BLOG UŽIVO: Zvezda 19, Partizan 40. na ULEB listi!
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Zvezda 19, Partizan 40. na ULEB listi!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

16:17 - Velika Britanija osvojila Dejvis kupTeniska reprezentacija Velike Britanije osvojila je titulu prvaka sveta, pošto je danas u Gentu u finalu Dejvis kupa protiv Belgije povela sa nedostižnih 3:1. Treći poen Britancima doneo je Endi Marej pobedom nad prvim reketom Belgije Davidom Gofanom sa 6:3, 7:5, 6:3. Britanci su do "salatare" došli posle 79 godina, a najzaslužniji za taj uspeh bio je upravo Marej jer je učestvovao kod sva tri trijumfa. Drugi reket sveta prvo je bio bolji od Rubena Bemelmana, a potom je u paru sa bratom Džejmijem Marejom savladao Stivena Darsisa i Gofana, protiv kojeg je kasnije zabeležio odlučujuhi poen. U poslednjem meču finala ranije je određeno da se sastaju Kajl Edmund i Bemelman.

15:43 - Rozberg najbrži u Abu Dabiju na kraju sezoneVozač Mercedesa Niko Rozberg pobednik je poslednje trke u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, pošto je bio najbrži na trci za Veliku nagradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nemac je do šestog trijumfa u sezoni, a 14. u karijeri, na stazi "Jas Marina" došao vremenom od 1:38:30.175 stotinki. Sa osam sekundi zaostatka do drugog mesta stigao je njegov timski kolega i novi-stari šampion Luis Hamilton, dok je treći bio Kimi Raikonen iz Ferarija. Nova sezona Formule 1 počinje 20. marta 2016. godine trkom za Veliku nagradu Australije na stazi "Albert park". Rezultati VN UAE: 1. Niko Rozberg (Nemačka, Mercedes) 1:38:30.175 2. Luis Hamilton (Velika Britanija, Mercedes) +00:08.271 3. Kimi Raikkonen (Finska, Ferari) +00:19.430 4. Sebastijan Fetel (Nemačka, Ferari) +00:43.735 5. Serhio Perez (Meksiko, Fors Indija) +01:03.952 6. Danijel Rikardo (Australija, Red Bul) +01:05.010 7. Niko Halkenberg (Nemačka, Fors Indija) +1:33.618 8. Felipe Masa (Brazil, Vilijams) +01:37.751 9. Romain Grožan (Francuska, Lotus) +01:38.201 10. Danil Kvjat (Rusija, Red Bul) +01:42.371

15:16 - Udovičić: Ponosan na broj posetilaca na Sajmu sportaMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas štandove sportskih Saveza na četvrtom međunarodnom Sajmu sporta i istakao da je ponosan na broj posetilaca u prva dva dana, koji je premašio ceo prošlogodišnji. "Sa ponosom mogu da kažem da smo u prva dva dana imali više posetilaca nego za ceo prošlogodišnji Sajam – oko 50.000. Ono što je još važnije je da je veliki broj dece na jednom mestu i možda je to znak da bi ovaj sajam trebalo organizovati češće nego jednom godišnje. Neophodno je osetiti sportsku atmosferu koja je ovde prisutna jer tek kada prođete sajmom i kada iskomunicirate sa Savezima, a naročito sa decom koja su na štandovima, onda znate da smo uradili pravi posao", istakao je Udovičić. Udovičić je naglasio da je Sajam sporta prava prilika za Saveze da iskomuniciraju sa građanima, sa svima koji žele da se upoznaju sa sportovima, i kako kaže Udovičić, naročito za one koji nemaju priliku da na svakodnevnom nivou promovišu svoj rad. "Svaki od tih Saveza ima veliku bazu ljudi i dece koja se bave tim sportom i upravo su oni ti koji kreiraju sportsku atmosferu i sportski način razmišljanja koji je Srbiji preko potreban". "Na današnji dan, sa ovakvim uspešnim Sajmom sporta, Srbija mora da bude ponosna na svoje sportiste i sport jer je ovo idealna prilika da se zahvalimo svim sportistima na onome što su uradili za našu zemlju, ali i svim građanima Republike Srbije koji su shvatili ozbiljnost bavljenja rekreacijom i sportom. To je pravi nacin razmišaljanja i vaspitanja, ali i način prenošenja poruke drugima, jer sport mora da bude broj jedan u Srbiji jer je najbolji brend i ambasador naše zemlje u svetu", zaključio je Udovičić. Udovičić je juče u Sava centru, u ime Ministarstva omladine i sporta, primio i nagradu "Brand Serbia" koja se dodeljuje onima koji su na najbolji način predstavljali Srbiju u svetu, a sve to zbog brojnih sportskih uspeha i medalja koje su srpski sportisti osvojili u ovoj godini.

