BLOG UŽIVO: Evrobasket ponovo u 4 zemlje, završnica u Turskoj!
Foto: Dado Đilas

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Evrobasket ponovo u 4 zemlje, završnica u Turskoj!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.21:55 - Forlan: Van Gal mora da osvoji tituluBivši napadač Mančester junajteda Dijego Forlan rekao je da Luj van Gal mora da osvoji Premijer ligu ukoliko želi da ostane na Old Trafordu. Junajted je u utorak ispao iz Lige šampiona posle poraza od Volfsburga, a navijači nisu zadovoljni igrama ekipe. Junajted je večeras poražen od Bornmuta. Luj van Gal mora da osvoji Premijer ligu ove sezone. Osvajanje FA kupa bi mu dalo dodatno vreme, kao i Liga Evrope, ali i kada bi osvojio te trofeje Junajted bi bio pod pritiskom. Menadžeru je počelo da otkucava vreme, on je uspešan, ima sjajne rezultate u prošlosti i zbog toga je dobio posao, ali mora nešto da osvoji sa Junajtedom", rekao je Forlan.

21:20 - Enrike: Mogli smo i da izgubimo

20:40 - Pobede Selte i GranadeFudbaleri Selte pobedili su večeras u Vigu Espanjol sa 1:0, dok je Granada u gostima savladala Levante sa 2:1 u utakmici 15. kola španske Primere. Selta je večerašnjom pobedom nastavila sa serijom dobrih rezultata u Primeri i zadržala priključak za liderima. Jedini gol na utakmici postigao je Jago Aspas u 42. minutu. Espanjol je od 47. minuta imao igrača više na terenu nakon isključenja Pabla Ernandesa, ali nije uspeo to da iskoristi. Selta zauzima četvrto mesto u Primeri sa 28 bodova, sedam manje od Barselone, koja je ranije danas odigrala nerešeno sa Deportivom iz Lakorunje, dok je Espanjol 12. sa 17 bodova. Granda je protiv Levantea u derbiju začelja do trijumfa došla zahvaljujući dobroj igri u drugom delu utakmice. Gosti su poveli u 50. minutu golom Adalberta Penarande, da bi izjednačenje Levateu u 66. doneo Simao. Konačan rezultat postavio je Penaranda u 88. minutu udarcem sa ivice šesnaesterca. Granada na 16. mestu ima 14 bodova, dok je Levante 19. sa 11.20:20 - Palermo pobedio FrozinoneFudbaleri Palerma pobedili su danas na svom terenu Frozinone sa 4:1 u utakmici 16. kola italijanske Serije A.Palermo je ovim trijumfom prekinuo seriju od dva poraza i pobegao sa začelja tabele.Strelci u trijumfu nad Frozinoneom bili su Oskar Hiljemark u petom minutu, Franko Vaskes u 17, Aleksandar Trajkovski u 60. i Alberto Đilardinjo u 86. Jedini gol za Frozinone postigao je Palolo Samarko u 24. minutu.Utakmica između Sasuola i Torina odložena je zbog loših uslova. ; Palermo zauzima 15. mesto sa 18 bodova, dok je Frozinone 18. sa 14.20:00 - Španci na Hrvate, Francuska - Rumunija na otvaranjuFudbalska reprezentacija Španije odbranu titule na prvenstvu Evrope zapocečhe mečevima protiv Češke, Turske i Hrvatske, odlučeno je večeras žrebom u Parizu. Domaćin Francuska otvoriće šampionat protiv Rumunije, a u A grupi još su debitant Albanija i Švajcarska.A grupa: Francuska, Albanija, Rumunija, Švajcarska.B grupa: Engleska, Vels, Slovačka, Rusija.C grupa: Nemačka, Severna Irska, Poljska, Ukrajina.D grupa: Španija, Turska, Češka, Hrvatska.E grupa: Belgija, Republika Irska, Švedska, Italija.F grupa: Portugalija, Island, Mađarska, Austrija.Šampionat Evrope održaće se od 10. juna do 10. jula.19:00 - Frojnd pobedio u ski skokovima u RusijiNemački takmičar Zeverin Frojnd pobedio je danas u ski skokovima održanim u ruskom ski centru Nižnji Tagilj i uvećao prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa.Frojnd je skokovima od 132 i 134 metara osvojio 260 bodova. To je njegova druga pobeda u sezoni i prvi je u generalnom plasmanu sa 305 bodova.Drugo mesto zauzeo je Slovenac Peter Prevc sa 248,5 bodova, koje je sakupio skokovima od 131 i 123 metara. On je drugi u ukupnom plasmanu sa 264 boda.Norvežanim Joahim Hauer bio je treći sa 243,7 bodova, skokovima od 133,5 i 129,5 metara.Švajcarac Simon Aman zauzeo je 10. mesto skokovima od 134 i 117,5 metara, dok je Čeh Jakub Janda bio 20. sa 115,5 i 119,5 metara.

