MURINJO PORUČIO: Neću dobiti otkaz, imam podršku Abramoviča!
Foto: Reuter

Nije u sukobu sa igračima

MURINJO PORUČIO: Neću dobiti otkaz, imam podršku Abramoviča!

Fudbal -
Imam četiri godine da popravim situaciju na Stamford Bridžu

LONDON - Trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo rekao je danas da ima maksimalnu podršku predsednika kluba Romana Abramoviča i dodaje da neće dobiti otkaz u londonskom klubu.

"Imam četiri godine da popravim situaciju na Stamford Bridžu. Ne, zapravo tri godine i oko sedam meseci", rekao je Morinjo, aludirajući na novi četvrogodišnji ugovor koji je potpisao u maju kada je sa Čelsijem osvojio Premijer ligu.

Britanski mediji poslednjih dana su spekulisali da će trener dobiti otkaz za vikend, jer u Premijer ligi njegova ekipa posle 11. kola zauzima 15. mesto sa 11 bodova, što je najlošiji početak sezone Čelsija u istoriji, a i najlošiji učinak prvaka Engleske u novoj sezoni.

Britanski Bi-Bi-Si (BBC) je nedavno objavio da su se fudbaleri pobunili protiv Morinja, a da je jedan od najboljih igrača Čelsija izjavio "da bi radije izgubio nego pobedio za Morinja".

"Mislim da je to veoma tužna optužba, jer koristite igrača ili više od jednog igrača. Optužujute ih da su nepošteni i nelojalni. Kada bih ja sada vas okarakterisao kao nepoštenog novinara vi biste bili veoma uznemireni i verovatno biste pokrenuli disciplinski postupak protiv mene", rekao je Morinjo, dodajući da nema sukoba između njega i fudbalera.

Reuter
Reuter

Na pitanje o promenjivoj formi njegove ekipe ove sezone, Morinjo je rekao da je to zbog "kombinacije raznih faktora".

"Znam zašto je tako, ali potrebno je mnogo vremena objasniti zašto je tako. U principu, to je zbog kombinacije raznih faktora. Neke stvari ne bih da menjam... Sve u svemu, vezano je za fudbal", kazao je Morinjo i dodao da će "uvek učiniti sve za svoje igrače".

Morinjo je ove sezone dvaput kažnjavan zbog nedoličnog ponašanja, a novinari su ga upitali zašto ne pokazuje više dostojanstva.

"Ovoga puta će pokazati moje dostojanstvo...Pokazaću ga tako što neću odgovoriti na pitanje", zaključio je Morinjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track