BLOG UŽIVO: Jelena Janković u osmini finala turnira u Luksemburgu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Jelena Janković u osmini finala turnira u Luksemburgu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:00 - Bolt: Želim 200m ispod 19sNajbrži čovek na svetu Jusein Bolt izjavio je da želi da istrči 200 metara za manje od 19 sekundi. Jamajčanin je aktuelni rekorder u ovoj disciplini sa vremenom 19,19 sekundi. "Stvarno želim da trčim ispod 19 sekundi. To mi je jedan od glavnih ciljeva, a mislim i da je najteži. Biće teško istrčati perfektnu trku kako bi to ostvario", rekao je Bolt. Bolt je poslednjih godina imao dosta problema sa povredama, ali je proteklog leta dominirao na Svetskom prvenstvu u Pekingu gde je potvrdio dominaciju u sprintu sa tri zlatne medalje. "Neće biti lako to ostvariti, ali osećam da uz trenera Glena Milsa mogu to da uradim. Moram samo da radim i tražim perfektno vreme da za trku. Biće to jedna od glavnih stvari u 2016", dodao je Jamajčanin.

21:30 - Jelena Janković nastavila sa pobedama 21:00 - Bufon i Morata jure Del Pjerove rekorde 20:30 - Valverde: Partizan je pun talentovanih igrača 20:00 - Božinov: Osećam pritisak uoči duela sa Bilbaom 19:30 - Klop: Ne želimo da ubijemo igrače

18:52 - Zimonjić i Matkovski startovali pobedom u BečuSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski uspešno su startovali na ATP turniru u Beču savladavši danas Španca Giljerma Garsiju-Lopeza i Austrijanca Dominika Tima u dva seta - 6:0, 6:3. Zimonjić i Matkovski, koji su postavljeni za treće nosioce na turniru, u četvrtfinalu čekaju bolje iz meča David Ferer/Mark Lopez (Španija) - Andreas Sepi (Italija)/David Marero (Španija). Turnir u Beču igra se za ukupan nagradni fond od 2,32 miliona evra.

18:24 - Troicki eliminisan na Kupu Kremlja u MoskviSrpski teniser Viktor Troicki završio je učešće u drugom kolu ATP turnira Kup Kremlja u Moskvi pošto je danas poražen od Rusa Tejmuraza Gabašvilija u dva seta - 6:2, 6:3. Troicki je kao treći nosilac na turniru bio slobodan na startu, ali nije ispunio očekivanja u duelu sa 57. teniserom sveta. Igrao je brzopleto i pravio brojne greške, što je iskusni Rus umeo da iskoristi i zasluženo slavi nakon nešto više od sat borbe. Gabašvili u četvrtfinalu čeka pobednika susreta između zemljaka Jevgenija Donskoja i Litvanca Rikardasa Berankisa. Turnir u Moskvi igra se za ukupan nagradni fond od 771.525 dolara.18:00 - Ivanović: Ne odričemo se borbe za plasman u plej-ofKošarkaš Mega Leksa Nikola Ivanović rekao je danas da veruje da će se njegova ekipa, uz mnogo rada, zadržati u gornjem delu tabele Jadranske lige. "Naša najveća snaga je u što svi duboko verujemo u to što radimo. Treniramo zaista kvalitetno i rezultati moraju da izađu na videlo. Trener Dejan Milojević nas sjajno vodi. Nemamo konkretne ciljeve, ali ne odričemo se borbe za plasman u plej-of", rekao je Ivanović. Posle šest kola Mega Leks se sa četiri pobede nalazi na deobi drugog mesta na tabeli regionalnog takmičenja. "Biće dosta teško, mladost sa sobom nosi oscilacije. Teško je stalno biti na visokom nivou, sezona je dugačka, ali sa druge strane ono što možemo da obećamo jeste da ćemo na svakom treningu dati maksimum. Želimo da se dokazujemo i imamo ogromnu motivaciju. Verujem da će nas takav pristup, uz mnogo rada, zadržati u gornjem delu tabele", naveo je Ivanović. Mega je u poslednjem kolu regionalnog takmičenja savladala Igokeu, a najbolji na terenu na toj utakmici bio je upravo Ivanović.