18:15 - Pobede Mančester sitija, Kristal Palasa i VotfordaFudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Svonsi sa 2:1 u utakmici 16. kola, te su se na taj način, makar do sutra, vratili na prvo mesto engleske Premijer lige. U ostalim utakmicama, Kristal Palas je sa 1:0 na svom terenu savladao Sautempton, dok je Votford istim rezultatom na gostovanju bio bolji od Sanderlenda, a Vest Hem i Stouk odigrali su nerešeno bez golova. Mančester siti i Svonsi, koji je ove nedelje smenio trenera Gerija Monka, odigrali su veoma neizvesnu utakmicu na stadionu Etihad. Siti je poveo golom bivšeg napadača "labudova" Vilfreda Bonija u 26. minutu na asistenciju Hesusa Navasa. Sve do samog kraja delovalo je da će taj rezultat ostati na snazi i da će "građani" lako doći do pobede, ali je Svonsi u 90. minutu izjednačio preko Bafetimbija Gomisa, međutim, Mančester je u sudijskoj nadoknadi vremena preko Kelečija Ihenačoa stigao do trijumfa. Mančester posle 16 odigranih utakmica zauzima prvo mesto sa 32 boda, koliko ima i Lester, ali i utakmicu manje.17:45 - Bivši fudbaler Arsenala Žilberto Silva završio karijeruBivši brazilski fudbalski reprezentativac Žilberto Silva saopštio je da je završio karijeru u 39. godini. Silva, koji je 2002. godine osvojio Svetsko prvenstvo sa Brazilom, a pet godina kasnije Kup Amerike, nije igrao poslednje dve godine zbog ozbiljne povrede kolena. On je tokom karijere igrao za Amerika Mineiro i Atletiko Mineiro, a od 2002. do 2008. godine bio je ključni igrač Arsenalove ekipe koja je u sezoni 2003-2004 bez poraza osvojila Premijer ligu. "Danas završavam svoju karijeru sportiste. Ovo je teška odluka. Koliko god da je bolno i tužno, ja ovaj trenutak doživaljavam sa velikom radošću. Proveo sam radosnih 20 godina, tako je bilo meni i mojoj porodici", rekao je Silva. Osim titule sa Arsenalom, Silva je osvojio i dva FA kupa i igrao u finalu Lige šampiona. 17:35 - Rutinska pobeda BajernaFudbaleri Bajerna pobedili su na svom terenu ekipu Ingolštata 2:0 u 16. kolu Bundeslige. Golove za Bavarce postigli su Levandovski u 65. i Lam u 75. minutu. Herta je u gostima bila bolja od Darmštata 4:0, a Hofenhajm je na svom terenu pobedio Hanover 1:0. Verder i Keln igrali su 1:1, a isti rezultat je bio i na meču Volfsburg - Hamburger. Bajern je prvi na tabeli sa 43 boda.

17:25 - Bolonja u nadoknadi do pobede nad ĐenovomFudbaleri Bolonje pobedili su Đenovu u gostima sa 1:0, golom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Strelac je bio Luka Rosentini. Đenova je od 80. minuta imala igrača manje, posle isključenja Dijega Perotija. Bolonja je zabeležila drugu uzastopnu pobedu i posle 16 kola je 13. na tabeli italijanske Serije A sa 19 bodova, tri više od Đenove, koja je na 16. mestu. Srpski fudbaler Darko Lazović nije ulazio u igru u ekipi Đenove.

