VUČELIĆ TRAŽI RAVNOPRAVNOST SA ZVEZDOM: Partizan je u Srbiji 13. prase
Foto: Saša Pavlić

Nije sve belo u Humskoj, nešto je i crno

VUČELIĆ TRAŽI RAVNOPRAVNOST SA ZVEZDOM: Partizan je u Srbiji 13. prase

Fudbal -
Potpredsednik FK Partizan i predsednik Sportskog društva Milorad Vučelić govorio je o aktuelnom trenutku kluba koji je nadomak proleća u Evropi.

Međutim, Vučelić nije pričao o uspehu u Ligi Evrope, već o odnosu sponzora, velikih kompanija i generalno države prema šampionu Srbije.

"Bilo bi logično da Telekom kao državna kompanija izađe sa ponudom za poboljšanje marketinškog ugovora. Partizan je kao klub integralni deo Evrope, igramo i pobeđujemo a nema nikakvog adekvatnog odgovora od države. Bilo bi logično sa se neki privredni subjekt, ukoliko su autonomni u Srbiji, zainteresuje za to, da pristupe saradnji iz svojih interesa", rekao je Vučelić.

Potpredsednik Partizana smatra da njegov klub nije u ravnopravnom položaju u odnosu na druge klubove, prvenstveno Crvenu zvezdu.

"Bojim se da Partizan nije u ravnopravnom položaju. Neprincipijelan odnos prema Partizanu mora da se konstatuje čak i u ovim trenucima sreće" dodao je Vučelić.

On insistira da država mora da na adekvatan način vrednuje Partizanove uspehe u Evropi i da svojim uticajem i premijer učini da crno-bele više ne tretiraju kao "13. prase".

"Za mnoge kompanije koje posluju u Srbiji Partizan je '13.prase' i 'zadnja rupa na svirali'! Ja bih zamolio da prevaziđu strah, ukoliko ga imaju, i da se okrenu svom finansijskom interesu. Naravno da pomoć očekujemo i od države, odnosno od premijera da podstakne ovu vrstu razmišljanja" zaključio je Milorad Vučelić.

Partizan je pobedom u Alkmaru došao na prag plasmana u šesnaestine finala Lige Evrope. Za taj uspeh potrebno mu je da 10. decembra u Beogradu savlada Augsburg, osvoji bod, izgubi mininalnom razlikom ili rezultatom 0:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track