BLOG UŽIVO Nadal: Ne znam da li ću osvojiti još titula na gren slemu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Nadal: Ne znam da li ću osvojiti još titula na gren slemu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.17:50 - Kou: IAAF skandal manji od FIFAPredsednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Sebastijan Kou smatra da je korupcijski skandal u njegovoj organizaciji manji od onog u FIFA. Oba vodeća svetska tela popularnih sportova su pod istragom zbog kriminalnih radnji njihovih čelnika. Kouov prethodnik Lamin Diak je pod istragom francuskih vlasti zbog sumnje u korupciju prilikom dodele domaćinstva Svetskog prvenstva 2021. godine američkom Judžinu. U međuvremenu su čelnici FIFA pod istragom SAD i Švajcarske zbog navodne 25-godišnje korupcije i primanja mita od oko 250 miliona dolara u vezi sa raznim fudbalskim događajima. "Mislim da IAAF skandal nije veći od onog u FIFA. Ne umanjujem ozbiljnost situacije, suočavam se s njom, ali pričamo o kriminalnoj istrazi u koju je uključen veliki broj pojedinaca. To meni ne predstavlja olakšanje", rekao je Kou.17:20 - Rosi povukao žalbu CAS-uDevetostruki svetski šampion Valentino Rosi povukao je žalbu koju je podneo Sudu za arbitražu u sportu zbog kazne koju je dobio u Maleziji. Rosi je zbog izbacivanja vozača Repsol Honde Marka Markesa sa staze dobio tri kaznena poena, koji su zajedno sa jednim koji je imao od Mizana doveo do toga da na poslednjoj trci, u Valensiji, startuje sa poslednjeg mesta. Rosi je žalbu podneo između pretposlednje i poslednje trke i tražio je poništenje kazne ili barem njeno smanjivanje. Uz to, vozač Jamahe je tražio da se odloži primena kazne, da bi u Valensiji startovao sa pozicije koju zauzme u kvalifikacijama, ali je taj zahtev odbijen. Rosi je obavestio Sud u Lozani da želi da povuče svoju žalbu. 16:40 - Benzema izbačen iz reprezentacije FrancuskeNapadač Reala Karim Benzema izbačen je iz reprezentacije Francuske na neodređeno vreme zbog ucenjivanja kolege Matijea Valbuene, saopštio je predsednik Saveza Noel La Gret na vanrednoj konferenciji za medije. Benzema je početkom prošlog meseca priveden zbog sumnje da je umešan u ucenjivanje Valbuene video snimkom seksualnog čina i preti mu maksimalna zatvorska kazna od pet godina. On je nedavno izjavio da je samo hteo da pomogne, odnosno, da je preko svog prijatelja želeo da posreduje između Valbuene i ucenjivača.

16:10 - Obradović: Dolazi nam drugačija ZvezdaTrener Fenerbahčea Željko Obradović izjavio je da očekuje potpuni drugi meč protiv Crvene zvezde. Crveno-beli sutra gostuju turskom klubu u 9. kolu Evrolige. "Igramo kod kuće protiv Crvene zvezde i to će biti potpuno drugačija utakmica od one u Beogradu. Pre svega, oni igraju odlično, a u poslednja dva kola su pobedili Real Madrid i Himki. Takođe, veoma važna stvar za njih je i povratak Markusa Vilijamsa. Ali, ne radi se samo o Vilijamsu, svi igrači igraju dobro i postižu poene. Ono što je sigurno je da nas čeka težak meč", rekao je Obradović koji je apelovao na navijače da ispune halu.15:40 - Rozberg: Luis dominirao mojim oružjemVozač Mercedesa Niko Rozberg smatra da su pol pozicije donele njegovom timskom kolegi Luisu Hamiltonu ubedljivu titulu. Britanac je imao 11 pol pozicija na prvih 12 trka, pa je već tri Gran prija pre kraja sezone odbranio tron. "To je bilo moja glavno oružje prošle sezone, čudno kako se preokrenulo. Teško je to razumeti", rekao je Rozberg. Godinu dana ranije Rozberg je uglavnom osvajao pol pozicije, ali je Hamilton prestizao Nemca tokom trke i na kraju stigao do druge titule. Ove godine Britanac je dominirao u prvih 13 trka sa pomenutih 11 pol pozicija i sedam pobeda, da bi tek u poslednjih šest Rozberg počeo da dominira u kvalifikacijama sa šest polova u nizu, što mu je to donelo tri pobede, ali tek u poslednje tri trke kada je borba za titulu bila rešena.