17:40 - FIFA: Bekenbauer pod istragomLegenda nemačkog fudbala Franc Bekenbauer pod istragom je zbog moguće korupcije, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA). Pored Bekenbauera, istraga je pokrenuta i protiv potpredsednika FIFA i prvog coveka Fudbalske federacije Španije Anhela Marije Viljara, kao i protiv još devet osoba, među kojima je i bivši čelnik brazilskog fudbala Rikardo Tešeira. Etička komisija FIFA pokrenula je istragu zbog sumnje da je bilo korupcije prilikom izbora domaćina Mundijala 2018. i 2022. godine. Viljar je trebalo da prezume rukovođenje Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) dok traje 90. dnevna suspenzija Mišela Platinija, koji je pod istragom švajcarskih vlasti, zajedno sa prvim čovekom FIFA Sepom Blaterom, takođe zbog korupcije.17:20 - Anćeloti menja Gvardiolu na klupi BajernaItalijanski trener Karlo Anćeloti mogao bi da zameni Pepa Gvardiolu na klupi Bajerna ako španski stručnjak odluči da ne produži ugovor sa Bavarcima. Kako se navodi, Bajern je pre mesec dana kontaktirao Anćelotija, koji nema posao nakon što je ovog leta dobio otkaz u Realu.Gvardioli ugovor ističe u junu 2016. godine, ali se u klubu nadaju da bi bivši igrač i trener Barselone mogao pre zimske pauze da se izjasni o eventualnom ostanku na Alijanc areni.On je u poslednje vreme bio povezivan sa Mančester Sitijem.Anćeloti je tokom karijere bio trener Ređine, Parme, Juventusa, Milana i Pari Sen Žermena.Tri puta je bio prvak Evrope, dva puta sa Milanom, 2003. i 2007. godine i 2014. sa Realom, kome je doneo prvi trofej Lige šampiona posle 12 godina.17:10 - Krunićeva eliminisana i u dubluSrpska teniserka Aleksandra Krunić i Hrvatica Petra Martić nisu uspele da se plasiraju u polufinale Kupa Kremlja u konkurenciji dublova. Krunićeva i Martićeva su u drugom kolu izgubile od slovenačko-česke kombinacije Andreja Klepac/Katerina Sinijakova sa 7:5, 6:4. Srpska teniserka je prethodno poražena i u singlu od Ukrajinke Lesije Curenko sa 6:3, 6:1. Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 768.000 dolara.17:00 - Dinamo: I Ademijev B uzorak pozitivanFudbalski klub Dinamo iz Zagreba saopštio je danas da je i ponovljeni test B uzorka urina igrača tog kluba Arijana Ademija takođe pozitivan.Ademi je bio pozitivan na doping testu posle utakmice protiv Arsenala u Ligi šampiona.Kaznu reprezentativcu Mekedonije odrediće Disciplinska komisija Uefe 27. oktobra.Do tada ni Dinamo ni igrač ne smeju da komentirišu slučaj, saopštio je zagrebački klub.

16:50 - Serhi Roberto pauzira do deset danaFudbaler Barselone Serhi Roberto pauziraće od sedam do 10 dana, zbog povrede prepona, saopštio je katalonski klub.Roberto se povredio u jučerašnjoj pobedi protiv Bate Borisova od 2:0 u Ligi šampiona.On će propustiti predstojeći meč protiv Eibara u Primeri i gostovanje Viljanovenseu u okviru Kupa kralja sledeće nedelje, ali bi mogao da bude spreman za utakmicu protiv Hetafea 31. oktobra.Barselona je već oslablljena neigranjem povređenih Andresa Inijeste i Rafinje, dok će Lionel Mesi morati da odsustvuje još najmanje tri nedelje dok se ne oporavi od povrede ligamenata kolena.16:30 - Matić: Čelsi polako napredujeFudbaler Čelsija Nemanja Matić rekao je danas da veruje da će njegova ekipa vrlo brzo dostići novo iz prošle sezone."Korak po korak i mislim da smo sve bolji. Nismo u idelanoj poziciji, ali radimo naporno i polako ćemo dostići nivo iz prošle sezone. Samopouzdanje ne može da bude na visokom nivou, ali biće bolje. Biću srećan kada se vratimo u vrh Premijer lige", rekao je Matić za sajt kluba.Čelsi je sinoć u Kijevu odigrao nerešeno 0:0 sa Dinamom, pa je posle tri odigrana kola u Ligi šampiona na trećem mestu na tabeli Grupe G sa četiri boda.Čelsi je trenutno treći u G grupi Ligi šampiona sa tri boda manje od Porta, dok u Premijer ligi zaostaje 10 bodova za vodećim Mančester Sitijem. Ekipa Žozea Morinja je u Premijer ligi, posle devet kola, na 12. mestu sa 11 bodova.