17:15 - Lindzi Von pobedila u veleslalomu u OreuAmerička skijašica Lindzi Von pobedila je u veleslalomu u švedskom Oreu i ostvarila četvrtu uzastopnu pobedu u Svetskom kupu. Von je trku završila za 2:04,70 minuta i ostvarila četvrtu pobedu u veleslalomu u karijeri, a ukupno 71. pobedu u Svetskom kupu. "Za sada je sezona savršena", rekla je Von posle trke. Prethodnu pobedu u veleslalomu Von je ostvaria u Mariboru pre tri sezone. Druga kroz cilj prošla je Austrijanka Eva-Marija Brem sa zaostatkom od 0,07 sekundi za pobednicom, a treća je bila Italijanka Federika Brinjone sa 0,35 sekundi zaostatka. Posle današnje pobede Von je uvećala prednost nad Šifrin u ukupnom plasmanu Svetskog kupa na 104 boda. Švajcarkinja Lara Gut, koja je trku završila na 13. mestu, treća je u generalnom plasmanu i ima 122 boda manje od Von. U poretku veleslaloma Brinjone je prva sa 220 bodova, Brem je druga sa 192, a treća je Gut sa 170. Von je peta sa 100 bodova.

17:10 - Negredo odbio BarselonuNapadač Valensije Alvaro Negredo odbio je ponudu da se u januaru preseli u Barselonu. Iskusni fudbaler odlučio je da izabere neki drugi klub u kojem bi igrao više i nametnuo se selektoru Španije Visenteu del Boskeu, uoči EP. Negredo je trenutno u drugom planu u Valensiji i traži klub u kojem bi igrao standardno. Trener Barselone Luis Enrike je u njemu vidio iskusnog napadača, koji bi imao ulogu džokera, s obzirom da su Nejmar, Mesi i Suarez nedodirljivi kada su u pitanju starteri. Negredo je u karijeri igrao za Rajo Valjekano, Almeriju, Real Madrid, Sevilju, Mančester siti i Valensiju.17:00 - Vojvodina nastavila da pobeđujeFudbaleri Vojvodine nastavili su pobednički niz, pošto su danas na svom stadionu sa 3:1 savladali Jagodinu u 21. kolu Super lige Srbije. Vojvodina je vezala i četvrtu prvenstvenu pobedu od kako je u novembru preuzeo trener Nenad Lalatović i zauzima četvrto mesto na tabeli sa 34 boda, dva više od Partizana koji ima utakmicu manje. Jagodina je 14. sa 16. Strelci za domaćina bili su Lazar Rosić u osmom i Ognjen Ožegović u 14. i 80. minutu. Gol za goste je u 47. dao Mladen Popović. Vojvodina će u sredu igrati protiv Novog Pazara u gostima u poslednjem kolu prvog dela prvenstva, dok će Jagodina dočekati Rad.

16:55 - Falkao ide u Tursku?Napadač Čelsija Radamel Falkao mogao bi u januaru da se preseli u Fenerbahče. Kolumbijac se nije proslavio od dolaska na "Stamford bridž" i uglavnom je na klupi. Dao je samo gol za Čelsi na 11 mečeva. Fenerbahče osim borbe u Turskoj za titulu u drugom delu sezone čeka nastup i u drugoj fazi Lige Evrope.

