GUŽVA U B GRUPI LIGE ŠAMPIONA: Milorad Mažić sudi meč odluke u Volfsburgu
Foto: Saša Pavlić

Velika čast za Srbina

GUŽVA U B GRUPI LIGE ŠAMPIONA: Milorad Mažić sudi meč odluke u Volfsburgu

Fudbal -
Najbolji spski arbitar Milorad Mažić biće deo najzanimljivije utakmice prvog dana 6. kola Lige šampiona, pošto će deliti pravdu u direktnom duelu za osminu finala između Volfsburga i Mančester Junajteda.

Mažić, koji već nekoliko sezona ima veliko poverenje UEFA i FIFA, sa svojim pomoćnicima imaće novi veliki ispit na Folksvagen areni.

U B grupi vlada velika neizvesnost, Volfsburg ima samo bod više od Junajteda, dva od PSV-a i pet od CSKA, pa će se verovatno do poslednjih minuta voditi bitka za mesta u osmini finala, ali Ligi Evrope. Junajted je još od trijumfa nad nemačkim timom (2:1) u prvom međusobnom meču, postigao samo dva gola na tri utakmice u Ligi šampiona, a posebno je neefekisan u poslednje vreme u prvenstvu.

Menadžer Luj van Gal ni sada neće računati na Runija i Marsijala, ali i na Memfisa Depaja i Huana Matu.

"Imamo mnogo problema ove sezone sa povredama. Stvaramo mnogo šansi, ali ne možemo da postignemo gol. Međutim, mislim da ne možemo previše da uradimo ove sezone u Ligi šampiona", rekao je van Gal.

Volfsburg ili Junajted bi sa pobedom sigurno otišli dalje, Nemcima čak i remijem, dok bi "crvenim đavolima" u nekim drugim varijantama odgovarao i drugačiji ishod u zavisnosti od duela u Ajndhovenu. Ni CSKA neće biti bez ambicija jer ih pobeda u Holandiji ostavlja u Evropi, a u startnoj postavi Moskovljana očekuje se Zoran Tošić.

Real Madridu i PSŽ ostalo je samo da "odrade" prolaz dalje i sve osim pobeda u mečevima na domaćem terenu protiv Malmea i Šahtjora bilo bi prvorazredno iznenađenje.

C grupa donosi borbu za prvo i treće mesto u direktnim sudarima, Benfika dočekuje Atletiko Madrid i sa bodom bi prošla sa čelne pozicije, kao i Galatasaraj protiv Astane, naših Nenada Erića i Nemanje Maksimovića. Plasman dalje obezbedili su Juventus i Mančester Siti, ali tim iz Torina moraće da brani prvu poziciju u Sevilji, koja traži šansu da nastavi nastup u Ligi Evrope.

Mančester Siti, srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, na Etihadu igra sa Borusijom iz Menhengladbaha i sigurno će "osluškivati" vesti sa Sančez Pishuana.

A grupa: PSŽ - Šahtjor Real Madrid - Malme Tabela: Real 13 bodova, PSŽ 10, Šahtjor 3, Malme.

B grupa: Volfsburg - Mančester Junajted PSV Ajndhoven - CSKA Moskva Tabela: Volfsburg 9, Mančester Junajted 8, PSV 7, CSKA 4.

C grupa: Galatasaraj - Astana Benfika - Atletiko Madrid Tabela: Atletiko 10, Benfika 10, Galatasataj 4, Astana 3.

D grupa: Mančester Siti - Borusija Menhengladbah Sevilja - Juventus Tabela: Juventus 11, Mančester Siti 9, Borusija Menhengladbah 5, Sevilja 3.

Sve utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track