16:10 - Lazić: Očekujem dobru, borbenu partiju u MadriduKošarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je danas da očekuje da će njegova ekipa, i pored svih problema i povreda, pružiti dobru partiju protiv Real Madrida u Evroligi."Sigurno očekujem da ćemo pružiti dobru, borbenu partiju u Madridu. Od nas se svakako očekuje da skupimo redove posle svega što nam se dogodilo i da odigramo na najvišem mogućem nivou. Svakako mi je velika želja i da prođemo bez ikakvih povreda u Španiji, nešto što nam je obeležilo početak ove sezone", rekao je Lazić za sajt kluba.Crveno-beli su danas otputovali za Madrid, gde sutra igraju protiv Reala utakmicu drugog kola Grupe A Evrolige.Trener Dejan Radonjić je na put poveo ekipu bez povređenih Nemanje Dangubića, Marka Tejića i Luke Mitrovića."Idemo u Madrid u momentu kada su nas pogodili razni problemi, posle svih dešavanja i teške povrede Luke Mitrovića. Real je prvak Evrope, znamo o kakvom protivniku se radi. Sačuvali su tim, koji će i ove godine biti u mogućnosti da brani osvojene trofeje...s pravom očekuju da će biti u samoj završnici Evrolige i ove sezone", rekao je Radonjić.Utakmica Zvezde i Reala igra se sutra od 22.00 u Madridu.15:50 - Palestina na domaćem terenu igra protiv Saudijske ArabijeFudbalska reprezentacija Palestine igraće na domaćem terenu protiv Saudijske Arabije, utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, saopštila je danas Međunarodna fudbalska federacija (Fifa).Utakmica je trebalo da bude odigrana 13. oktobra u Ramali, ali je Fudbalski savez Saudijske Arabije odbio da pošalje svoju reprezentaciju u Palestinu iz bezbednosnih razloga.Fifa je danas saopštila da je Fudbalski savez Palestine "pružio pune bezbednosne garancije".Za odluku da se utakmica igra u Palestini zaslužan je i odlazeći predsednik Fife Sep Blater koji je pre nego što je suspendovan u Cirihu razgovarao sa predstavnicima oba saveza.Fifa je prvobitno tražila da se utakmica odigra u Jordanu u predviđenom terminu, ali je takav predlog odbijen.15:30 - Tavekio: Ispitaćemo sve oko Skudeta iz 1927.Predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio nagovestio je danas da postoji mogućnost da šampionska titula iz 1927. godine bude naknadno dodeljena Torinu.Torino je te godine osvojio Skudeto na terenu, ali mu je na kraju oduzet, jer je direktor kluba navodno podmitio fudbalera Juventusa kako bi Torino dobio odlučujuću utakmicu. Iako su postojale sumnje, Luiđi Alemandi nikada nije priznao da je primio novac.Trofej te godine nikome nije dodeljen."Nakon prijema zahteva Torina, ali i iz drugih razloga, Savez je spreman da ispita tu stvar", rekao je Tavekio za italijanske medije.Predsednik Torina Urbano Kairo rekao je ranije ove nedelje da će taj klub nastaviti da se bori kako bi ispravio nepravdu."To je naš Skudeto u svakom pogledu. Moramo pokušati da ga vratimo", naveo je Kairo.

15:10 Gvangdžu Evergrande u finalu azijske Lige šampionaFudbaleri kineskog Gvangdžua Evergrande plasirali su se u finale azijske Lige šampiona, pošto su danas odigrali bez golova sa japanskom ekipom Gamba Osaka, u revanš utakmici polufinala.Gvangdžu koga sa klupe predvodi bivši selektor Brazila Luis Felipe Skolari je u prvoj utakmici pobedio sa 2:1 i plasirao se u finale azijske Lige šampiona.Gvangdžu će u finalu igrati protiv El Ahlija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je u dve utakmice ukupnim rezultatom 4:3 pobedio El Hilal iz Saudijske Arabije.El Ahli će igrati u svom prvom finalu u azijskoj Ligi šampiona, a Gvangdžu drugi put, posle 2013. godine, kada je i osvojio to takmičenje.

