(FOTO, VIDEO) KRALJ JE MRTAV, ŽIVEO KRALJ: Barselona razbila Real u sred Madrida - 4:0
Foto: Reuters

Ni D od derbija

(FOTO, VIDEO) KRALJ JE MRTAV, ŽIVEO KRALJ: Barselona razbila Real u sred Madrida - 4:0

Fudbal -
Fudbaleri Barselone ubedljivo su pobedili Real Madrid na "Santjago Bernabeuu" u derbiju 12. kola španske Primere - 4:0 (2:0).

Luis Suarez je bio dvostruki strelac, u 11. i 74. minutu a po jedan gol dali su Nejmar u 39. i Inijesta u 53.Tim Luisa Enrikea i igrom i rezultatom demolirao je "večitog rivala" u 171. prvenstvenom, a ukupno 263. "El Klasiku".

Gostujući vezisti su u čvor vezivali kolege iz Reala, a Nejmar i Luis Suarez su pravili dar-mar u odbrani ekipe Rafe Beniteza. Pritom, Lionel Mesi je u igru ušao u 57. minutu. Argentinac se na teren vratio posle dva meseca odsustva zbog povrede.

Na kraju, domaćin je ostao i bez Iska, koji je u 84. minutu izgubio živce, žestoko startovao na Nejmara i dobio crveni karton.

Poslednjih godina nije bila retkost da Barsa demolirao Real. Tako je 2010. na "Nou Kampu" bilo 5:0, godinu dana ranije u Madridu 2:6...

Barselona je ostala lider na tabeli, sada ima 30 bodova, čak šest više od Reala.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

SASTAVI:

Lionel Mesi nije se našao u sastavu Barselone. Iako je trenirao sa ekipom poslednjih dana, trener Luis Enrike i saradnici procenili su da Argentinac nije spreman da počne meč. Ivan Rakitić je među "najboljih 11" gostiju iako je njegovo učešće bilo pod znakom pitanja.

REAL MADRID: Navas, Danilo, Ramos, Varan, Marselo (od 59. Karvahal), Kros, Modrić, Rodrigez (od 56. Isko), Bejl, Ronaldo, Benzema.

BARSELONA: Bravo, Dani Alveš, Pike, Maskerano (od 27. Matije), Alba, Rakitić (od 57. Mesi), Buskets, Inijesta (od 77. Munir), Roberto, Nejmar, Suarez

TOK MEČA:

84. minut - Isko je dobio crveni karton zbog "prljavog" prekršaja nad Nejmarom.

77. minut - Inijesta je izašao i predao kapitensku traku Mesiju. Na terenu je Munur.

74. minut - GOOOLLL! - 0:4 - drugi gol LUISA SUAREZA!

68. minut - Kakva šansa za Ronalda! Bravo je nadmudrio Portugalca kada su se našli oči u oči.

66. minut - Još jedan dobar napad gostiju. Na kraju šutirao je Mesi, ali je njegov udarac izblokiran.

59. minut - Karvahal je u igri umesto Marsela.

57. minut - Posle dva meseca Mesi je na terenu! Ušao je umesto takođe rovitog Rakitića.

56. minut - Isko je zamenio Rodrigeza.

55. minut - Katalonci su "namirisali krv". Kidišu ka golu Realu. Sada je u šansi bio Luis Suarez.

53. minut - GOOOLLL! 0:3 - INIJESTA! Strašan dupli pas sa Nejmarom i još strašniji šut kapitena Barselone!

Andres Iniesta 0:3 Amazing Goal | Real Madrid... by EuropeanLeagueLiveGoal

52. minut - Nejmar je opet probao iz slobodnjaka. Navas je dobro reagovao i izbacio loptu u korner.

48. minut - Rodrigez je opalio sa 18 metara! Bravo je odlično intervenisao.

47. minut - Šansa za Real! Marselo je prošao po levoj strani, uleteo u kazneni prostor, ali šutirao u spoljnji deo mreže.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - 0:2 - Barselona apsolutno zasluženo ima veliku prednost. Vezni red Reala je u poptunosti podbacio.

45+2. minut - Velika šansa za Barsu! Nejmar je protutnjao levom stranom i dao povratnu Luisu Suarezu, čiji je šut na gol-liniji zaustavio Marselo.

39. minut - GOOOLLL! 0:2 - NEJMAR! Inijesta je sjajno asistirao, a Brazilac rutinski matirao Navasa. Sve je počelo greškom domaćih igrača na sredini terena.

31. minut - Dani Alveš je dobio žuti karton jer je zaustavio Ronalda u kontri.

28. minut - Evo konačno je pokušaja Reala. Tukao je Rodrigez, siguran je bio Bravo.