15:00 - Klop u januaru dovodi GroskrojcaDoskorašnji fudbaler Borusije iz Dortmunda Kevin Groskrojc biće prvo pojačanje Jirgena Klopa u Liverpulu, prenose britanski mediji.Groskrojc, koji je letos potpisao za Galatasaraj, ali pauzira do 1. januara zbog toga što Turci nisu na vreme završili formalnosti oko transfera, bez mnogo razmišljanja rekao je DA nekadašnjem treneru.On je u Dortmundu, gde je osvojio dve Bundes lige igrao na više pozicija, uglavnom po krilu, veći deo u napadu, ali jedno vreme bio je i desni bek.Za reprezentaciju Nemačke odigrao je pet utakmica i bio je član tima koji je osvojio Mundijal u Brazilu.

14:25 - Čukarički sa podmladjenim timom igra protiv RadničkogTrener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović rekao je danas da će u predstojećoj prvenstvenoj utakmici protiv Radničkog u Nišu morati da izvede podmladjeni tim, ali da od svoje ekipe očekuje borbenu igru. "Ulazimo u poslednijh pet dana teškog prvenstva. Očekuje nas težak meč protiv dobrog Radničkog iz Niša koji ima izuzetno iskusnu ekipu, koja ove godine igra čvrsto i kvalitetno. Uslovljeni smo da izvedemo mladji tim. Imali smo mnogo kartona uz crveni, pa očekujem da budemo borbeni. Prvi put ćemo medju 18 igrača imati četiri ili pet omladinaca. To nije bila praksa u ove tri godine", rekao je Popović na konferenciji za novinare. Fudbaleri Čukaričkog sutra od 18 časova igraju u Nišu protiv Radničkog, prvu utakmicu 21. kola Super lige Srbije. Obe ekipe u duel ulaze posle poraza u prošlom kolu, Čukarički od Crvene zvezde 2:7, a Radnički od Voždovca 1:3. "Prethodni susret protiv Crvene zvezde nam je oduzeo mnogo emocija i nadam se da smo prevazišli sve što se dogodilo. Fudbal je takav, svima to može da se dogodi u karijeri. U ovoj nedelji smo videli to isto Ligi šampiona", rekao je Popović. Govoreći o duelu sa Radničkim, Popović je rekao da će zbog teškog terena bliža pobedi biti ekipa koja se bolje prilagodi na uslove. "To su totalno drugačiji uslovi za igru u odnosu na proleće ili leto. To je prvi faktor koji može da utiče na ishod. Potpuno drugačiju analizu meča bih napravio da se meč igra u septembru ili oktobru. Gledao sam poslednje dve, tri utakmice Radničkog, imaju iskusan i fizički spreman tim i starije igrače koji mogu da budu nezgodni u prekidu", rekao je Popović. Fudbaler Čukaričkog Andrija Pavlović, koji je u prvenstvu do sada postigao sedam golova, rekao je da je Radnički ozbiljna ekipa i da će pobediti ona ekipa koja bude imala veću želju i agresivniju igru. Mladi napadač je bio dvostruki strelac u prošlom kolu protiv Crvene zvezde. "Na utakmicu protiv Zvezde gledam kao na dve totalno različite utakmice podeljene na prvih i drugih 45 minuta. Prvo poluvreme jebilo za uživanje, a ne bih da komentarišem nešto na šta mi ne možemo da utičemo, sudije, odluke. Treći gol koji smo primili u poslednjim trenucima prvog poluvremena nas je izbacio iz ritma i naravno crveni karton koji je doveo do toga da se utakmica praktično upropasti. Posle toga meč je bio gotov", rekao je on. "Nema šta da se tuguje, Brazilci na Svetskom prvenstvu prime mnogo golova, pa sad igraju u vrhunskim klubovima. Mi smo profesionalici i u pobedi i u porazu. Moramo da izvučemo pozitivno iz tog duela", dodao je on. Posle 20 kola u Super ligi Srbije Čukarički zauzima treće mesto na tabeli sa 35 bodova, a Radnički je peti sa četiri boda manje.

