NAMEŠTALJKA: Terzić ponovo mora u policiju
Foto: Saša Pavlić, Fonet

Tužilaštvo reaguje na optužbe fudbalera

NAMEŠTALJKA: Terzić ponovo mora u policiju

Fudbal -
Direktor Crvene zvezde neće tužiti Nikolu Mijailovića za klevetu, ali će morati da da izjavu povodom navoda da je terao igrača da namesti utakmicu s Voždovcem (2:2)

Prvo osnovno javno tužilaštvo ispitaće navode fudbalera Nikole Mijailovića, koji je u intervjuu za Kurir otkrio da ga je „Zvezdan Terzić terao da namesti utakmicu Crvena zvezda - Voždovac“.Kako nam je rečeno u tužilaštvo, pokrenut je postupak provere, što podrazumeva da će se suspendovani fudbaler i generalni direktor najtrofejnijeg srpskog kluba uskoro naći na informativnom razgovoru u policiji.OFK i dalje pod istragomIako još nije stavljena tačka na skandalozni meč Crvena zvezda - OFK Beograd (tužilaštvo još ispituje taj slučaj), već se pojavio novi u kojem ovog puta postoje jasne i otvorene optužbe od strane fudbalera. Podsetimo, Nikola Mijailović je za jučerašnje izdanje Kurira izjavio sledeće:- Terzić je tražio od mene da mu pomognem da namestimo meč s Voždovcem. Tražio je da zovem njihovog igrača Nikolu Beljića i da „malo povuče ručnu“. Spominjao je i tadašnjeg trenera Zvezde Nenada Lalatovića i fudbalera Voždovca Stefana Babovića, kako je tražio od Lalatovića da kaže zetu Baboviću da malo smanji gas na utakmici. Slao mi je razne poruke na Vajber. Spreman sam zbog svega izrečenog da idem na poligraf kako bih dokazao da sam u pravu. Nadam se da će država krenuti u rat s „fudbalskom mafijom“ - otvoreno je rekao Mijailović.Na kraju samo remiCrvena zvezda i Voždovac ovaj meč su igrali 4. oktobra 2014. godine na Marakani, a rezultat je bio 2:2. Voždovac je dva puta vodio, golovima Injca i Beljića, dok su za Zvezdu strelci bili Gavrić i baš akter priče Mijailović. Zanimljivo je da je tad golman Rajković prvi put savladan u Superligi posle 664 minuta, dok je Luka Jović na kraju utakmice s pet metara promašio pobedu.Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić juče se odazvao pozivu Kurira, ali nije previše želeo da komentariše optužbe Nikole Mijailovića, koji mu je dodelio nadimak Pudlica:- Njegov cirkus nisam komentarisao ni ranije, tako da neću ni ovog puta - bilo je sve što nam je rekao Terzić.Bez odgovoraKurir je bio uporan, pa je pitao Terzića za odlazak na poligraf, da Mijailović poziva državu... Međutim, odgovor generalnog direktora konstantno je bio isti. Kad smo ga pitali da li će možda tužiti igrača za klevetu, Terzić je ostao dosledan i nije želeo da replicira Mijailoviću.

REAKCIJA - ONI SU POMINJANI U MIJAILOVIĆEVIM IZJAVAMABeljić: Ni kevu ne bih pustioNikola Beljić, jedan od pomenutih aktera iz priče Nikole Mijailovića, tvrdi da s njim niko nije kontaktirao u vezi s utakmicom između Crvene zvezde i Voždovca.- Niko sa mnom nije razgovarao oko utakmice, niti iz Zvezde, niti iz Vojvodine. Nikola je moj brat, jako dobar drug, ali stvarno ne znam ništa u vezi s tim što priča. Mi smo taj meč odigrali sportski, malo nam je nedostajalo da pobedimo. Rođenu kevu ne bih pustio, a kamoli Crvenu zvezdu. Nameštaljke me uopšte ne interesuju - rekao je Beljić za Kurir.Lalatović: Šta su pričali, ne znamTadašnji trener Crvene zvezde Nenad Lalatović otkriva da ne zna ni za kakve neregularnosti pre meča s Voždovcem.- Nikakve prljavštine niti bilo šta sumnjivo nisam video u tom meču. Crvena zvezda je najpošteniji klub u zemlji, institucija, i sigurno je da se ne bi bavila takvim radnjama. Nemam pojma šta to Nikola priča jer sam uvek bio fokusiran na svoj posao. Opet, dečko hoće na poligraf. Šta su pričali njih dvojica samo oni znaju. Mene to ne zanima - rekao je Lalatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track