(VIDEO) OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Osvojio titulu prvaka sveta u fudbalu, pa otišao u Ameriku
Foto: Nebojša Mandić

Čikago dočekao Srbina

(VIDEO) OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Osvojio titulu prvaka sveta u fudbalu, pa otišao u Ameriku

Fudbal -
Srpski stručnjak Veljko Paunović promovisan je u novog trenera američkog kluba Čikago Fajer.

Paunović je bio selektor omladinske reprezentacije Srbije, koja je letos trijumfovala na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Od tada se mnogo spekulisalo gde će nastaviti karijeru. Želela ga je Almerija, kao i još nekoliko španskih klubova, a kao moguća se pominjala i saradnja sa Partizanom. Ipak, Paunović je izabrao da se ponovo otisne "preko bare", gde je završio igračku karijeru, kao član Filadelfije.

"Srećni smo jer smo uspeli da u žestokoj konkurenciji klubova širom planete postignemo privolimo Paunovića, koji je bio naš prvi izbor. Bio je ovo detaljan proces, a Pauno je sve vreme bio najbolje ocenjen. On je šampion, učitelj, čovek principa i integriteta", rekao je generalni menadžer MLS ligaša Nelson Rodrigez.

Paunović je, igrajući za Filadelfiju, postigao gol protiv Čikaga."Vrlo sam uzbuđen i pun entuzijazma. Znam da su navijači Čikaga vrlo strastveni i lojalni ovom klubu. Ovo je prilika kakvoj sam se nadao. Da radim sa pravim ljudima, u pravo vreme, na pravom mestu... Fudbal je moj životni stil, nešto o čemu propovedam celog života. Volim ovakvu vrstu izazova. Čikago je ranjeni lav, spreman da oslobodi svu svoju snagu“, istakao je Veljko Paunović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track