27. minut - Prinudna izmena u Barseloni - Maskerano, koji je ionako rovit ušao u meč, ponovo se povredio i morao je da napusti igru. Njegovo mesto zauzeo je Matije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

25. minut - Barselona daleko bolji i opasniji rival.

24. minut - Nejmar je izveo slobodan udarac, nije to loše uradio, ali je Navas bio oprezan.

18. minut - Dani Alveš i Ronaldo su se gurali u gostujućem šesnaestercu i obojica su pali. Domaći navijači su tražili penal, a sudija je dosudio kontra faul, pa je "nagrađen" zvižducima.

14. minut - Ponovo je bilo opasno pred domaćim golom. Inijesta je dugim pasom fantastično uposlio Rakitića, koji se malo spetljao pa nije krenuo ka golu, već je loptu vratio do Serđija Roberta, usledio je neprecizan šut.

11. minut - GOOOLLL!!! - 0:1 - strelac LUIS SUAREZ! Serđi Roberto je sjajno asistirao!

7. minut - Prva opasnost po gol Reala. Nejmar je pucao sa 16 metara - preko gola.

1. minut - Utakmica je počela.

18:14 - Odata je pošta stradalima u terortističkim napadima u Parizu.

18:13 - Utakmica počinje u 18.15 zbog Engleza. Naime, u Engleskoj je zabranjeno prenositi strane mečeve pre ovog termina, pa su im Španci izašli u susret.

18:11 - RONALDO vs MESI

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi su ljuti rivali već šest godina otkako je Portugalac stigao iz Mančester junajteda u Real Madrid. Više uspeha do sada imao je Argentinac. Real je sa Ronaldom osvojio samo jednu Primeru, dva Kupa kralja i jednu Ligu šampiona. U istom periodu, Mesi je sa Barselonom osvojio četiri titule u Primeri (ukupno sedam od 2005) i po dve Lige šampiona (ukupno četiri) i Kupa kralja (ukupno tri).

U prvih 12 mečeva sa Realom protiv Barselone, Ronaldo je imao samo dve pobede, uz četiri remija čak šest poraza. Ali, u poslednjih 14 mečeva protiv Katalonaca, Ronaldo je malo izbalansirao rezultate, pa ima po pet pobeda i poraza, uz četiri remija. U prvih 12 mečeva protiv Barse, Ronaldo je dao samo tri gola, ali u sledećih 13 je čak 12 puta tresao mrežu Katalonaca.

Mesi je, sa druge strane, legenda "El Klasika". Argentinac je od dolaska Portugalca u Madrid 25 puta igrao protiv Reala i postigao 16 golova. Ukupno je odigrao 30 "El Klasika" i sa 21 golom je najbolji strelac u istoriji međusobnih okršaja Reala i Barse.

Mesi ide ka klupi, Foto: Reuters
Mesi ide ka klupi, Foto: Reuters

18:06 - Mere obezbeđenja su nezapamćene.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18:01 - "Blizu 500 miliona ljudi širom sveta gledaće El klasiko. To je mnogo veća gledanost od Superboula", rekao je predsednik španske Primere Havijer Tebas i potvrdio da je kao mali bio vatreni navijač madridskog kluba."Zamislite da vam kažem da volim sve timove i da se onda ispostavi da sam strasno navijao za Real, da sam išao na 27 El klasika i da sam slavio pobede Reala s prijateljima u baru. Radije bih rekao ono što je i bilo".

17:53 - Zagrevanje...

17:51 - Real i Barsa su u prethodnih 11 sezona šampioni Španije bili čak deset puta. Samo je Atletiko Madrid uspeo da prekine njihovu dominaciju u sezoni 2013/14. I dok je Barselone prošle sezone osvojila triplu krunu (Primeru, Kup kralja i Ligu šampiona), Real je ostao bez trofeja. Veliki klub kakav je "kraljevski" ne sme sebi da dozvoli luksuz da mu se to ponovi.

17:48 - Nejmar i Luis Suarez su vodeći na listi strelaca Primere sa 11, odnosno devet golova.

17:44 - "Zbog El Klasika nikada nisam dostigao orgazam, ali malo je falilo", reči kapitena madridskog kluba Serhija Ramosa najbolje svedoče o važnosti najvećeg španskog derbija i količini uzbuđenja koju nosi sa sobom.

17:40 - Ministar unutrašnjih poslova Španije Horhe Dijaz potvrdio je da će utakmicu obezbeđivati 1.000 policajaca i 1.400 tajnih agenata, kao i da će biti angažovani specijalno obučeni psi, konjica, dronovi i helikopteri.

"Moj sin će ići na utakmicu. To vam dovoljno govori koliko verujem da će sve biti u redu. Glavna vest sa meča biće krajnji rezultat", rekao je Horhe Dijaz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track