14:36 - Automobilista Došljak zadovoljan sezonomČlan Auto moto kluba Novi Pazar Esad Došljak rekao je danas da je zadovoljan sezonom u kojoj je osvojio titulu šampiona Srbije u Klasi pro rwd, dok mu je u Prvenstvu jugoistočne Evrope pripalo drugo mesto. "Okončana je veoma teška i zahtevna sezona u disciplini drag, svi takmičari pružili su maksimum. Drago mi je da sam uspeo da svoju državu i Novi Pazar promovišem na najbolji način, zadržavši poziciju u samom vrhu u trkama ubrzanja", rekao je Došljak Radiju sto plus. Poslednja trka u 2015. godini održana je 4. oktobra u Glamoču, u Bosni i Hercegovini, gde je Došljak trijumfovao u Klasi 11 sekundi i dodao druga mesta u Klasi pro rwd i superfinalu. "Bilo je mnogo poteškoća tokom godine, ali na kraju smo ostvarili planove. Moj tim je skoro savršeno ispunio zacrtane ciljeve, poštujući fer-plej", naglasio je Došljak. On je najavio da će sa svojim timom, u automobilu Opel Korsa RS, pokušati da sledeće sezone "probije" Klasu devet sekundi. "Već smo počeli da se pripremamo za naredna iskušenja, želimo da uđemo u svet najekstremnijih brzina. Možda zvuči nemoguće, ali znamo dobitnu formulu", rekao je Došljak.

13:55 - Čang: Fifa sabotira moju kandidaturu za predsednikaBivši potpredsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Čang Mong Jun optužio je danas tu organizaciju da šestogodišnjom suspenzijom kojom ga je kaznila, sabotira njegov pokušaj da zameni Sepa Blatera na mestu predsednika. Čang je rekao da ga Etički komitet Fife još nije pisanim putem obavestio zbog čega ga je pre dve nedelje suspendovao na šest godina. Fifa je istraživala njegovu ulogu u nepravilnostima prilikom kandidatura za domaćina svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine. Čang namerava da se kandiduje za predsednika Fife, a krajnji rok za podnošenje kandidatura je 26. oktobar. "Ne mogu da se kandidujem zbog nepravednih sankcija, ali ne mogu ni da se žalim na njih ili dobijem privremenu meru švajcarskog suda, jer mi do sada nije stiglo obrazloženje odluke, pošto je Etički komitet Fife odbio da ga pošalje. Fifa nastavlja da sabotira moju kandidaturu za predsednika", rekao je Čang.

13:22 - Feninger u bolnici zbog povrede kolenaAktuelna pobednica Svetskog kupa u skijanju Austrijanka Ana Feninger prebačena je u bolnicu zbog povrede kolena tokom treninga, tri dana pred početak sezone. Kako je saopštila Skijaška federacija Austrije, Feninger je pala tokom treninga u veleslalomu i prebačena je helikopterom u kliniku u Insbruku. Austrijanka (25) koja je poslednje dve sezone osvajala titulu ukupne pobednice Svetskog kupa ima probleme sa kolenom već godinama. Nova sezona biće otvorena u subotu tradicionalnom trkom u veleslalomu na glečeru Retenbah. Feninger je prošle godine podelila prvo mesto u toj trci sa Amerikankom Mikaelom Šifrin.

12:57 - Ozil: Zasluženo smo pobedili BajernFudbaler Arsenala Mesut Ozil rekao je da je veoma zadovoljan izdanjem ekipe u utakmici protiv minhenskog Bajerna (2:0) kao i da je njegov tim zaluženo stigao do pobede. Londonski klub je u trećem kolu F grupe Lige šampiona ugostio Bajern i golovima Olivija Žirua i upravo Mesuta Ozila, zabeležio važan trijumf u najjačem klupskom takmičenju. "Presrećni smo što smo uspeli da savladamo Bajern. Znali smo koliko će biti teško pobediti, pokazali smo srce pred našim sjajnim navijačima. Stvorili smo dosta šansi, pogotovo u prvom poluvremenu, kada je Nojer imao vrhunske odbrane i mislim da smo zaslužili pobedu", rekao je Ozil za zvanični klupski sajt. Arsenal trenutno zauzima poslednje mesto u grupi sa tri osvojena boda, koliko ima i zagrebački Dinamo, dok po šest bodova imaju Olimpijakos i prvoplasirani Bajern. U narednom kolu Bajern i Arsenal ponovo će odmeriti snage, ovog puta na Alijanc Areni, u meču koji je na programu 4. novembra od 20.45 sati.