16:40 - Milanović: Partizan je veliki motiv za igrače RadaTrener Rada Milan Milanović rekao je da je Partizan veliki motiv njegovim fudbalerima na predstojećem superligaškom duelu. "Partizan je veliki motiv za naše igrače, da pokažemo da smo dobri, da dobro igramo. Rezultatski nismo u uspešnoj sezoni i želimo da popravimo rezultatski saldo", rekao je Milanović. Rad će u nedelju dočekati Partizan u 21. kolu Super lige Srbije. Ekipa sa Banjice je pretposlednja na prvenstvenoj tabeli sa 15 bodova, dok je Partizan na četvrtom mestu sa 32. "Sezona do sada nije rezultatski uspešna i u poslednje dve utakmice pre zimske pauze nam je cilj da odigramo kao što smo igrali u poslednje četiri utakmice, ali sa boljim rezultatom, jer smo na tim susretima osvojili samo dva boda", kazao je Milanović. Utakmica će se igrati sutra u 13.00 na Banjici.16:20 - Everton igrao nerešeno treći put zaredom Fudbaleri Evertona vezali su treći nerešen rezultat, pošto su danas igrali 1:1 u gostima sa Noričem u 16. kolu Premijer lige. Gosti su vodili golom Romelua Lukakua u 15. minutu, a konačan rezultat je u 47. postavio Vesli Hulahan. Everton ima 23 boda i šesti je na tabeli engleskog prvenstva, dok je Norič na 16. mestu sa 14.16:10 - Hiršer pobedio u veleslalomu u Val d'IzeruAustrijski skijaš Marsel Hiršer pobedio je u veleslalomu, trci koja je u sklopu Svetskog kupa vožena u francuskom Val d'Izeru. Hiršer je do svoje pete pobede na toj stazi došao rezultatom od 2:08,49 minuta. On je prošle nedelje pobedio u veleslalomu i slalomu u Biver Kriku. Austrijanac je u dosadašnjoj karijeri na stazi u Val d'Izeru pobedio u četiri trke u veleslalomu i jednom u slalomu. Drugo mesto zauzeo je Feliks Nojrojter iz Nemačke sa zaostatkom od 1,29 sekundi, a treći je bio domaći skijaš Viktor Mif Žande sa 1,58 sekundi zaostatka. Ligeti je u poslednjih šest trka u veleslalomu samo jednom završio na podijumu.Takmičenje u Svetskom kupu nastavlja se sutra u Val d'Izeru, a na programu je slalom.15:50 - Benites: Brine me suspenzija BenzemeTrener Reala Rafa Benites rekao je da je zabrinut zbog suspenzije Karima Benzeme iz francuske reprezentacije, ali da ima poverenje u svog igrača. Fudbalska federacije Francuske u četvrtak je suspendovala Benzemu iz reprezentacije dok se ne reši slučaj oko ucenjivanja Matjea Valbuene ukradenim intimnim video snimkom seksa. Benzema je optužen za saučesništvo u pokušaju ucenjivanja Valbuene, što je 27-godišnji fudbaler Real Madrida negirao. "Ono što me brine jeste suspenzija Benzeme iz francuske reprezentacije. Podržavamo ga sto odsto, on je izuzetna lična i ključni igrač za nas. Ono što želim jeste da nastavi da postiže golove“, rekao je Benites.

15:10 - Mladost pobedila BoracFudbaleri Mladosti iz Lučana iznenadili su u 21. kolu Superlige komšijski Borac i slavili u sred Čačka 2:1. Javor je takođe bio uspešan, protiv OFK Beograda na Karaburmi, Spartak je nadigrao Novi Pazar, a Voždovac ekipu Metalca. Rezultati i strelci 21. kola Superlige: Borac - Mladost 1:2 (Mićić 83 - Milosavljević 16, Golemić 23. penal), OFK Beograd - Javor 0:1 (Gafurov 71), Spartak - Novi Pazar 2:0 (Ilić 23, Ivanović 87), Voždovac - Metalac 1:0 (Odita 42).14:45 - Kićanoviću i Laloviću godišnje nagrade SSSLegendarni srpski košarkaš Dragan Kićanović i predsednik Svetske rvačke federacije i odnedavno član MOK-a Nenad Lalović dobitnici su godišnjih nagrada Sportskog saveza Srbije (SSS). Na svečanosti u Domu Narodne skupštine od laureta bio je prisutan samo Kićanović, dok je nagradu iz ruku ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, umesto Lalovića primio njegov sin. Udovičić je čestitao nagrađenima i posebno se zahvalio predstavnicima svih Saveza koji su bili na svečanosti na svemu što čine za srpski sport. "Rekordan broj medalja je umnogome vaša zasluga. Ova godina je bila sjajna, a od naredne, olimpijske, očekujemo još više. Igre u Riju su glavni cilj i sva snaga i pažnja biće usmerena ka njima", poručio je Udovičić.

