komisija FIFA sprema 19. godišnju zabranu rada u fudbalu jer je navodno prekršio etičke norme tokom neuspele kandidature Južne Koreje za domaćina Mundijala 2022, kao i zbog kritika na račun FIFA. Čang je negirao sve ono što mu FIFA stavlja na teret, optuživši rukovodstvo te organizacije da se ponaša poput "plaćenog ubice" koji radi za račun predsednika FIFA Sepa Blatera.

08:40 - Rodžers: Izuzetno sam razočaranBivši trener Liverpula Brendan Rodžers izjavio je da je izuzetno razočaran zbog odlaska i dodao da je počastvovan što je imao priliku da prevodi taj klub. Britanski mediji preneli su da je uprava Liverpula kontaktirala bivšeg trenera Borusije iz Dortmunda Jirgena Klopa, a među kandidatima je i Karlo Ančeloti. "Izuzetno sam razočaran odlaskom iz Liverpula. Bila mi je čast i privilegija da u poslednje tri godine treniram jedan od najvećih fudbalskih klubova. Svakodnevno sam davao sve od sebe da razvijem igrače i ekipu na koju će naši veličanstveni navijači biti ponosni. Bilo je momenata za pamćenje i želeo bih da zahvalim svim igračima na napornom radu i posvećenosti", naveo je Rodžers u saopštenju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track