12:15 - Srbija protiv Francuske, Rusije i Poljske za Igre u RijuEvropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je danas spisak učesnika kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, koji će se od 5. do 10. januara održati u Berlinu. Pored domaćina Nemačke, na turniru će igrati Srbija i još šest najuspešnijih selekcija sa najnovije rang liste CEV, koje do sada nisu izborile plasman: Rusija, Bugarska, Poljska, Francuska, Finska i Belgija. CEV će 23. oktobra objaviti sastave dve grupe sa po četiri selekcije, a plasman u polufinale izboriće po dve reprezentacije iz svake grupe. Plasman na Olimpijske igre izboriće samo pobednik turnira, dok će drugoplasirana i trećeplasirana selekcija izboriti učešće na turniru Svetskih kvalifikacija, koji će se odigrati između 14. maja i 5. juna u Japanu. Olimpijske igre u Rio de Ženairu na programu su od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

11:30 - Gvardiola: Nismo izgubili zbog NojeraTrener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da njegova ekipa nije izgubila od Arsenala u Ligi šampiona zbog golmana Manuela Nojera i da će u narednoj utakmici pokušati da obezbedi plasman u osminu finala. Bajern je sinoć u Londonu izgubio od Arsenala sa 0:2, u utakmici trećeg kola Grupe F u Ligi šampiona, što mu je prvi poraz u sezoni. "Tobdžije" su povele golom Olivijea Žirua u 77. minuta posle greške golmana Nojera koji je istrčao u prazno, a konačan rezultat postavio je Mesut Ozil u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena. Pre prvog gola, Nojer je u više navrata odbranio velike šanse Arsenala. "U Ligi šampiona morate da bude savršeni u svakom aspektu igre, a mi to nismo bili u pojedinim. Nismo izgubili zbog Manuela Nojera, pošto je on imao neke super odbrane u prvom poluvremenu. Imali smo mnogo šansi da utakmicu okrenemo u svoju korist", rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji. "U London smo došli da obezbedimo prolaz u osminu finala, ali to nismo uspeli, pa sada to moramo da uradimo u narednoj utakmici", dodao je on. Bajern je pre sinoćnjeg meča pobedio u svih 12 utakmica koje je odigrao ove sezone. Nemački šampion je imao nekoliko dobrih prilika za gol, ali Robert Levandovski i Tijago Alkantara nisu uspeli da ih iskoriste. "Poraz nikada nije dobar, ali mislim da je utakmica bila na visokom nivou Lige šampiona. Pobedio je srećniji tim, a mogli smo i mi da pobedimo. Za dve nedelje ćemo u Minhenu igrati protiv Arsenala i to ćemo da uradimo", rekao je izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige. U Grupi F Bajern je prvi sa šest bodova, koliko ima i Olimpijakos, dok Arsenal i Dinamo iz Zagreba imaju po tri boda. Odbrambeni fudbaler Bajerna Žerom Boateng rekao je da će njegova ekipa "ustati, obrisati prašinu i nastaviti naporno da radi". "Malo smo prikazali. Naporno ćemo raditi i bićemo bolji", rekao je Boateng.

10:49 - Pavlović: Želimo da zadržimo formu i borimo se za drugo mestoFudbaler Čukaričkog Andrija Pavlović rekao je danas da se nada da će njegova ekipa zadržati formu iz prethodnih utakmica kako bi se približila drugom mestu na tabeli. Čukarički je u poslednja tri kola bez poraza, pobedio je Partizan na gostovanju (1:0), Jagodinu na svom terenu (2:0) i osvojio bod u Novom Pazaru (0:0) i zauzima peto mesto na tabeli sa 22 boda. Početkom oktobra ekipu je preuzeo trener Zoran Popović, koji je na klupi zamenio Vladana Milojevića. "U poslednje vreme igramo baš dobro, tu formu moramo da zadržimo. Sigurno da je s novim trenerom došla i nova energija, što se vidi na treninzima i na utakmicama. Igramo za tim i u takvim situacijama rezultat teško da može da izostane", rekao je Pavlović za klupski sajt. U predstojećih desetak dana Čukaričkom predstoje dve prvenstvene utakmice na Banovom brdu, protiv Spartaka u petak i narednog vikenda protiv Vojvodine, a 28. oktobra na programu je utakmica šesnaestine finala Kupa, protiv Mokre Gore u Zubinom Potoku. Čukarički u Kupu brani trofej. "Mini ciklus utakmica koji nam predstoji je veoma značajan. Pobedama u naredna dva meča kod kuće možemo da se približimo drugom mestu u prvenstvu. Kup je takmičenje koje smo prošle godine osvojili i planiramo da igramo značajnu ulogu i ove godine. Ali, to nam ne daje za pravo da se opustimo, bez obzira što smo favoriti", rekao je Pavlović. ; Pavlović je dobro počeo prvenstvo, postigao je tri gola protiv Vojvodine u Novom Sadu i pogodak protiv OFK Beograda u četvrtom kolu, ali od tada se nije upisivao među strelce. "Počelo je na najbolji način, što mi je pružilo mnogo motiva da sezonu odigram najbolje do sada. Izuzetno bitan faktor u fudbalu je i sreća. Možda mi baš malo sreće nedostaje da svoju dobru igru u polju krunišem golom. Kvalitetno radim svaki dan, mislim da će se situacija okrenuti i da će biti mnogo golova, samo da postignem prvi sledeći", rekao je on. Ispred Čukaričkog na tabeli su Crvena zvezda sa 35 bodova i Borac sa 27 bodova, Partizan je na trećem mestu sa 24, a Javor na četvrtom ima bod manje. "Ima mnogo ekipa koje ove godine igraju kvalitetan fudbal, a mislim da smo mi među tri-četiri najkvalitetnije. Prvenstvo je dugo, sada se igra i plej-of pred koji se dele bodovi, što znači da je sve moguće. Na nama je da radimo kao i do sada, a rezultati će nadam se doći", rekao je Pavlović.

