IZGLEDA DA NISMO GLEDALI ISTI MEČ Drulović: Poraz od Augsburga nije debakl, ništa ne bih menjao!
Foto: Saša Pavlić

Zadovoljan taktikom

IZGLEDA DA NISMO GLEDALI ISTI MEČ Drulović: Poraz od Augsburga nije debakl, ništa ne bih menjao!

Fudbal -
Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je danas da poraz od Augsburga u Ligi Evropa ne smatra debaklom i istakao da njegova ekipa nije imala sreće na toj utakmici.

"Taj poraz ne smatram debaklom. Partizan mora da bude ponosan na ono što su njegovi igrači uradili u Evropi. Učinili smo sve, igrači su dali svoj maksimi da naprave pravi rezultat, ali splet nesrećnih okolnosti nas je doveo do toga da smo utakmicu izgubili. Imali smo četiri-pet pravih šansi koje nismo iskoristili, to se u Evropi ne prašta. Da smo dali jedan ili dva gola iz tih šansi danas bismo pričali drugačije", rekao je Drulović novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana eliminisani su u četvrtak iz Lige Evropa, pošto su u Beogradu izgubili od Augsburga 1:3. Crno-beli su pred utakmicu poslednjeg kola bili u veoma dobroj situaciji za prolaz u šesnaestinu finala i pored boda i pobede, odgovarao im je čak i poraz od 0:2 ili 1:2.

Partizan je do 88. minuta gubio sa 1:2 i imao aktivan rezultat, ali je tada Bobadilja postigao gol i odveo svoj tim u drugu fazu Lige Evropa. Celokupni Upravni odbor je posle tog poraza podneo ostavku.

"Za mene to nije debakl, jeste poraz. Nismo imali sportske sreće. Odigrali smo taktički fenomenalno prvo poluvreme, nisu stvorili nijednu šansu za 45 minuta... Prvi njihov gol je mnogo toga definisao na psihološkom planu što se tiče drugog poluvremena", rekao je Drulović.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Na pitanje novinara da li bi sada išta promenio u postavci igre za tu utakmicu, Drulović je naveo da ništa ne bi menjao.

"Na najbolji način smo pripremili utakmicu. Slično smo igrali u Holandiji, tada su pričali da smo fenomenalni", kazao je trener Partizana.

Drulović na utakmici protiv Augsburga nije izvršio treću izmenu i nije uveo u igru kapitena Sašu Ilića. Novinare je zanimalo zbog čega je tako odlučio.

"Imao sam ideju da Saleta uvedem, ali kad smo ostali bez Andrije Živkovića (zbog crvenog kartona) mislio sam da je bolje rešenje bilo da Stefan Babović ostane. Malo pre gola sam mislio da napravim izmenu, primili smo gol i nije bilo potrebe za tim", kazao je Babović.

Drulović se nije složio sa konstatacijom novinara da je ekipa bila nervozna.

"Nisam primetio da je ekipa bila nervozna. Start Nikole Ninkovića je noramalan start u fudbalu. Nikola je hteo da uzme loptu, napravio je faul, dobio žuti karton zbog toga. Po meni je to normalan start", rekao je Drulović.

Drulović je naveo i da niko iz uprave kluba njegov ostanak na klupi nije uslovio prolaskom u nokaut fazu Lige Evrope. On je, takodje, istakao i da se ne obazire na medijske spekulacije da će vrlo brzo napustiti Partizan, odnosno da će ekipu voditi samo na utakmicama protiv Rada i Borca.

"Ja sam fokusiran na svoj deo posla. Sebe smatram vrhunskim profesionalcem, ne obazirem se na te stvari. Želimo da pobedimo obe utakmice do kraja. Imaćemo vremena da pričamo o nekim stvarima. Partizan je bolji nego što je bio, igra bolje nego što je igrao kada sam došao", rekao je Drulović.

Prvu od dve preostale utakmice do kraja jesenjeg dela šampionata Partizan igra sutra protiv Rada na Banjici.

"Igramo protiv Rada u kojem sa ja nekad igrao... Sigurno da njihova pozicija na tabeli ne odražava njihov kvalitet. Čeka nas teška i zahtevna utakmica, gde moramo da učinimo sve da pobedimo i osvojimo tri boda", rekao je Drulović.

Trener crno-belih je naveo da na sutrašnjem meču neće moći da računa na Umarua Abubakara i Stefana Babovića zbog povreda kolena, odnosno zadnje lože.

"Imamo nekoliko igrača koji su povredjeni. Imamo problema sa Abubakarom, koji verovatno neće moći da igra, ima problem s kolenom. Babović takodje ima problema s povredom. Teško da ćemo moći da računamo na njih dvojicu sutra. Videćemo kakva je situacija sa Markom Jevtovićem...", rekao je Drulović.

Crno-beli su četvrti na tabeli sa 32 boda, imaju čak 24 boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde, dok je Rad na 15. poziciji sa 15 osvojenih bodova. Utakmica 21. kola Super lige Srbije izmedju Partizana i Rada igra se sutra u 13.00.

Milanović: Partizan je veliki motiv za igrače RadaTrener Rada Milan Milanović rekao je da je Partizan veliki motiv njegovim fudbalerima na predstojećem superligaškom duelu."Partizan je veliki motiv za naše igrače, da pokažemo da smo dobri, da dobro igramo. Rezultatski nismo u uspešnoj sezoni i želimo da popravimo rezultatski saldo", rekao je Milanović."Sezona do sada nije rezultatski uspešna i u poslednje dve utakmice pre zimske pauze nam je cilj da odigramo kao što smo igrali u poslednje četiri utakmice, ali sa boljim rezultatom, jer smo na tim susretima osvojili samo dva boda", kazao je Milanović.Fudbaler Rada Borko Veselinović, koji je nekada nastupao za Partizan, rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da savlada crno-bele."Nismo ispunili očekivanja u ovoj polusezoni. Daćemo sve od sebe da osvojimo bodove protiv Partizana, ne smemo da kalkulišemo jer nemamo mnogo bodova. Partizan dolazi posle Augsburga, umoran, ali ima sveže igrače i imaće ogromnu želju da nas pobede", rekao je Veselinović.(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track