14:10 - Evrobasket 2017. ponovo u 4 zemlje, završnica u Turskoj! Evropsko prvenstvo u košarci 2017. godine biće održano u četiri zemlje – Rumuniji, Finskoj, Turskoj i Izraelu.Domaćin završnog, eliminacionog dela takmičenja biće Turska, tačnije Istanbul. I grupna faza igraće se u Istanbulu, Izrael će svoju grupu organizovati u Tel Avivu, Finska u Helsinkiju, a Rumunija u Klužu. Učestvovaće 24 ekipe po istom formatu kao i na letošnjem EP – četiri grupe po šest iz kojih po četiri najbolje ekipe idu u eliminacionu fazu, tj. u osminu finala. Osim domaćina, učešće su već obezbedili Španija, Litvanija, Francuska, Srbija, Grčka, Italija i Češka.

13:20 - Božić: Oprezno u duel sa MetalcemTrener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je danas da njegova ekipa mora oprezno da udje u predstojeću utakmicu sa Metalcem u Jadranskoj ligi i dodao da će Edo Murić biti u timu. "Sezonu smo počeli utakmicom protiv Metalca i izgubili u neizvesnoj završnici. Od tada su obe ekipe pretrpele promene, ali i popravile igru. Očekujem tešku i dobru utakmicu, ali domaći teren i navijači su naša prednost. Sa mnogo opreza i respekta dočekujemo meč. Nadam se da ćemo dobrim pristupom odigrati dobro a videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu", rekao je Božić na konferenciji za novinare u Beogradu. Košarkaši Partizana igraju sutra od 19 časova u hali Pionir protiv Metalca, utakmicu 14. kola Jadranske lige, kojim počinje drugi deo takmičenja u regionalnoj ligi. U prvoj utakmici Metalac je u Valjevu pobedio Partizan sa 67:64. "Metalac je u dobrom momentu, podigli su formu, a to su pokazali pobedom protiv Mege u prošlom kolu. Ekipa igra brzo, njihove petice su pokretne i mogu da igraju na četvorci, šire igru, ali mi ćemo pokušati da iskoristimo naše prednosti. Imaju kvalitetne mlade igrače i dolaze motivisano, možda rasterećeno i to je njihova velika prednost", rekao je Božić. On je naveo da će se posle višemesečne pauze zbog povrede u ekipu vratiti Edo Murić. "Ove nedelje je normalno trenirao sa ekipom i velika je verovatnoća da će biti u ekipi. Rokovi oporavka su poštovani i najvažniji je njegov osećaj. Aleksandar Cvetković je u poslednja dva dana delimično trenirao sa ekipom, večeras imamo još jedan trening a sutra ćemo odlučiti da li će biti u timu", rekao je trener crno-belih. Božić je dodao da je Mihajlo Andrić uspešno operisan u Turskoj i da je sinoć prisustvovao treningu ekipe, kao i da je konzilijum odlučio da košarkaš operiše metatarzalnu kost. Partizan je i prošlu sezonu počeo slabije, ali se ekipa uigrala i u drugom delu sezone ostvarila je dobre rezultate koji su joj doneli plasman medju četiri najbolja, a Božić je rekao da priželjkuje istu istuaciju i ove sezone. "U predstojećem periodu imaćemo mnogo utakmica na domaćem terenu, najviše bih voleo da se ponovi scenario iz prošle sezone, ali videćemo da li je to moguće. Liga je izjednačena, izdvojila su se tri tima koja su i pre početka sezone bili favoriti. Iza njih je Mega, pa ostale ekipe koje zaostaju dve-tri pobede. Biće izjednačeno do samog kraja", rekao je Božić. On je dodao da svi u ekipi veruju u svoj rad ali da ne treba davati prognoze i obećanja, već da treba ići korak po korak. "Na kraju ćemo podvući crtu i videćemo za šta je to dovoljno. Moramo da uigravamo igrače, strance, a vraća se i Murić. Mnogo utakmica smo izgubili na jednu loptu, nadam se da ćemo u drugom delu sezone biti iskusniji i da ćemo imati više sreće", rekao je Božić.

