(FOTO, VIDEO) ŠAMPION PREKINUO CRNU SERIJU: Partizan savladao Novi Pazar i pobedio posle mesec dana
Foto: Saša Pavlić

Ninković dvostruki strelac

(FOTO, VIDEO) ŠAMPION PREKINUO CRNU SERIJU: Partizan savladao Novi Pazar i pobedio posle mesec dana

Fudbal -
Fudbaleri Partizana pobedili su Novi Pazar 3:0 (1:0) u utakmici 18. kola Superlige Srbije.
1 / 5 Foto: Partizan.rs

Crno-beli su do bodova došli golovima Valerija Božinova u 34. minutu i Nikole Ninkovića u 50. i 92. Naročito lep bio je drugi pogodak.

Još jednom se potvrdilo da kapiten Saša Ilić mnogo znači za ekipu, jer je bio asistent kod dva gola.

Na tribinama je bilo samo 1.000 gledalaca.Partizan je prekinuo dve crne serije. Ostvario je prvi trijumf posle tri prvenstvena kola bez pobede, odnosno posle mesec dana, a tek drugi put je osvojio ceo plen u poslednjih šest superligaških mečeva. Takođe, uspeo je da savlada Pazarce posle četiri duela (tri remija i jedan pobeda Novog Pazara).

Ljubinko Drulović, kome je ovo druga radost otkako je seo na klupu Partizana, ne može da bude u potpunosti zadovoljan igrom svog tima iako je zabeležio ubedljivu pobedu. Napadi crno-belih su i ovog puta delovali jalovo u većem delu utakmice, a pitanje da li se desetkovana odbrana konsolidovala ostala je bez odgovora, jer gosti u Humskoj nisu imali mnogo napadačkih pretenzija.

Partizan sada ima 26 bodova i domogao se četvrtog mesta na tabeli, ali niški Radnički ima priliku da ga vrati na petu poziciju ukoliko sutra savlada Crvenu zvezdu.

Novi Pazar je ostao na 11. mestu sa 20 bodova.Srpski šampion u četvrtak gostuje AZ Alkmaru u utakmici petog kola Lige Evrope.Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović posle današnje pobede protiv Novog Pazara (3:0) ocenio je da da je ekipa odigrala na najbolji mogući način posle reprezentativne pauze i konstatovao da je trijumf mogao da bude i ubedljiviji. "Zaslužena pobeda, hvala publici na podršci. raduje povratak Andrije Živkovića, čekamo još Brašanca. Maksimalno smo došli do rezultata, ali moglo je i bolje, mada je i rival imao šanse", izjavio je Drulović.

Strateg Pazaraca radmilo Ivančević, nekadašnji golman partizana, istakao je da je rezultat relan, pošto su crno-beli bili bolji od samog početka meča. "Imali smo probleme sa povredama, neki igarči su tek izašli iz njih i nismo bili spremni za visok ritam. Probao sam sa izmenama, nije uspelo, pa ćemo se okrenuti novim duelima. Nije bio trenutak da se 'vadimo' na Partizanu", rekao je Ivančević.

SASTAVI:

Andrija Živković se oporavio od povrede, ali trener Partizana Ljubinko Drulović nije ga uvrstio u "najboljih 11", već ga je na teren poslao tek u 62. minutu. Zbog problema sa povredama štopera, na toj poziciji prinudno je igrao Bandalovski. Odsutni su povređeni Balažic, Fabrisio, Ostojić i Brašanac, dok je Grbić suspendovan.

Gosti su bili lišeni pomoći Damjanovića, Ćalovića, Protića, Tintora i Aškovskog, Partizanovog deteta koji je u prvom ovosezonskom duelu istih rivala blistao.

PARTIZAN: Kljajić – Subić, Ćirković, Bandalovski, Vulićević – Jevtović (od 67. Petrović), Ilić – Ninković, Babović, Oumaru (od 62. Andrija Živković) – Božinov (od 84. Šaponjić).

NOVI PAZAR: Zečević – Todorović (od 52. Obrovac), Kostić, Trtovac, Stevanović – Radivojević (od 42. Rušević), Vuković, Šarac , Vusljanin – Pavlović, Osmanagić (od 68. Zilkić).

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

TOK MEČA:

92. minut - 3:0 - DRUGI GOL NINKOVIĆA! Još jedna divna asistencija Saše Ilića.

84. minut - Šaponjić je na terenu umesto Božinova.

