(VIDEO) PROKLETA MAGLA: Pre 27 godina nebo je spaslo Milan i sprečilo Zvezdu da načini podvig

(VIDEO) PROKLETA MAGLA: Pre 27 godina nebo je spaslo Milan i sprečilo Zvezdu da načini podvig

Fudbal -
Devetog novembra 1988. Crvena zvezda je golom Dejana Savićevića vodila 1:0 i bila na pragu da iz tadašnjeg fudbalskog Kupa evropskih šampiona eliminiše Milan, ali je magla prekinula meč.

Na današnji dan navršava se 27 godina od kako je po priznanju tada jednog od najboljeg fudbalera planete Holanđanina Ruda Gulita nebo spaslo veliki Milan i sprečilo Crvenu zvezdu da ga u drugom kolu eliminiše iz Kupa evropskih šampiona.

Posle 1:1 u prvoj utakmici u Italiji Crvena zvezda je predvođena kapitenom Draganom Stojkovićem na Marakani pred 100.000 gledalaca dočekala ekipu, koja je posle devet godina vratila Skudeto na San Siro i predvođena finansijskim magnatom i nekadašnjim premijerom Italije Silvijom Berluskionijem nagovestila pohod ka evropskom tronu.

Magla je čitavog dana okovala Beograd ali je uz saglasnost timova sudija Nemac Diter Pauli odlučio da se meč odigra. U prvih 45 minuta sve je bilo u redu, ali je u nastavku gusta magla smanjila vidljivost do te mere da se pogodak Dejana Savićevića u 56. minutu jedva vidi i na TV snimku.

Sudija Pauli je prekinuo meč u 64. minutu i odlučio da se sutradan igra novi duel.

Sutradan se igralo ponovo, Milanezi su na penale prošli dalje i naredne dve godine do Zvezdinog trijumfa u Bariju vladali kontinentom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track