14:33 - Tijago četiri meseca van terenaFudbaler madridskog Atletika Tijago Mendeš oko četiri meseca biće van terena jer je slomio nogu na utakmici protiv Espanjola, potvrdio je trener Dijego Simeone. Portugalski vezista povredio se na jučerašnjem meču u 33. minutu posle duela sa fudbalerom Espanjola Markom Asensijom, zbog čega će morati na operaciju. "Volim igrača i osobu kao što je Tijago. Već smo počeli da odbrojavamo dane oko njegovog oporavka. Nadam se da će imati brži oporavak", rekao je Simeone. Tijago je jedan od najstandardnijih igrača "jorgandžija" i igrač u kojeg mnogo poverenja ima Simeone. Odigrao je ove sezone u svim takmičenjima 19 utakmica i postigao jedan gol. Ovaj 34-godišnji fudbaler već sedmu sezonu nastupa za Atletiko, a prethopdno je igrao u Juventusu, Lionu, Čelsiju, Benfiki i Bragi.

13:30 - Trevis napustio StrazburAmerički košarkaš Romeo Trevis napustio je ekipu Strazbura, pošto mu je istekao dvomesečni ugovor sa francuskim klubom. "Zahvaljujem se treneru Vensanu Koleu i celom klubu na velikoj prilici koja mi je ukazana da zaigram u Evroligi. Bilo je zaista lepo iskustvo i još jednom hvala svima, kao i navijačima na podršci", napisao je Trevis na Instagramu. Iskusni košarkaš je u francuskoj ligi beležio prosečno 7,3 poena, 5,2 skoka i 2,5 asistencije po meču, ali je klub odlučio da ne produži saradnju sa Amerikancem, koji je doveden kao zamena za sada oporavljenog Meta Hauarda. Tokom karijere Trevis je nastupao za Kantabriju, Ulm, Tibingen Tajgerse, Barak Netanju, Hapoel Gilbou, Zadar, Himik i Krasni oktobar. Strazbur se nalazi u A grupi Evrolige zajedno sa Crvenom zvezdom, i trenutno zauzima peto mesto u grupi sa skorom 3-4 koliko imaju i crveno-beli. Narednu utakmicu Strazbur će odigrati 4. decembra kada će ugostiti ekipu Bajerna iz Minhena.

13:05 - Prandeli: Niko se neće sećati Interove igre ako uzme SkudetoNekadašnji selekor fudbalske reprezentascije Italije Chezare Prandeli izjavio je da ukoliko Inter osvoji titulu ove sezone, niko se neće sećati loših igara na startu prvenstva i njihove "ružne" igre. "Ukoliko Inter osvoji Skudeto niko se neće sećati loših utakmica i njihovog "ružnog" fudbala. Ko god pobeđuje uvek je u pravu, a veoma je teško je objasniti šta je lep fudbal danas. Možete osvojiti titulu igrajući neatraktivan fudbal, ali budite sigurni da kada ekipa osvoji nešto veliko poput Skudeta, Kupa ili plasmana u viši rang, znači da igra dobar fudbal", rekao je italijanski stručnjak za Gazeto delo Sport. Milanski tim nalazi se na meti kritika javnosti jer uglavnom pobeđuje minimalnim rezultatom, a posle 13 kola postigao je samo 16 golova. Inter trenutno zauzima prvo mesto u Seriji A sa 30 bodova, dva više od drugoplasiranog Napolija, kojem će gostovati već u ponedeljak od 21 sat.