14:10 - Hirošima preskočila prvu prepreku ka RiveruFudbaleri Hirošime savladali su Okland Siti 2:0 (1:0), na otvaranju Svetskog klupskog prvenstva u Japanu. Hirošima je do pobede stigla golovima Jusuke Minagave i Cukase Šiotanija. Hirošima će u četvrtfinalu SP igrati sa Mazembeom iz Konga. Bolji iz ovog duela će u polufinalu turnira igrati sa najboljim timom Južne Amerike River Plejtom. U drugom četvrtfinalu sastaće se meksički Klub Amerika i kineski Gvangžu Evergrande, koji će se boriti za polufinale sa Barselonom.

14:00 - Savić: Odbranićemo evropsku tituluSelektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je veruje da će ekipa uz veliku podršku publike uspeti da odbrani titulu prvaka Evrope u Beogradu. "Uskoro nas očekuje najveće Evropsko prvenstvo u vaterpolu i siguran sam da će biti na najbolji način organizovano. Reprezentacija uvek teži da bude u vrhu i, uz pozitivan pritisak koji ćemo pretvoriti u motiv, pokašaćemo da odbranimo titulu", rekao je Savić novinarima na druženju u TC Ušće. Savić je poručio da očekuje veliki broj gledalaca na predstojećem šampionatu i da će domaća publika biti vetar u leđa srpskom timu. "Uskoro bi trebalo da okupimo sve igrače i počnemo sa pripremama. Nešto ranije od ostalih pridružiće nam se Prlainović, Pijetlović, Filipović i Mandić jer ranije završavaju obaveze u Pro Reku", dodao je Savić. EP u vaterpolu u Beogradu odžava se od 10. do 23. januara 2016. godine u KOMBANK areni. Uporedo će se igrati i šamponat u ženskoj konkurenciji, u kojem će učestvovati 12 nacionalnih timova.13:35 - Bošković: Moramo da pružimo maksimum protiv TunisaSelektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da njegova ekipa mora da pruži maksimum u predstojećoj utakmici protiv Tunisa, iako je praktično obezbedila plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Danskoj. Na Svetskom prvenstvu u Danskoj danas je u Grupi A slobodan dan, a srpske rukometašice u petak od 18.30 igraju protiv Tunisa utakmicu petog kola. "Iskoristićemo slobodan dan da se devojke osveže, jer nas čeka teška utakmica sa Tunisom. Oni su već obezbedili odlazak na Olimpijske igre. Bez obzira što smo praktično obezbedili prolaz dalje, moramo da pružimo maksimum. Teško je pričati o sledećem protivniku u narednoj fazi, moramo da sačekamo da vidimo sa kim ćemo igrati", rekao je Bošković. Srbija će kao četvroplasirana ekipa igrati u osmini finala protiv prvoplasirane ekipe iz Grupe B, Holandije, Švedske ili Poljske.

