NEZADOVOLJAN SUĐENJEM:  Predsednik Tabzona zarobio sudije posle utakmice spasao ih Erdogan

Haos

NEZADOVOLJAN SUĐENJEM: Predsednik Tabzona zarobio sudije posle utakmice spasao ih Erdogan

Fudbal -
Obezbeđenje na stadionu pritom je zabarikadiralo vrata od sudijske svlačionice vozilima

Predsednik Trabzona zarobio je u sredu uveče arbitre fudbalske utakmice Trabzon - Gacijantep (2:2), koji su proveli čak četiri sata zaključani u svlačionici!

Sudija Čagataj Sahan i njegovi pomoćnici morali su da čekaju da predsednik kluba Ibrahim Hačiosmanoglu stigne lično na stadion kako bi ih oslobodio.

Razlog je bio nedosuđeni jedanaesterac za Trabzon u nadoknadi vremena, što je bio znak da rulja po završetku utakmice nagrne na teren u želji da se obračuna s njima.

Čim je obavešten o incidentu, predsednik Trabzona je iz Istanbula odmah doleteo u Trabzon privatnim avionom, a od sudija je zahtevao da ostanu u svlačionici dok ne stigne. Obezbeđenje na stadionu pritom je zabarikadiralo vrata od sudijske svlačionice vozilima kojima su sprečili sudije da napuste stadion.

Nakon toga, Hačiosmanoglu je pozvao TV stanice da se požali na suđenje, a u kamere medija vređao je glavnog sudiju i pomoćnike:

“Ako već moramo da umremo, umrećemo kao muškarci, a ne kao žene, kao ove sudije”, urlao je gazda Trabzona.Četiri sata kasnije telefonski poziv predsednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana, smirio je biznismena koji je dozvolio da sudije budu puštene iz “pritvora”.

Trabzon je trenutno devetoplasirani na tabeli turske Superlige, ali je generalno četvrti najtrofejniji tamošnji klub.

Nekadašnji turski sudija i internacionalac Ahmet Čakar, u komentaru ovog događaja za Hurijet izjave Hačiosmanoglua je okarakterisao kao “najneodgovornije i najopasnije u istoriji fudbala”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track