12:20 - ULEB lista: Crvena zvezda 19, Partizan na 40. mestuŠampion Srbije i ABA lige Crvena zvezda nalazi se na 19. mestu na listi Zajednice evropskih košarkaških liga (ULEB), dok je Partizan 40, saopšteno je danas iz te organizacije. Crveno-beli ostali su na istoj poziciji kao i prošle sezone, dok je Partizan lošije plasiran za četiri mesta. Iako ugašen, Radnički iz Kragujevca nalazi se na 65. mestu i, pored večitih rivala, jedini je od srpskih predstavnika u Top100. Najbolji na listi je moskovski CSKA, prvak Evrope Real Madrid je drugi, a potom slede Olimpijakos, Barselona, Makabi iz Tel Aviva, Fenerbahče... Od klubova iz ABA lige, Cedevita je 28, Olimpija 31, Budućnost 42, a Igokea 75. Rang lista ULEB-a određuje se na osnovu rezultata u Evroligi i Evrokupu u prethodne tri sezone, bez kvalifikacionih rundi.

11:15 - Alveš: Nejmar je čudovišteFudbaler Barselone Dani Alveš pohvalio je svog saigrača i zemljaka Nejmara posle trijumfa Katalonaca u 13. kolu Pirmere .Barsa je deklasirala Sosijedad rezultatom 4:0, a Nejmar je bio dvostruki strelac na meču."Njegov napredak je brutalan – postaće šta god želi da bude jer mu to potencijal dozvoljava, on je čudovište. Ipak, nije važno ko će na kraju biti prvi strelac lige, zanima me samo da Barsa ispuni postavljene ciljeve" , rekao je Alveš.

10:20 - Anri: Ukoliko želi titulu, Arsenal više nema prava na kiksLegendarni fudbaler Arsenala Tjeri Anri rekao je da ukoliko njegov bivši klub želi da se bori za titulu, ne smeju da olako gube utakmice i "prosipaju" bodove koji bi mogli da budu odlučujući u borbi za šampionat. Arsenal je u prethodna dva kola remizirao sa Totenhemom (1:1) i poražen u gostima od Vest Bromiča (2:1), i trenutno zauzima četvrtu poziciju u šampionatu sa 26 bodova, tri manje od Mančester Sitija i Lestera, koji dele prvu poziciju. "Ukoliko Arsenal želi titulu, ne mogu sebi da dopuštaju loše utakmice. Da su pobedili Totenhem i Vest Brom bili bi sigurni na vrhu tabele, a umesto toga su četvrti i rasipaju bodove koji mogu da budu odlučujući na kraju. Takođe vratili su Totenhem u borbu za titulu, a iskreno verujem da i Liverpul može da se bori za sam vrh", rekao je Francuz za San. Fudbaleri Arsenala naredni meč odigraće danas od 17.15 sati, kada će u okviru 14. kola Premijer lige, gostovati ekipi Noriča.