12:53 - Hareide novi selektor DanskeBivši trener Malmea Age Hareide imenovan je danas za selektora fudbalske reprezentacije Danske, saopštio je Fudbalski savez te zemlje (DBU). Hareide je na klupi Danske zamenio Mortena Olsena, koji je posle 15 godina napustio ekipu, nakon prošlomesečnog poraza od Švedske ukupnim rezultatom 3:4, u baražu za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. "Ponosan sam i srećan što sam postao selektor Danske", rekao je 62-godišnji norveški trener. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Danske, uz mogućnost produženja saradnje na još dve godine. Hareide je poslednji put vodio Malme u utorak, u porazu od 0:8 od Real Madrida u Ligi šampiona. "Dolaskom Agea Hareidea dobijamo selektora sa velikom strašću, iskustvom i rezultatima na medjunarodnom i klupskom nivou", navodi se u saopštenju DBU. Hareide je pored Malmea predvodio i danski Brondbi, Molde, Rozenborg, a pet godina je bio selektor reprezentacije Norveške.12:35 - Siti nudi 40 miliona evra za IkardijaMančester Siti spremio je 40 miliona evra za transfer fudbalera Intera Maura Ikardija, tvrdi Gazeta delo Sport. Pored Sitija, u trci za odličnog argentinskog napadača su Arsenal i Čelsi, ali ugledna Gazeta prenosi da su "Građani" favoriti za njegov potpis. Ikardi, iako kapiten tima, oseća da nema glavnu ulogu u projektu trenera Roberta Manćinija, zbog čega je njegov odlazak skoro izvestan. On nije efikasan ove sezone kao prošle kada je bio prvi strelac Serije A, pošto je postigao tek četiri gola na 12 utakmica šampionata. Ikardi je 2013. godine došao u Inter iz Sampdorije, a ranije je igrao u mlađim kategorijama Barselone.

11:55 - Lev hvali ŠvajnštajgeraSelektor reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je danas da je fudbaler Mančester junajteda Bastijan Švajnštajger i dalje vrhunski igrač uprkos kritikama trenera engleskog kluba Luja van Gala. Junajted je u utorak izgubio u Nemačkoj od Volfsburga sa 2:3, a Švajnštajger je zbog slabe igre zamenjen u drugom poluvremenu. Van Gal je kritikovao nemačkog reprezentativca i posle utakmice sa Vest Hemom u Premijer ligi prošle subote, rekavši da Švajnštajger nije igrač kakvog je trenirao u Bajernu. Lev je rekao da je bivšem igraču Bajerna iz Minhena potrebno vreme da se prilagodi životu u Engleskoj i da njegova pozicija kapitena reprezentacije Nemačke nije ugrožena. "Znamo šta imamo u Bastijanu. On je i dalje vrhunski igrač i naš neprikosnoveni kapiten. Čak i tako iskusnom igraču je potrebno vreme da se navikne na novu ligu. Siguran sam da će se Bastijan Švajnštajger zabavljati u Mančester junajtedu", rekao je Lev.

11:45 - Nadal: Ne znam da li ću osvojiti još titula na gren slemuBivši prvi teniser sveta Rafel Nadal rekao je da nije siguran da li će do kraja karijere uspeti da osvoji titulu na nekom od gren slemova. Španac, 14 puta šampion na gren slemovima, iza sebe ima veoma neuspešnu sezonu pošto je 2015. godinu završio na petom mestu ATP liste. "Ne znam da li će se ponovo destiti da osvojim gren slem. Preostaje mi da naporno treniram kako bih se vratio u formi i pokušam da iskoristim priliku. Prošla sezona nije bila baš dobra za mene, ali poslednja tri meseca sam video napredak", rekao je Nadal. Nadal poslednjih godina ima mnogo problema sa povredama, a nedavno je priznao da je prvi put u karijeri sumnjao u svoje kvalitete. Teniseru sa Majorke u trofejnoj karijeri od velikih turnira nedostaje samo Završni masters.11:30 - CAS sutra o žalbi Platinija na suspenzijuSud za sportsku arbitražu (CAS) doneće sutra odluku o žalbi predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija na privremenu suspenziju. "CAS je saslušao argumente Platinijeve strane u postpuku sa ukidanjem privremene suspenzije i sutra u 10 sati doneće odluku", navodi se u saopštenju CAS. Platini je, zajedno sa prvi čovekom FIFA Jozefom Blaterom, suspendovan na 90 dana van fudbala zbog sumnjive isplate od dva miliona franaka iz 2002. godine. Kazna traje do 5. januara 2016. godine i najamnje do tada će mu biti zamrznuta trenutna funkcija i kandidatura za čelno mesto FIFA.

