PAKLENI ŽREB: Barsa na Arsenal, Ibra ponovo na Murinja, Juve protiv moćnog Bajerna!

Izvučeni parovi 1/8 finala LŠ

PAKLENI ŽREB: Barsa na Arsenal, Ibra ponovo na Murinja, Juve protiv moćnog Bajerna!

Fudbal -
Tri velika derbija gledaćemo u osmini finala Lige šampiona

Fudbaleri Arsenala u osmini finala Lige šampiona igraće protiv branioca trofeja Barselone, Čelsi će ponovo odmeriti snage sa Pari Sen Žermenom, dok će Bajern imati težak zadatak protiv Juventusa, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Mančester Siti će na megdan Dinamu iz Kijeva, madridski Atletiko igraće protiv PSV-a, a uslovno rečeno najslabiji parovi su Gent - Volfsburg i Benfika - Zenit.

Barselona i Arsenal su u poslednjih 10 godina u LŠ odigrali 5 međusobnih duela. Barselona je u finalu LŠ 2006. pobedila 2:1. U sezoni 2009/2010. dva kluba su se sastala u četvrtfinalu. U prvom meču u Londonu bilo je 2:2, a Barselona je u revanšu slavila 4:1. Već naredne sezone Arsenal i Barselona su se sastali u osmini finala LŠ. U prvom meču Arsenal je pobedio 2:1, a Barsa je ponovo bila bolja u revanšu, 3:1.

Zanimljivo, Čelsi i Pari Sen Žermen su igrali prošle godine i to isto u osmini finala. U Parizu je bilo 1:1, a u revanšu posle 90. minuta isto 1:1. Posle produžetaka bilo je 2:2, što je omogućilo PSŽ-u plasman u četvrtfinale. Ova dva kluba igrala su i 2014. i to u četvrtfinalu. Čelsi je slavio u oba meča i to 2:0 i 3:1. Čelsi i PSŽ su se sastali i 2004. i to u grupnoj fazi. U Londonu nije bilo golova, a u Čelsi je u Parizu pobedio 3:0.

Juventus i Bajern su od 2004. osam puta igrali u LŠ. U sezoni 2004/2005. sastali su se u grupnoj fazi. Juventus je slavio u oba meča po 1:0. Već naredne sezone ova dva tima ponovo su bili u istoj grupi. Bajern je slavio u Minhenu 2:1, a Juventus u Torinu identičnim rezultatom. I u sezoni 2009/2010. Juventus i Bajern su bili u istoj grupi. U Minhenu nije bilo golova, dok je Bajern u Torinu pobedio čak 4:1. Bajern i Juventus igrali su u četvrtfinalu LŠ u sezoni 2012/2013. Bajern je oba puta pobedio sa po 2:0.

Parovi osmine finala:

Gent - Volfsburg, Roma - Real Madrid, PSŽ - Čelsi, Arsenal - Barselona, Juventus - Bajern, PSV Ajndhoven - Atletiko Madrid, Benfika - Zenit, Dinamo Kijev - Mančester Siti.

Finale će se odigrati 28. maja naredne godine na stadionu "Djuzepe Meaca" u MIlanu.

Većina učesnika nezadovoljna žrebom za Ligu šampionaVećina predstavnika učesnika osmine finala fudbalske Lige šampiona nezadovoljna je današnjim žrebom za osminu finala Lige šampiona.Branilac trofeja Barselona sastaće se sa Arsenalom, prošlosezonski finalista Juventus sa Bajern Minhenom, dok će jedan od derbija biti i duel Pari Sen Žermena i Čelsija.Direktor Barselone Albert Soler rekao je da je Arsenal jak tim i da će dueli sa njima biti velike utakmice."Engleski klubovi su uvek veoma jaki. Biće to veoma atraktivne utakmice i moraćemo da igramo najbolje moguće. Arsenal nije favorit, ali ni mi sebe ne smatramo favoritima", rekao je Soler posle žreba u Nionu.Sportski direktor Juventusa Pavel Nedved rekao je da se nadao da će njegov klub imati više sreće na žrebu."Nadali smo se da ćemo imati više sreće na žrebu, ali smo i pored toga uvereni da možemo da odigramo dobro u ovom dvomeču i prođemo Bajern, iako smo svesni da je to opak protivnik", rekao je Nedved.Predstavnik Bajerna Franc Bekenbauer rekao je da je Juventus jedan od najboljih klubova u Evropi."Biće veoma uzbudljivo. Sigurno je da je prednost Bajerna što će prvu utakmicu igrati u gostima, ali svejedno, to je ipak jedan od najboljih klubova u Evropi", kazao je Bekenbauer.Fudbaler Bajerna Žerom Boateng je rekao da je Juventus jak tim, ali da je nemački klub favorit u tom duelu.U ostalim utakmicama, Real Madrid će igrati protiv Rome, rival Atletiko Madridu biće PSV, a sastaće se još Benfika i Zenit, Dinamo Kijev i Mančester siti, kao i Gent i Volfsburg.Direktor Real Madrida Emilio Butragenjo istakao je da će njegov klub morati da bude više nego oprezan protiv Rome."Roma je težak protivnik, dobra takmičarska ekipa. Neće biti dobro po nas ako sebe budemo videli kao favorita. Roma je italijanski klub, a italijanski klubovi vam ništa neće prepustiti", naveo je Butragenjo.Trener Dinamo Kijeva Sergej Rebrov bio je jedan od zadovoljnijih nakon žreba. On je rekao da je Siti solidan i dobro balansiran tim."Siti je solidan tim, ali smo već igrali protiv njih i to sa uspehom. Svako ima slabe tačke, a naš posao je da nađemo njihove. Tada će i biti veliki broj utakmica u engleskoj Premijer ligi, igraće dva puta nedeljno i to je značajna stvar", rekao je Rebrov.Predstavnik Atletiko Madrida Klemente Viljaverde rekao je da je PSV težak protivnik, ali da je njegov klub srećan što će treći put uzastopno igrati osminu finala."PSV je jaka ekipa sa velikom istorijom u Evropi i sigurno je da će biti teško protiv njih. Mi smo treću sezonu uzastopno u osmini finala i veoma smo srećni zbog toga", rekao je Viljaverde.Generalni menadžer Volfsburga Klaus Alofs rekao je da je veoma zadovoljan žrebom."Sastaće se dva tima koja su svi ostali klubovi želeli za protivnika. Gent je nepoznata ekipa, novajlija u Ligi šampiona. Žreb je za nas interesantan i izgleda izvodljivo proći u četvrtfinale. Ali, ne smemo olako da shvatimo protivnika", rekao je Alofs.(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track