CRNO-BELE ČEKA SUDBINA LOKOMOTIVE: I Partizan na udaru UEFA zbog Kosova
Foto: Saša Pavlić

Idiotizam

CRNO-BELE ČEKA SUDBINA LOKOMOTIVE: I Partizan na udaru UEFA zbog Kosova

Fudbal -
Ukoliko Grobari na meču s Atletik Bilbaoom, poput simpatizera iz Moskve, budu skandirali „Kosovo je Srbija“, klub iz Humske biće strogo kažnjen

Skandalozna odluka UEFA da zbog navijačkog transparenta i skandiranja „Kosovo je Srbija“ na meču protiv Skenderbega rusku Lokomotivu kazni s 20.000 evra i zatvaranjem dela tribina, u potencijalnu opasnost stavlja i Partizan.Poznato je, naime, da na gotovo svim utakmicama srpskih timova u Evropi pomenuti slogan predstavlja neizbežan repertoar, kako na transparentima tako i u navijačkim pesmama. Kako je Partizan jedini srpski tim koji nastupa na evropskoj sceni, sasvim je logično očekivati da će pristalice crno-belih u četvrtak na meču protiv Atletik Bilbaoa u sklopu trećeg kola Lige Evrope ponovo skandirati ovaj slogan. E tu dolazi do najvećeg apsurda. Ako Grobari budu pevali tu pesmu, u kojoj se ne vređa niko, već se samo iznose činjenice, klub bi mogao da bude novčano kažnjen!Uz to, treba imati na umu da su crno-beli prošle godine zbog transparenta „samo Jevreji i pi..ice“ na meču protiv Totenhema kažnjeni zbog antisemitizma zatvaranjem jednog dela južne tribine, pa bi sada potencijalna kazna mogla da bude daleko veća. I to sve zbog toga što neko u UEFA ne zna da proceni šta je rasizam, a šta skandiranje teritoriji jedne zemlje.

Karte u prodajiNA BILBAO SA 1.000 DINARAUlaznice za meč 3. kola Lige Evrope između Partizana i Atletik Bilbaoa puštene su juče u prodaju, a da bi se sprečile eventualne malverzacije, jedna osoba može da kupi maksimalno četiri ulaznice. Karte za južnu i severnu tribinu koštaju 1.000 dinara, bočni sektori istočne i zapadne tribine su 1.800 dinara, dok su najskuplji centralni delovi tih tribina 2.500 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track