LUIZ IBANJEZ ZA KURIR: Ne mogu da nateram ženu da ode u Zagreb
Foto: Saša Pavlić

Intervju, fudbaler Crvene zvezde zavoleo Srbiju

LUIZ IBANJEZ ZA KURIR: Ne mogu da nateram ženu da ode u Zagreb

Fudbal -
Dok sam igrao u Mađarskoj, Matea mi je svakog vikenda tražila da je vozim kući. U Beogradu joj se toliko sviđa da neće da ide u Hrvatsku

Malo je vremena trebalo Luisu Ibanjezu da postane miljenik navijača Crvene zvezde. Argentinac koji je sedam godina igrao za Dinamo i živeo u Zagrebu, tamo se oženio Hrvaticom i dobio sina, otkrio je Kuriru koliko njegovoj porodici i njemu prijaju Beograd i Srbija.Gde ti je lepše, u Beogradu ili Zagrebu?- Beograd je veći! Ima više klubova za izlaske, restorana s dobrom hranom, dosta šoping centara, mesta za uživanje...Ima li razlike između Srbije i Hrvatske?- Nikakve! Lako sam se privikao. Jezici su isti. Ja ne osećam razliku. (smeh)Kako se tvoja supruga privikla na Beograd, pošto je rođena u Zagrebu?- Moja žena Matea uživa u Beogradu! Kad sam prošle godine igrao u Đeru, svaki vikend sam morao da je vozim u Zagreb. Bila je očajna tamo. Bukvalno je bežala, a sada ja moram da je teram da ode u Zagreb i poseti roditelje i prijatelje. (smeh) Eto koliko joj se sviđa Beograd.Šta volite porodično da radite u Beogradu?- Uživamo u šetnji, posebno uz Savu i Dunav. Knez Mihailova i Kalemegdan nas opuštaju. Sin Tijago ide u vrtić, lepo je i njemu.Hoće li tvoj sin biti fudbaler?- Voleo bih. Mali je još. Neću da vršim pritisak na njega, ali vidim da već zna kako da šutne loptu. Eto, i Mesijev sin se zove Tijago. (smeh)Imaš dosta tetovaža, hoće li ih biti još?- Nema više! Dobio sam zabranu. Žena mi više ne dozvoljava da se tetoviram. (smeh) Uradio sam desnu ruku i to je to.Smeta li ti nešto u Srbiji?- Neee. Meni je u Srbiji super. Sve je ovde kako treba.Kako ti je u Zvezdi?- Ovo što mi imamo u Crvenoj zvezdi, ovo jedinstvo i atmosferu, osetio sam još samo dok sam kao klinac igrao u Boki. Zvezdini navijači su ludi za klubom, kao Bokini.Kakvi su ti planovi posle Crvene zvezde?- Tek sam došao! Polako! Ne razmišljam o odlasku. Došao sam ovde da unapredim karijeru, da budem uspešan kao u Dinamu, da Crvena zvezda osvoji duplu krunu i da pokušamo da se plasiramo u Evropu.Ko je bolji, Maradona ili Mesi?- Maradona je moj idol! Imam njegovu tetovažu. Ali teško će neko moći da uradi ono što je uradio Mesi - zaključio je Ibanjez.

Vajber zvezdaSAVO I ATOMSKI MRAV SU KAO ĆALE I SINPrija li ti što si postao zvezda „Vajber ćaskanja“ u grupi FK Crvena zvezda?- Ha, ha, ha... Ima tu dosta zezanja. Mene su eto zezali zbog jakne, govorili su mi da sam je uzeo od žene. Ja sam se opet šalio na račun Plavšića i Pavićevića, jer su mi kao sin i tata. Slikao sam ih dok čekaju večeru. To je to o čemu pričam, to naše zajedništvo i atmosfera. To niko nema i to nas drži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track