09:30 - Golden Stejt nastavio serijuAktuelni prvak NBA lige, ekipa Golden Stejta, nastavila je da postavlja rekorde, pa je ovog puta na domaćem parketu savladan Sakramento (120:101), za 18. uzastopnu pobedu od početka šampionata. Za jedini neporaženi tim u ligi, Stefon Kari upisao je "skromnih" 19 poena, Raš je dodao 16, dok je Klej Tompson postigao 15. Kod Sakramenta najbolji je bio Rudi Gej sa 20 koševa, Kosta Kufus postigao je 14, a Kolison i Kaspi dodali su 11.Srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je osam poena uz šest skokova, u porazu njegovog Denvera na gostovanju Dalasu (92:81). Najefikasniji kod Dalasa bio je Deron Vilijams sa 22 poena, 16 je dodao Pačulija, a 13 Novicki. U poraženom sastavu najbolji je bio Artur sa 16 poena, Barton je dodao 14, a Galinari i Mudiaj po 12. Ekipa San Antonija nastavila je sa pobedama kod kuće, pa je tako ovog puta savladala Atlantu sa (108:88), a bivši košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović, je za nešto više od šest minuta provedenih na parketu upisao jedan poen i dva skoka. U timu iz Teksasa najefikasniji bio je Kavaj Lenard sa 22 poena, po 13 su postigli Oldridž i Milis, a Manu Djinobili dodao je 12 koševa. U ekipi Atlante istakao se Skot sa 12, Bejzmor je dodao 11, a Horford 10. U ostalim mečevima Vašington je poražen na svom parketu od Toronta, Klivlend je kao domaćin savladao Bruklin, Juta je bila bolja od Nju Orleansa, a Portland od Lejkersa. Rezultati: Vašington - Toronto 82:84 Klivlend - Bruklin 90:88 Dalas - Denver 92:81 San Antonio - Atlanta 108:88 Juta - Nju Orleans 101:87 Portland - Lejkersi 108:96 Golden Stejt - Sakramento 120:101

08:40 - Milojević prezadovoljan pobedom protiv KrkeTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je prezadovoljan večerašnjom pobedom protiv Krke i da "ne može da kaže" da je očekivao ovako dobar skor njegove ekipe na početku takmičenja u Jadranskoj ligi. "Prezadovoljan sam pobedom jer u sezoni su nekad bitnije pobede kada ne igrate dobro. Ovog puta u odbrani smo bili jako dobri tri četvrtine i u produžetku, ali je u tom segmentu igre prva četvrtina bila loša jer smo primili 26 poena. Sve ostalo je bilo na našem prepoznatljivom nivou ove sezone", rekao je Milojević, preneo je sajt Mege.Košarkaši Mege pobedili su u subotu posle produžetka Krku sa 84:77 i vratili se na prvo mesto na tabeli skorom od devet pobeda i tri poraza. "Sada imamo skor 9-3 i koliko god da sam optimista, ne mogu da kažem da sam baš ovo očekivao, ali neću da razmišljam o kraju sezone, idemo utakmicu po utakmicu, da dobijemo koga god možemo", rekao je trener Mege. "Naterali smo Krku na 21 izgubljenu ; loptu i to je bio ključ pobede. Naši glavni igrrači (Timoti) Luvavu i (Nikola) Ivanović su imali očajan šut za tri poena, ali su i oni dali svoj doprinos u odbrani. Mislim da smo bili dovoljno hrabri i priveli utakmicu kraju na pravi način", dodao je Milojević. Trener Krke Vladimir Anzulović rekao je da je Mega "apsolutno zasluženo" hit Jadranske lige, ali da njegova ekipa u večerašnjoj utakmici nije iskoristila šansu da pobedi. "Zahvalan sam na gostoprimstvu i čestitam Megi i njenom treneru na sjajnim igrama i rezultatima koje ostvaruju ove sezone. Nikome nije lako da igra u Mitrovici i apsolutno zasluženo su hit ABA lige i zbog načina na koji treniraju i kako igraju", rekao je on. "Moram da zahvalim i mojim igračima koji su sproveli većinu stvari što se tiče timske taktike. Ali bilo je propusta u individualnoj taktici što se odrazilo na veliki broj izgubljenih lopti i ofanzivnih skokova Mege, a to je delimično i posledica naše niže postave. Na kraju, kada nam se nudila pobeda u ovoj utakmici kao na tacni, nismo uspeli da pogodimo otvorene šuteve", dodao je Anzulović.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track