PRAVOSLAVNA BRAĆA HARAJU EVROPOM: Niko kao Zvezda i Olimpijakos!
Foto: Printskrin

Crveno-bela dominacija

PRAVOSLAVNA BRAĆA HARAJU EVROPOM: Niko kao Zvezda i Olimpijakos!

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde i Olimpijakosa osvojili su najveći procenat bodova u domaćim šampionatima u čitavoj Evropi i tako iza sebe ostavili velikane poput Bajern Minhen, Pari Sen Žermena, Sportinga...

Zvezda je u 21. kolu Super lige Srbije demolirala na svom terenu Radnik iz Surdulice rezultatom 5:0 i tako zabeležila 18. vezani trijumf u domaćem prvenstvu, čime je nadmašen rekord Muslinove generacije iz 2000. godine.Zanimljivo, samo Olimpijakos može da se pohvali da ima bolji učinak od izabranika trenera Miodraga Božovića.

Crveno-beli iz Pireja terorišu rivale u grčkom šampionatu i jedini su tim u Evropi koji ima maksimalan učinak u nacionalnom prvenstvu (14 utakmica - 14 pobeda).

Zvezda ne zaostaje mnogo, obzirom na to da je procenat uspešnosti crveno-belih u Super ligi 90 odsto, pa se tako klub iz Ljutice Bogdana nalazi na drugom mestu najdominantnijih klubova Evrope.

Treće mesto dele Bajern, Dinamo Kijev, Šahtjor (88 odsto), zatim slede Sporting sa 83% i PSŽ sa 82%...

Naravno, konkurencija u prvenstvu Srbije i šampionatima kakav je recimo nemački, španski, portugalski... se ne može porediti, ali ova činjenica ipak svedoči o nedodirljivosti atinskih i beogradskih crveno-belih.

(Kurir sprot/Mozzart sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track