10:05 - Serena Vilijams igra na Hopman kupuNajbolja teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams igraće u paru sa Džekom Sokom na Hopman kupu, saopštili su danas organizatori. Očekuje se da Vilijams bude spremna za međunarodni egzibicioni turnir u Australiji, iako je u poslednje vreme imala probleme sa povredama. Ona je Hopman kup osvaja dva puta u karijeri, 2003. sa Džejmsom Blejkom i 2008. sa Mardijem Fišem. Pored mlađe od sestara Vilijams, nastup na ovom takmičenju potvrdio je i Endi Marej, koji će u paru sa Heder Votson predstavljati Veliku Britaniju. Gael Monfis i Karolin Garsija igraće za Francusku, Jirži Veseli i Lusija Safarova predstavljaće Češku, a nastup su potvrdili i Aleksander Zverev i Sabine Lisicki (Nemačka) i Aleksandar Dolgoplov i Elina Svitolina (Ukrajina). Australija će kao domaćin imati dva tima, Lejton Hjuit će igrati u paru sa Kejsi Delakvom, dok će naknadno biti saopštena partnerka Nika Kirjosa. Hopman kup biće održan od 3. do 9. januara 2016. godine.

09:20 - Blan: Ronaldo je vanzemaljacTrener Pari Sen Žermena, Loran Blan, izjavio je da je Kristijano Ronaldo jedan od dvojice vanzemaljaca na fudbalskoj planeti."Volim sve u vezi sa njim. On je jedan od dva vanzemaljca na fudbalskoj planeti. Dobar je u svim statistikama. Poseduje veoma brzu tehniku, dribling, osećaj za gol. Nema tu šta da se doda. Moramo da zaustavimo i ostale, ali i da obratimo pažnju da Kristijano Ronaldo ima što manje loptu u posedu. Voli da igra u sredini, da kreira sa leve strane au tome mu pomaže Benzema. Zato su tak okomplementarini", rekao je Blan.Francuski stručnjak je istakao da Real igra defanzivno ove sezone i da će večeras verovatno biti skoncentrisan na kontranapade."Svi znaju da mi igramo tako da volimo da držimo loptu u posedu, da kreiramo napade sa naše polovine terena. Mislim da se Real od početka sezone efiksno brani, ali i napada. Primili su nekoliko golova, a igraju izuzetno kontanapade, imaju veoma brze igrače. Pretpostavljam da ćemo na sutrašnjem meču videti dve filozofije, ali znamo da će se sve završiti dobro po nas", rekao je trener PSŽ.

08:40 - Kasiljas oborio rekord Van der SaraGolman Porta Iker Kasiljas na utakmici sa Makabijem po 51. put je utakmicu završio bez primljenog gola u Ligi šampiona, što je rekord u Ligi šampiona.Kasiljas je tako prestigao dosadašnjeg rekordera Holanđanina Edvina Van der Sara koji je to učinio 50 puta.Španski golman je bez sumnje jedan od najzaslužnijih što Porto na polovini grupne faze drži prvo mesto u grupi G sa sedam bodova, dva više od Dinama iz Kijeva, a tri od Čelsija.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track