(VIDEO) KOME TREBA MESI: Nejmar dao četiri gola za pobedu Barselone nad Rajom
Foto: Reuters

Blistavo veče Brazilca

(VIDEO) KOME TREBA MESI: Nejmar dao četiri gola za pobedu Barselone nad Rajom

Fudbal -
Sjajni napadač postigao dva gola iz penala napravljenih nad njim, a na kraju i asistirao Luisu Suarezu u trijumfu 5:2

Fudbaleri Barselone pobedili su Rajo Valjekano na "Nou Kampu" u utakmici osmog kola španske Primere - 5:2 (2:1).

Heroj šestog ovosezonskog trijumfa tima Luisa Enrikea bio je Nejmar. Brazilac je postigao čak četiri gola, a može se reći da je pored toga zabeležio i tri asistencije. Prva dva gola dao je iz penala, a oba su bila načinjena nad njim, da bi kod petog pogotka domaćina bio asistent Luisu Suarezu.

Nejmar se probio na vrh liste strelaca Primere sa osam golova, što je dva više od napadača Real Madrida Kristijana Ronalda i Karima Benzeme.

Barselona je igrala bez povređenog Lionela Mesija.

"Pčelice" su povele u 15. minutu preko Gere, što je razljutilo Nejmara, pa je u 22. i 32. minutu realizovao najstrože kazne za preokret. U nastavku je dokusurio goste, naredna dva gola postigao je za minut - u 69. i 70. "Petarda" je pukla u 77. minutu kada je mrežu zatresao Suarez, a goleadu je zaključio Hozabed u 86. minutu - 5:2.

Šampion se izjednačio na vrhu tabele sa Realom, koji je ranije danas savladao Levante 3:0. Oba tima imaju po 18 bodova. Lider do ovog kola Viljareal ima 16 bodova, a Selta jedan manje, i upravo se te dve ekipe sastaju sutra u podne. Ukoliko pobedi "žuta podmornica" vratiće se na čelo kolone, a u slučaju pobede gostiju, sastav iz Viga će se izjednačiti na vrhu sa Realom i Barsom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track