12:20 - Kićanoviću i Laloviću godišnje nagrade SSSLegendarni srpski košarkaš Dragan Kićanović i predsednik Svetske rvačke federacije i odnedavno član MOK-a Nenad Lalović dobitnici su godišnjih nagrada Sportskog saveza Srbije (SSS). Na svečanosti u Domu Narodne skupštine od laureta bio je prisutan samo Kićanović, dok je nagradu iz ruku ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, umesto Lalovića primio njegov sin. Udovičić je čestitao nagrađenima i posebno se zahvalio predstavnicima svih Saveza koji su bili na svečanosti na svemu što čine za srpski sport. "Rekordan broj medalja je umnogome vaša zasluga. Ova godina je bila sjajna, a od naredne, olimpijske, očekujemo još više. Igre u Riju su glavni cilj i sva snaga i pažnja biće usmerena ka njima", poručio je Udovičić. On je iskoristio priliku da kolegama iz ŠS još jednom čestita na izuzetno otganizovanom Sajmu sporta, koji je ispunio cilj i koji je posetilo dvostruko više ljudi nego prošle godine.

11:30 - Bošković: Hteli smo Švedsku, ali pariraćemo HolandijiSelektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je danas da se nadao Šveđankama u osmini finala Svetskog prvenstva, ali da veruje da njegove izabranice imaju snage da pariraju i Holanđankama. Srbija je juče u poslednjem kolu A grupe savladala Tunis 43:21 i kao četvrtoplasirana izborila plasman u osminu finala. "Dobili smo Holandiju, viš bih voleo da je Švedska, ali šta da radimo, spremićemo se i za njih. Prošli smo prvi zadatak, sad idemo na drugi. Na korak smo od sna, da ostvarimo kvalifikacije za Rio, pa ćemo videti za dalje. Holandija ima jako dobre igračice, sve te devojke igraju u evropskim klubovima, u Ligi šampiona, a dve su u Djeru. Mislim da možemo da im pariramo, dosta trče, brze su, ali se nadam da imamo rešenje", rekao je Bošković za sajt RS S. Srpska reprezentativka Katarina Krpež takođe veruje u pozitivan rezultat. "Holandija je odličan tim, igraju brzo, imaju dobru odbranu, odličan kontranapad. Biće veoma teško, ali na nama je da se dobro pripremimo i da se koncentrišemo na našu igru", poručila je Krpež. Utakmica osmine finala Svetskog prvenstva između Holandije i Srbije igra se sutra od 20.45 sati u Nestvedu.

10:40 - Terzić: Evropski kros na kraju najuspešnije sezoneReprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić izjavila je danas da će najuspešniju sezonu pokušati da završi dobrom trkom u konkurenciji mladjih seniorki na Evropskom kros prvenstvu u Jeru, u Francuskoj."Osvajanjem zlata na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Talinu ispunila sam najvažniji ovogodišnji cilj, ali želim da se ponovo takmičim sa elitom. Biće teško, treba se preorijentisati na deonicu od šest kilometara i drugačiji ambijent", rekla je Terzić. Trka mladjih seniorki počeće sutra u 11.42, a prijavljene su 54 atletičarke. Pre tri godine u madjarskoj Sentandreji, Terzićeva se osvajanjem zlatne medalje na evropskom krosu oprostila od juniorskog uzrasta. Ranije je u toj disciplini imala juniorsko srebro iz Portugala (Albufeira, 2010) i bronzu sa prvenstva u Sloveniji (Velenje 2011). Ona je u konkurenciji mladjih seniorki bila drugoplasirana na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2013. godine, dok je pre 12. meseci u bugarskom Samokovu zauzela 10. mesto. "Spremnija sam i realno je da budem bolja nego u Samokovu, ali zavisi i od konkurencije. Idem iz trke u trku, bez opterećenja, uz veliki motiv da napravim nešto dobro na oproštaju od takmičenja u kategoriji mladjih seniorki. Sledeće godine biću seniorka, mada sam se u najjačoj konkurenciji već nadmetala", rekla je ova 22-godišnja Novopazarka. Terzićeva se od sredine novembra zajedno sa trenerom Rifatom Zilkićem pripremala u Ulcinju, a pre toga je bila sveukupni pobednik Krosa RTS-a kod seniorki. "Uz državno prvenstvo, to su jedini krosevi kod nas. Staze su različite, nedostaje samo izrazito brdo, ali ne verujem da ćemo imati takav profil na mediteranskom terenu u Jeru. Na tim takmičenjima pokušavam da izbegnem ili ispravim greške", pojašnjava Terzićeva. Zlatnu medalju prošle godine u Bugarskoj osvojila je Roni Okland iz Velike Britanije, ispred domaće atletičarke Milice Mirčeve i Ruskinje Gulšat Fazlitdinove. "Mnogo je neočekivanih rezultata, uvek neko iskoči u prvi plan i to su čari krosa. Trčaće i Lori Mjuir, petoplasirana sa Svetskog prvenstva u Pekingu na 1.500 metara, koja na 3.000 ima sjajnih 8:38,47 minuta. Britanka bi trebalo da bude u najužem krugu favorita, ali na kros stazi je teško predvideti dešavanja", zaključila je Amela Terzić. Osim Terzićeve, Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Jeru predstavljati junior Elzan Bibić i seniorka Sonja Stolić.

