(FOTO) SKANDALOZNI NAVIJAČKI KALENDAR: Albanci hoće krv Srba, a UEFA ćuti!
Foto: Dado Dao Sliku

Prevršili svaku meru

(FOTO) SKANDALOZNI NAVIJAČKI KALENDAR: Albanci hoće krv Srba, a UEFA ćuti!

Fudbal -
Obožavaju i veličaju fašizam: Na Elbasan areni mogao da se dobije i zvanični kalendar nacionalnog tima Albanije i njihovih navijača, prepun dokaza o njihovoj mržnji prema Srbiji i veličanju balističkog pokreta

U moru minusa koji poslednjih godina idu na adresu UEFA, u Elbasanu su dobili još jedan! Neverovatno, ali istinito - na takmičarskoj utakmici pod okriljem i budnim okom čelnika evropske kuće fudbala iz Niona, domaćini Albanci su deljenjem zvaničnog kalendara za 2015. godinu promovisali nasilje!

I nikom ništa jer fotografija sa beogradskog meča, gde u krupnom planu Taulant Džaka sa iskeženim zubima i podignutom pesnicom ka Lazaru Markoviću, nije za UEFA dovoljno dobar razlog da Albanci makar budu opomenuti za to štampanje i sprečeni u distrubuciji propagande nesportskog ponašanja. Kalendar ima karakter zvaničnog, budući da iza njega zajednički stoji nacionalni tim Albanije, odnosno FS Albanije i navijačka grupa „Kuć e zi“ (crveno-crni - prim. a.), a sporna slika dominira na njegovoj oktobarskoj stranici.

Iznad nje se nalazi zastava „velike Albanije“, što je, takođe, prema svim kriterijumima UEFA, simbol netolerancije, mržnje i rata, dok se na crno-beloj fotki u dnu strane smestila foto-montaža zagrljenih igrača Albanije, iznad čijih glava lebdi dron sa zastavom.

Prelistavanjem ostalih stranica kalendara doći će se do zaključka da je najveći uspeh albanskog reprezentativnog fudbala njihova provokacija iz Humske sa dronom.

MržnjaDŽAKA: SRBI SU ŠKIJENakon prekinute utakmice u Beogradu ratoborni Džaka je dao izjavu u kojoj je Srbe nazvao pogrdnim imenom. Zbog toga je morao da odgovara pred UEFA, ali u Nionu su uvek imali dvostruke aršine.- Crno i crvena zastava je bila na zemlji, ja sam pritrčao i nisam dao Škijama da je diraju. Nacionalnu zastavu treba prvo braniti. Borićemo se protiv Srbije i učinićemo Albaniju i Kosovo ponosnim - napisao je Džaka na Tviteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track