11:15 - Biliti će se žaliti na odluku Fife o zabrani učešća na izborimaPredsednik Fudbalskog saveza Liberije Musa Biliti žaliće se na zabranu Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) da učestvuje na izborima za predsednika svetske kuće fudbala. Biliti nije prošao proveru integriteta koju je sprovela etička komisija Fife, pa će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, preneli su britanski mediji. Očekuje se da će saslušanje biti održano pre kraja godine. Biliti je 2013. godine suspendovan na šest meseci iz fudbala, pošto je koristio poverljiva dokumenta Afričke fudbalske konfederacije u pravnom sporu sa predsednikom te organizacije Isom Hajatuom. Biliti je prošlog meseca rekao da je Fifa odbacila njegovu kandidaturu zbog te suspenzije. Hajatu je vršilac dužnosti predsednika Fife, pošto je njen odlazeći predsednik Sep Blater suspendovan na 90 dana zbog istrage koja se vodi protiv njega zbog finansijskih malverzacija. Takodje, suspendovani su i potpredsednik Fife Mišel Platini i generalni sekretar Žerom Valke. Predsednički izbori u Fifi održaće se 26. februara naredne godine, a kandidati su jordanski princ Ali bin el Husein, Žerom Šampanj, Djani Infantino, šeik Salman bin Ebrahim el Kalifa i Tokio Seksvejl. Platinijeva kandidatura nije razmatrana.

11:00 Murinjo: Svi klubovi će priželjkivati Čelsi u osmini finala Lige šampionaTrener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je da će svi klubovi želeti da igraju protiv njegove ekipe u osmini finala Lige šampiona. "Svi drugoplasirani timovi će želeti da igraju protiv nas ili Zenita iz Sankt Peterburga. Niko ne želi Barselonu, niko ne želi da igra protiv Real Madrida, niko ne želi Atletiko niti Bajern iz Minhena", rekao je Murinjo, preneli su danas britanski mediji. Engleski šampion Čelsi ove sezone ne postiže očekivane rezultate, u prvih 15 utakmica u Premijer ligi pretrpeo je osam poraza i zauzima 14. mesto na tabeli. Britanski mediji spekulisali su da bi vlasnik "plavaca" Roman Abramovič mogao da otpusti Morinja zbog loših rezultata, a posebno ako se ekipa ne plasira u osminu finala Lige šampiona. Čelsi je sinoć na Stamford Bridžu pobedio Porto sa 2:0, osvojio prvo mesto u Grupi G i plasirao se u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

10:45 - Nikolas Gajtan potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa BenfikomFudbaler Benfike Nikolas Gajtan produžio je ugovor na još četiri godine, saopštio je danas portugalski klub. Gajtan je 2010. godine iz Boke Juniors došao u Benfiku i jedan je od najstandardnijih igrača lisabonskog kluba. Mediji su prethodnih dana spekulisali da je za 27-godišnjeg argentinskog fudbalera zainteresovan Mančester junajted, ali je Benfika odlučila da mu ponudi novi ugovor. Ugovor ističe u junu 2019. godine, a u njemu je klauzula o obeštećenju od 45 miliona evra. "Fantastično je što sam produžio ugovor. Odluka je bila brza i laka i obe strane su zadovoljne. Srećan sam u Benfiki, jednom od najboljih evropskih klubova", rekao je Gajtan, preneli su britanski mediji. On nije odbacio mogućnost odlaska, ali je naveo da bi zainteresovani klubovi morali da pošalju dobru ponudu. "To bi morala da bude izuzetno dobra ponuda, pošto sam srećan u klubu. Dobro igramo u šampionatu, ali ide nam dobro i u Ligi šampiona. Dobro se osećam radeći sa ekipom koju imamo", rekao je Gajtan. Benfika se ove sezone plasirala u osminu finala Lige šampiona, a žreb za to takmičenje obaviće se u ponedeljak 14. decembra od 12 časova u Nionu.

