IZGUBIO SE NA SAN SIRU: Navijač Bazela živeo na ulicama Milana više od decenije sa 20 evra u džepu!

To se zove avantura

IZGUBIO SE NA SAN SIRU: Navijač Bazela živeo na ulicama Milana više od decenije sa 20 evra u džepu!

Fudbal -
Svaki fudbalski navijač koji je putovao u inostranstvo kako bi bodrio svoj tim zna koliko je lako izgubiti se u šetnji do i od stadiona u stranoj zemlji

Međutim, ovaj čovek je stvari doveo na potpuno novi nivo nakon što se izgubio na svom povratku iz toaleta na San Siru u Milanu i završio na ulicama italijanskog grada više od deset godina.Švajcarski penzioner Rolf Bentl (71), putovao je u Italiju kako bi gledao utakmicu Bazel-Inter Milan u kvalifikacijama Lige šampiona 2004. godine. Nakon odlaska u toalet, postao je dezorijentisan i nije mogao da pronađe svoje prijatelje, delom zbog činjenice da je bio teški alkoholičar sa istorijom alkoholizma, a delom jer je San Siro apsolutno ogroman i prava noćna mora za navigaciju.Bentl je bio stanovnik grupne kuće blizu Bazela u to vreme i bio je na jednodnevnom izletu u Italiji da gleda utakmicu 24. avgusta, 2004. godine. Bio je prijavljen kao nestao nakon što je izgubio svoj put na kraju utakmice koju je njegov klub izgubio sa 4 prema 1.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nakon što je izgubio grupu sa kojom je došao, odlučio je da ostane u Milanu više od deset godina jer "nije imao nikakvih obaveza" i hteo je da "uživa u slobodi".Rekao je za švajcarske medije:"Iznenada sam bio u drugom sektoru. Imao sam 20 evra u džepu i nisam imao mobilni telefon tako da sam zalutao. Ljudi su mi davali cigarete i hranu, a jedan student mi je dao vreću za spavanje."Bentl je objasnio kako se tuširao nedeljno u lokalnim javim kupatilima i provodio je dosta vremena u lokalnoj biblioteci, a vratio se kućši tek nakon što je pao i slomio butnu kost. Zdravstveni radnici su primetili da nema zdravstveno osiguranje i kontaktirali su švajcarski konzulat kako bi objasnili situaciju.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nakon tretmana, Bentl sada udobno živi u Bazelu, u stzaračkom domu, a poprilično je srećan zbog svega što mu se dogodilo."Popodne odem do supermarketa i kupm dve konzerve piva, koliko mi je dozvoljeno. Sviđa mi se ovde, deset godina je bilo dosta i sada se osećam jako dobro."To se zove luda avantura!

(Unilad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track