Tadić od Platinija traži uslovne kazne za Partizan i Zvezdu

Tadić od Platinija traži uslovne kazne za Partizan i Zvezdu

Fudbal -
Napominjući da je srpska vlada učinila mnogo za razvoj fudbala u Srbiji, Tadić je u pismu ukazao da bi isključenje naših klubova iz takmičenja UEFA imala veoma teške efekte na razvoj sporta u Srbiji

BEOGRAD - Donedavni predsednik Srbije i kandidat za to mesto Boris Tadić zatražio je u ponedeljak, 30. aprila od predsednika UEFA Mišela Platinija da se fudbalskim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu pruži šansa da u narednom periodu izmire svoja dugovanja.

UEFA je u utorak saopštila da je odlučila da izrekne novčane kazne Zvezdi i Partizanu, koji su strahovali od mogućeg iskljucenja iz evropskih takmičenja. Evropska fudbalska unija kaznila je Partizan sa 30.000 evra, dok je Crvenoj zvezdi produžen rok za ispunjenje finansijskih obaveza. UEFA je Zvezdi dala rok do 25. maja da vrati sve dugove i tek tada će dobiti licencu za evro-kupove.

Tadić je u pismu Platiniju, dostavljenom Tanjugu, apelovao da " umerenijom, uslovnom kaznom, pomognemo dalji razvoj srpskih klubova kako bi im omogućili da reši svoje finansijske obaveze".

Napominjući da je srpska vlada učinila mnogo za razvoj fudbala u Srbiji, Tadić je u pismu ukazao da bi isključenje naših klubova iz takmičenja UEFA imala veoma teške efekte na razvoj sporta u Srbiji.

Tadić je, takođe, podsetio da je Srbija usvojila posebnu strategiju za borbu protiv huliganizma u sportu tako da se više desetina najopasnijih vođa ekstremnih navijačkih procesurira pred nadležnim sudovima.

On je naglasio da će Vlada Srbije nastaviti da pomaže svojim klubovima i nacionalnom savezu da reše probleme koje imaju kao i da vrši monitoring nad njihovim izvršavanjem obaveza.

Srbija će, kako je naveo Tadić u pismu, pokušati da u narednom periodu bude organizator većeg broja evropskih sportskih takmičenja i da je za razvoj planova važno da naši najbolji fudbalski klubovi igraju evropska takmičenja, da se razvijaju i da postanu stabilni.

"Zato vas molim za razumevanje za njihove trenutne finansijske teškoće i uveravam vas da ćemo sve učiniti da im pomognemo da ih reše", dodao je Tadić.

Tadić se više puta sreo sa Platinijem, poslednji put u februaru prošle godine kada je srpski fudbal imao problema sa neredima koje su izazvali navijači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track