09:30 - Jokić brojao do 19, Marjanović šest, Bjelica tri poenaSrpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 19 poena, uz šest skokova i četiri asistencije, u pobedi njegovog Denvera nad Minesotom, nakon produžetka (111:108). Domaćin je do pobede stigao posle velikog povratka od minus 18 i sjajne treće četvrtine. Denver je čak imao napad za pobedu, ali je utakmica otišla u produžetak u kojem je odlično odigrao Danilo Galinari i vodio ekipu do velikog trijumfa. Galinari je utakmicu završio sa 23 poena, a pratili su ga Nelson sa 20 i Farid sa 14 poena i 12 skokova. U poraženom sastavu, drugi srpski reprezentativac Nemanja Bjelica, utakmicu je završio sa tri poena i dve asistencije, za nesto više od 12 minuta provedenih na terenu. Kod Minesote najzapaženiji su bili Vigins i Martin sa po 22 poena, dok je Karl-Entoni Tauns dodao 14. San Antonio Sparsi pobedili su na svom terenu Los Anđeles Lejkerse sa 109:87, a nekadašnji igrač Crvene zvezde Boban Marjanović, postigao je šest poena, uz tri skoka, za nešto više od pet minuta provedenih na parketu. "Mamuze" je do nove pobede vodio Lamarkus Oldridž sa 24 poena i 11 skokova, 22 je ubacio Mils, a 16 Kavaj Lenard. U poraženom timu partiju karijere odigrao je ruki D'Anđelo Rasel sa 24 ubačena poena. Ekipa Golden Stejta, aktuelnog prvaka NBA, nastavila je neverovatnu seriju i stigla do 24. pobede od starta novog šampionata, a ovog puta Voriorsi su slavili na gostovanju Bostonu i to posle dva produžetka (124:119). Boston je odlično parirao znatno jačem Golden Stejtu i nakon regularnog dela igre otišlo se u prvi produžetak u kojem ponovo bilo nerešeno, pa je pitanje pobednika rešeno u drugom produžetku, a još jednu sjajnu partiju pružio je zvezda ekipe Stefon Kari. Kari je utakmicu završio sa 38 poena uz 11 skokova i osam asistencija, Drejmond Grin je dodao 24 uz 11 skokova, dok je Iguodala meč završio sa 13. Kod Bostona najzapaženiji bio je Keli Olinik sa 28 poena, Bredli je ubacio 19, a 18 Tomas uz 10 asistencija.

08:40 - Loris: Suspenzija Benzeme mudra odlukaKapiten Francuske Hugo Loris rekao je da je suspenzija Karima Benezme iz državnog tima u najboljem interesu reprezentacije i samog igrača.Fudbalska federacije Francuske u četvrtak je suspendovala Benezemu iz reprezentacije dok se ne reši slučaj oko ucenjivanja Matjea Valbuene ukradenim intimnim video snimkom seksa.Benzema je optužen za saučesništvo u pokušaju ucenjivanja Valbuene, što je 27-godišnji fudbaler Real Madrida negirao.Loris je rekao da je odluka o Benzeminoj suspenziji mudra. “Mislim da pre svega treba zaštiti igrača, ali i državni tim sve dok sud ne donese odluku. Ne možemo ništa drugo da kažemo dok se slučaj ne reši”, rekao je Loris, preneli su francski mediji. Benzema bi mogao da propusti Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Francuskoj naredne godine.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track