Dačić spasao večite

Ministar pomogao Zvezdi i Partizanu

Dačić spasao večite

Fudbal -
Zamenik predsednika Vlade pisao prvom čoveku UEFA Mišelu Platiniju s molbom da naše klubove ne izbaci iz Evrope

Pomilovani.Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić urgencijom kod predsednika UEFA Mišela Platinija omogućio je Crvenoj zvezdi i Partizanu da i naredne godine igraju u Evropi. U direktnom pismu prvom čoveku UEFA Dačić je poručio Platiniju da bi isključenje srpskih klubova iz evropskih takmičenja imalo veoma teške efekte na razvoj sporta u Srbiji.

Ivica Dačić je u pismu još dodao da je srpski fudbal daleko od idealnog, ali da je siguran da Srbiji malo nedostaje da postane zemlja u kojoj se sport razvija na pravi način i da će Vlada učiniti sve da pomogne Partizanu i Crvenoj zvezdi. Pored svega navedenog, Dačić je zatražio razumevanje od Platinija.

- Tokom svog mandata imao sam prilike da se četiri puta sastanem s Platinijem, tako da mogu da kažem i da se lično poznajemo. U pismu smo naveli da će Vlada Srbije nastojati da stvori uslove za normalno finansijsko poslovanje klubova. U konkretnom slučaju, Zvezdi je produžen rok za mesec dana od suspenzije. U pismu su pomenuti, naravno, i Partizan i Vojvodina, ali se Zvezda našla u najkritičnijoj situaciji - rekao je Dačić za Kurir i istakao da mu je drago da je Platini uvažio njihovu molbu i izrazio nadu da će problem biti razrešen.

Zanimljivo je da je Ivica Dačić u petak bio prisutan na potpisivanju memoranduma između Crvene zvezde i „Gasproma“, po kojem bi ruski naftni gigant u narednom periodu umesto 2,2 crveno-belima godišnje davao 4,4 miliona evra.

Partizan kažnjen sa 30.000 evra

UEFA je kaznila Partizan sa 30.000 evra i dala mu mesec dana da reguliše dug prema nemačkom drugoligašu Koblencu za Marka Lomića. Crno-bele je u Nionu predstavljao gensek kluba Darko Grubor.

- Partizan je dobio kaznu od 30.000 evra zbog manjeg prekršaja, kao i 30.000 evra uslovne kazne, ako se takva vrsta prekršaja ponovi u naredne tri godine - rekao je portparol crno-belih Nenad Danilović agenciji Beta.

Zvezda: Hvala državi

Sastanak u Nionu završen je odlukom da Crvena zvezda do 25. maja reguliše dug od 900.000 evra, inače neće dobiti licencu za Evropu. Crveno-beli su kažnjeni i sa 50.000 evra, a ta kazna može narasti i do 100.000 ukoliko u narednih 25 dana ne isplate sva dugovanja.

- Veliko hvala FSS, generalnom sekretaru Zoranu Lakoviću i članovima UO Crvene zvezde, koji su uspeli da obezbede garancije državnih organa. Posebno su bili važni koraci učinjeni u poslednja 24 sata, jer se tiču podrške koju smo dobili od države za rešavanje ovog problema - rekao je gensek Crvene zvezde Đorđe Stefanović.

Zamolio i Tadić

Prvom čoveku evropskog fudbala Mišelu Platiniju obratio se i predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić, takođe s molbom da se srpskim klubovima omogući igranje u evropskim kupovima naredne sezone. Tadić je tokom predsedničkog mandata dvaput ugostio Platinija u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track