75. minut - Dve velike prilike za goste u istom minutu! Mrežu Partizana spasili su prvo Subić, pa Vulićević intervencijama u poslednjem trenutku posle šuteva Kostića i Vusljanina.

72. minut - Crno-beli sve više usporavaju ritam utakmice.

70. minut - Prva šansa za Novi Pazar. Posle centaršuta sa desne strane rezervista Zilkić je tukao "na prvu", ali je njegov udarac odbranio golman Kljajić.

68. minut - Poslednja izmena kod gostiju Zilkić umesto Osmanagića.

67. minut - Nemanja Petrović je ušao umesto Jevtovića i ponovo je u ulozi zadnjeg veznog.

62. minut - Prva izmena u Partizanu. Posle oporavka od povrede na terenu je Andrija Živković. Zamenio je Oumarua.

55. minut - Prva pretnja Pazaraca. Tukao je Rušević, zamalo pored gola.

52. minut - Obrovac je zamenio Todorovića kod gostiju.

50. minut - 2:0 - NINKOVIĆ! Prelep gol Partizanovog veziste. "Izlomio" je svog čuvara i onda sa više od 20 metara "iz kolena" precizno šutirao.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena: Gosti su se u većem delu prvog poluvremena dobro branili od jalovih i bezidejnih napada Partizana, koji je ipak uspeo da stekne prednost pogotkom Božinova.

42. minut - Rušević je ušao umesto Radivojevića.

42. minut - Ninković je pucao iz daljine, Zečević je nespretno intervenisao, na odbijenu loptu se bacio Babović, ali ju je loše zahvatio.

41. minut - Radivojević ipak ne može da nastavi meč. Povređen je u duelu sa Ćirkovićem. Fudbaler Novog Pazara je napustio teren.

37. minut - Žuti karton za Ćirkovića (Partizan) zbog oštrog starta.

34. minut - 1:0 - BOŽINOV! Akciju je započeo Jevtović oduzimanjem lopte rivalima na sredini terena, nastavio je Oumaru, a kada je ona došla do Saše Ilića usledila je idealna asistencija. Doduše, lopta je usput zakačila jednog igrača Novog Pazara i milimetarski precizno stigla do Bugarina, koji se našao iskosa sa desne strane desetak metara od gola odakle je postigao svoj deveti prvenstveni pogodak.

15:31 - Sablasno prazne tribine...

27. minut - Oumaru je sjajno primio loptu na grudi između dvojice protivničkih igrača u kaznenom prostoru i spustio je Božinovu, koji je loše šutirao.

25. minut - Pazarci su bezopasni, ali sada su se izborili za treći korner.

19. minut - Prva šansa na utakmici. Saša Ilić je idealno uposlio Subića, koji je dobro izbegao start gostujućeg defanzivca, ali kada se našao sam pred golmanom Zečevićem izostala je realizacija. Loptu je poslao u spoljnji deo mreže.

18. minut - Imao je Ninković otvoren šut sa 13, 14 metara, ali mu je udarac bio slab. Prethodno, dobro ga je proigrao Ilić.

15. minut - Partizan ima inicijativu, ali jalovu, kao i na prethodnim mečevima.

10. minut - Prvi opasan napad domaćina. Subić je sa leve strane ušao u kazneni prostor i "nabacio" loptu Oumaruu, koji je pokušao da uhvati volej, ali je to loše učinio.

1. minut - Utakmica je počela.

15:04 - Na tribinama svega oko 1.000 gledalaca.

15:03 - Intonirana je srpska himna što je praksa na stadionu u Humskoj nekoliko meseci unazad.

15:01 - Sudija Milorad Mažić sa pomoćnicima izveo je igrače na teren.

14:55 - "Ovo je najteži izazov, jer nije lako tražiti bodove protiv Partizana u Beogradu. Zna se da je Partizan suočen sa problemima, ali Partizan je uvek Partizan", istakao je šef struke Novog Pazara Radmilo Ivančević.

14:51 - "Dobro nam je došla pauza. Osvežili smo ekipu. Momci će izaći i pokazati da želimo da se vratimo na pobedničke staze. Očekujem ofanzivan Partizan koji će zadovoljiti navijače", rekao je trener Partizana Ljubinko Drulović za TV Arenu sport pred meč.

14:30 - Evo kako je Novi Pazar savladao crno-bele u prvom delu prvenstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja