HOLANĐANI U ŠOKU: Sramota, katastrofa. Čak i Albanija i Island idu na EP!
Foto: Reuters

Lale nisu izborile plasman u Francusku

HOLANĐANI U ŠOKU: Sramota, katastrofa. Čak i Albanija i Island idu na EP!

Fudbal -
Holandija je pre 15 meseci osvojila treće mesto na SP u Brazilu, a sada nije uspela da se plasira na EP iako će na kontinentalnom šampionatu učestvovati čak 24 selekcije

AMSTERDAM - Holandski mediji osuli su paljbu po fudbalskoj reprezentaciji ove zemlje posle neuspeha u kvalifikacijama za EP 2016. godine.Holandija je pre 15 meseci osvojila treće mesto na SP u Brazilu, a sada nije uspela da se plasira na EP iako će na kontinentalnom šampionatu učestvovati čak 24 selekcije.Ovo je prvi put od 1984. godine da Holandija neće igrati na EP. Holandija je sinoć na svom terenu poražena od Češke 3:2 i kao četvrtoplasirana završila kvalifikacije na tabeli grupe A sa samo 13 bodova."Holandija je postala Andora", rekao je bivši engleski reprezentativac Gari Lineker.

"Skandal! Nemam reči. Naš fudbal je doživeo kolaps", rekao je urednik holandskog Telegraf sporta Valentin Drisen."U ovim kvalifikacijama pobedili smo samo Kazahstan i Letoniju. Nije nam pomogla ni smena Gusa Hidinka. Uzeli smo još i bod protiv Turske i to u poslednjim minutima utakmice. Svi ostali rezultati nisu vredni pomena, a samo pre 15 meseci bili smo treći na SP pod Van Galom", navodi ovaj list.Holandski list Ad navodi:"Treća reprezentacija sveta je za 15 meseci pretvorena u kašu. Potrebna nam je vojska psihologa i naučnika da objasne kako se to desilo".Metro je napisao: Dramatično, katastrofalno, sramno. Tako se može opisati ova kvalifikaciona runda. Sve isto je viđeno i protiv Čeha u poslednjoj utakmici. Pola Evrope ide u Francusku na EP, pa čak i Vels, Severna Irska, Albanija i Island, a Holandija, treća na svetu, nije među 24 najboljih", piše ovaj sajt."Ovaj poraz je najveća sramota u istoriji holandskog fudbala. Boli nas što nećemo učestvovati na EP", zaključuje Telegraf.Fudbaler Fenerbahčea Robin van Persi rekao je da želi da želi još da igra za selekciju Holandije, uprkos debaklu u kvalifikacijama za EP."Moramo da prevaziđemo sve probleme u narednih godinu dana. Mnogo toga se izdešavalo, ali sam siguran da i dalje stojim selektoru na raspolaganju. Čast je igrati za Holandiju, kako u dobrim, tako u lošim vremenima", rekao je Van Persi.

Dolaskom selektora Denija Blinda van Persi je izgubio traku, koju sada nosi Arjen Roben, a često nije ni prva napadačka opcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track