Najnovije vesti

Udovičić: Beograd domaćin EP u fudbalu na pesku
Foto: MOS

Planovi

Udovičić: Beograd domaćin EP u fudbalu na pesku

Fudbal
05:38h
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otkrio da bi Beograd mogao da bude domaćin prvenstva Evrope u fudbalu na pesku.

Udovičić se u Ujedninjenim Arapskim Emiratima sastao sa potpredsednikom Asocijacije za fudbal na pesku Džonom Kuskom, koji je takođe i član FIFA odbora.

"U toku su završni pregovori oko EURO kupa u fudbalu na pesku, koji bi se održao sledeće godine u Beogradu.

Očekujem da to bude krajem juna, uskoro ćemo obavestiti javnost o tačnom datumu", rekao je Udovičić prilikom posete.  On je posetu iskoristio i da se sastane sa generalnim sekretarom za omladinu i sport UAE Ibrahimom Abdulmalikom.

"Mnogo toga smo uradili za ovih godinu dana što je pokazatelj dobre saradnje dveju zemalja. Nastavićemo istim tempom i u budućnosti razmenjivati znanja i iskustva u ovim oblastima jer je to ključ napretka. Važno je da imamo zajedničke ciljeve, a to je da, između ostalog, popularizujemo sport kao način života u svojim zemljama, razvijamo infrastrukturu, a da za mlade obezbedimo zdrav i pozitivan ambijent, da ih povežemo kroz razmene sportista i studenata i da ova saradnja i prijateljstvo sa UAE budu podignuti na još viši nivo", zaključio je Udovičić.

Delegacija UAE posetila je u novembru prošle godine Beograd, tokom trajanja Sajma sporta, kada je potpisan Memorandum o razumevanju u oblastima omladine i sporta.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...