POSLEDNJE JESENJE KOLO: Zvezda gostuje Javoru, Partizan dočekuje Borac!
Foto: Saša Pavlić

Super liga

POSLEDNJE JESENJE KOLO: Zvezda gostuje Javoru, Partizan dočekuje Borac!

Fudbal -
Utakmicama 22. kola sutra se završava prvi deo sezone u Super ligi Srbije, fudbaleri Crvene zvezde gostuju ekipi Javora, dok Partizan na svom terenu dočekuje čačanski Borac.

Fudbaleri Crvene zvezde su prošlog vikenda na svom terenu savladali Radnik sa 5:0 i tako 18. uzastopnom pobedom u prvenstvu postavili novi klupski rekord. Izabranici Miodraga Božovića će svakako želeti da nastave taj niz i u Ivanjici, a za protivnika će imati Javor, koji je u prošlom kolu slavio u gostima protiv OFK Beograda sa 1:0. Crvena zvezda je ubedljivo prva na tabeli Super lige Srbije sa 59 bodova, dok je Javor sedmi sa 30 bodova. Utakmica izmedju Javora i Crvene zvezde igra se sutra od 15.00.

Fudbaleri Partizana sutra od 17.00 u Humskoj dočekuju Borac, drugoplasiranu ekipu na tabeli domaćeg šampionata. Crno-beli su u lošoj seriji, izgubili su od Vojvodine, potom i od Augsburga u Ligi Evropa, a u nedelju su osvojili samo bod na Banjici protiv Rada, pa će veoma slabu polusezonu pokušati da završe pobedom. Borac je, na drugoj strani, u prošlom kolu izgubio od Mladosti na svom terenu sa 1:2, a trijumfom u Beogradu želi da sačuva drugu poziciju na tabeli. Partizan je peti na tabeli sa 33 boda, dok je Borac drugi sa četiri boda više.

U slučaju neuspeha Borca, drugo mesto na tabeli Super lige magao bi da preuzme Čukarički, koji sutra na svom terenu igra protiv Voždovca. Ekipa s Banovom brda nije upisala pobedu u poslednja dva kola, dok Voždovac ima dva vezana trijumfa. Utakmica izmedju Čukaričkog i Voždovca, treće i devete ekipe na tabeli, igra se sutra od 17.00.

Fudbaleri Vojvodine gostuju gostuju Novom Pazaru i pokušaće da ostvare i petu uzastopnu pobedu. Vojvodina je u prošlom kolu savladala Jagodinu sa 3:1, dok je Novi Pazar izgubio od Spartaka sa 0:2. Ekipa iz Novog Sada je četvrta na tabeli sa 34 boda, dok je Novi Pazar na 11. mestu sa 23 boda.

Jagodina sutra od 13.00 dočekuje Rad, Mladost u istom terminu na svom stadionu igra protiv OFK Beograda, dok će Radnik ugostiti Radnički iz Niša. Od 17.00 svoj meč 22. kola odigraće i Metalac i Spartak.

Parovi 22. kola Super lige Srbije: Jagodina - Rad (13.00) Mladost - OFK Beograd (13.00) Novi Pazar - Vojvodina (13.00) Radnik - Radnički (13.00) Javor - Crvena zvezda (15.00) Čukarički - Voždovac (17.00) Metalac - Spartak (17.00) Partizan - Borac (17.00)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track