10:30 - Šćešni: Nismo briljirali, ali smo imali mnogo srećeGolman Rome Vojćeh Šćešni rekao je da je njegov tim uz dosta sreće otišao u osminu finala Lige šampiona. Roma se u poslednjem kolu na svom terenu protiv BATE Borisova (0:0) kockala do poslednjih minuta, ali je na kraju uz sjajne odbrane Šćešnog ipak uspela da se plasira u narednu rundu. "Uživao sam u utakmici, iako sam imao dosta sreće. Dobro je što smo obezbedili prolaz, iako nije bilo lako kada smo primili šest golova od Barselone, ali danas smo sačuvali mrežu. Nismo briljirali, ali najvažnije je da smo u osmini finala", rekao je Šćešni za Sport Medijaset. Njegov saigrač Rađa Naingolan ističe plasman dalje, ispred loše igre i remija. "Stvorili smo mnogo šansi, ali smo morali da budemo odlučniji pred protivničkim golom. Potrebno je da ostanemo pozitivni i još napornije radimo, ali i da verujemo u uspešnu sezonu", zaključio je Naingolan.

10:00 - Venger: Nisu nam davali šanse, ali pokazali smo da smo pravi!Menadžer Arsenala Arsen Venger pohvalio je svoj tim posle pobede nad Olimpijakosom (3:0) i plasmana u osminu finala Lige šampiona. Londonski tim uspeo je da slavi čak i preko dva gola razlike u Pireju, koliko je bilo potrebno, i 16 godinu zaredom prezimi u Ligi šampiona. "Rekao sam i pre meča da će biti fantastičan uspeh ukoliko se plasiramo dalje. Imali smo mnogo problema sa povredama i mnogi nam nisu davali šanse. Pokazali smo da smo pravi tim i da smo ujedinjeni", rekao je Venger, a prenosi BT Sport. Junak meča u Grčkoj bio je francuski napadač Olivije Žiru, strelac sva tri pogotka. "Želimo u Ligi šampiona što je moguće više da doguramo, a cilj nam je najmanje do četvrtfinala. Četiri godine sam u klubu, ali nikada nismo bili među osam najboljih ekipa Evrope. Mislim da je došlo vreme da otvorimo novu stranicu", zaključio je Žiru. Arsenal je završio kao drugi u F grupi, iza minhenskog Bajerna, a ispred Olimpijakosa i zagrebačkog Dinama.

09:30 - Bjelica solidan u pobedi Minesote, Marjanović opet van timaSrpski košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelića postigao je šest poena u pobedi Minesote protiv Los Anđeles Lejkersa (123:122) u nastavku NBA lige. Bjelica je na terenu proveo 21 minut i uspeo da zabeleži još četiri skoka, dve asistencije i blokadu. Najzaslužniji za pobedu Timbervulfsa bio Kevin Martin sa 37 koševa, a pratio ga je Karl-Entoni Tauns sa 26. Kod Lejkersa istakao se Andelo Rasel sa 23. Boban Marjanović, i pored odlične partije u prošlom meču sa Filadelfijom, nije bio u timu u porazu San Antonija od Toronta. Trener Greg Popovič ponovo je odlučio da Marjanović ne bude u protokolu za ovaj duel. Veče između srede i četvrtka obeležio je sjajni Džejms Harden pošto je ubacio čak 42 poena za Hjuston protiv Vašingtona. Rezultati: Vašington – Hjuston 103:109 Minesota - LA Lejkers 123:122 Toronto – San Antonio 97:94 Cikago - Boston 100:105 Majami - Šarlot 81:99 Memfis - Detroit 93:92 Los Andeles Klipers - Milvoki 109:95 Orlando - Finiks 104:107 Njujork - Juta 85:106 Atlanta - Dalas 98:95.

08:40 - Murinjo: Važna pobeda za igrače i klubMenadžer Čelsija Žoze Murinjo nije krio zadovoljstvo nakon trijumfa svog tima nad ekipom Porta (2:0) u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona."Posle poraza kod kuće od Bornmuta, drugi bi bio udar na naš ponos. Bili smo kompaktni i išli smo na pobedu, iako smo znali da nam je i remi dovoljan za prolaz dalje. Ovo je važan rezultat za igrače i za klub",rekao je Murinjo.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track