SIVIĆ UMALO UNIŠTIO MAKSIMOVIĆA: Zlatni orlić hteo da napusti Srbiju
Foto: Reuters J

Zamalo da ode

SIVIĆ UMALO UNIŠTIO MAKSIMOVIĆA: Zlatni orlić hteo da napusti Srbiju

Fudbal -
Selektor je odlučio da ne igram protiv Slovenije. Izgubili smo taj meč, ali ne i kvalifikacije. Tu sam za reprezentaciju i ubuduće, kaže za Kurir strelac pobedonosnog gola u finalu Svetskog prvenstva

Zlatni „orlić“ Nemanja Maksimović toliko je bio besan na selektora Tomislava Sivića da je hteo da se povuče iz mlade reprezentacije posle poraza od Slovenije (0:2). Ipak, ljubav prema domovini i nacionalnom dresu posle prespavane noći naterala ga je da promeni odluku.Fudbaler koji je Srbiji doneo titulu svetskog prvaka na Novom Zelandu, golom u finalu protiv Brazila, zamerio je selektoru što ga nije uvrstio u startnih 11 na kvalifikacionom meču u Kopru. A s njim se solidarisao i Miloš Veljković. Ljutnja je u međuvremenu prošla.Tvrda klupa za rezerve- Nemam ništa protiv selektora Sivića. Odigrao sam previše utakmica ove godine i selektor je odlučio da me ne stavi protiv Slovenije. Nažalost, izgubili smo utakmicu. Šta je, tu je. Kvalifikacije su duge, ima još mnogo mečeva da se odigra. Imamo vremena da se vratimo posle ovog poraza - rekao je za Kurir Maksimović.Igranje za otadžbinu kod mladog fudbalera Astane iz Kazahstana ne dolazi u pitanje.- Tu sam za Srbiju! U mladoj reprezentaciji sam proveo tri i po godine. Imao sam sjajnu saradnju sa Savom Miloševićem, Mitrom Mrkelom, Ljubinkom Drulovićem i Veljkom Paunovićem. Zajedno smo uradili mnogo. Nadam se da ću još dugo biti u reprezentaciji i da ću imati odličnu saradnju sa svim selektorima. Kao što je bilo i do sada.Nelogična Sivićeva odluka da Maksimovića, koji je jedini fudbaler mlade reprezentacije sa kontinuiranim igrama u Ligu šampiona, stavi na klupu povredila je nekadašnjeg omladinca Crvene zvezde.- Selektor je tako odlučio. Poštujem njegovu odluku. Na meni je da radim i zaslužim poverenje.Posle debakla A reprezentacije u kvalifikacijama za Evro javnost u Srbiji traži čistku u FSS i podmlađivanje nacionalnog tima u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018.Razgovor s Miloševićem- Posle Svetskog prvenstva na Novom Zelandu imali smo razgovor sa Mrkelom i Miloševićem. Zajedno smo odlučili da je najbolje da igramo za mladu reprezentaciju jer je A tim izgubio sve šanse da se kvalifikuje za EP. Naravno da bih voleo da budem u najjačoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. San svakog igrača je da zaigra za najbolji tim Srbije - zaključio je Maksimović.

Tomislav SivićMAKSIMOVIĆU JE MESTO NA KLUPI!Tomislav Sivić ne misli da je učinio ništa loše što je Maksimovića držao na klupi.- Maksimović i Veljković su u Sloveniji bili tamo gde im je trenutno i mesto. Na klupi za rezerve, jer nisu u zadovoljavajućoj formi. I to je jedina istina - rekao je Sivić za Novosti i dodao:- Jasno je kao dan da sam ja od prvog dana kad sam postavljen za selektora mlade reprezentacije na udaru najprizemnije kritike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track