FUDBALERI SRBIJE: Treba da nas je sramota. Selektor nije kriv, nego mi!
Foto: Fss.rs

Još jedno slabo izdanje "orlova"

FUDBALERI SRBIJE: Treba da nas je sramota. Selektor nije kriv, nego mi!

Fudbal -
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović ocenio je da je ekipa u debaklu protiv Češke (4:1) opet pravila iste greške.

"Počeli smo dobro i delovalo je kao da imamo kontrolu utakmice, ali posle toga ponovo nam se desilo ono naše kad izgubimo sistem. Česi su pokazali kako se kažnjavaju greške protivnika, a mi smo delovali kao nonšalantna ekipa i bez ideje", izjavio je Ivanović. On je dodao da igrači mnogo razgovaraju međusobno i da je nenormalno da se dešavaju takve oscilacije. "U neke utakmice ulazimo kao favoriti, a ne bismo smeli na to ni da pomislimo. Česi nemaju neki individualni kvalitet, a pobedili su nas našim greškama". Ivanović je stao u zaštitu Aleksandra Mitrovića, jer je, kako je naveo mlad igrač. "On uvek deluje tromo i kao da ima višak kilograma. Njemu treba gol, podrška, ne treba ga kritikovati previše, bar ne medijiski, a mi ćemo mu unutar ekipe reći šta treba da radi", rekao je Ivanović.

Defanzivac Čelsija, poput saigrača Nemanje Matića, smatra da nije selektor problem. "Mi smo na terenu i mi moramo da budemo tim na terenu. Više bih voleo da smo izgubili i 7:1, ali da smo od prvog do 90. minuta delovali kao tim, da defanzivno znamo šta želimo. Igrači su najvažniji u celom sistemu. Naravno da selektor želi da nas zaštiti i da je najodgovorniji, ali mi ne bežimo od odgovornosti", zaključio je Ivanović.Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić rekao je da su on i saigrači odigrali katastrofalno. "Treba da nas je sramota. Ovo što smo odigrali bila je prava katastrofa. Mi igrači apsolutno smo glavni krivci, tu nema dileme. Ekipa je na nešto i ličila u prvom poluvremenu, ali u drugom je sve bilo katastrofalno", izjavio je Matić posle meča. Na konstataciju novinara da je Ćurčić preuzeo krivicu za slabo izdanje u Ostravi fudbaler Čelsija je odbacio takvo gledište. "Selektor ništa nije kriv. Mi smo igrali očajno, sramotno, i mi smo apsolutno isključivi krivci, sto posto", zaključio je Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track