(VIDEO) PSOVKE I UVREDE BEZ POSLEDICA: Lalatović pomilovan, Spartak umesto 4, ostao bez 2 boda
Foto: Saša Pavlić

DISCIPLINSKA KOMISIJA FSS

(VIDEO) PSOVKE I UVREDE BEZ POSLEDICA: Lalatović pomilovan, Spartak umesto 4, ostao bez 2 boda

Fudbal -
Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije delimično je uvažila primedbe Spartaka iz Subotice i preinačila odluku Disciplinske komisije od 6. oktobra, kojom im se oduzimaju 4 boda.

Disciplinska komisija je Subotičnima oduzela četiri boda, zbog toga što je tadašnji trener Stevan Mojsilović na gostovanju OFK Beogradu sastavio tim od rezervnih igrača ili onih koji nisu imali značajnu minutažu. OFK Beograd je dobio taj meč sa 2:0.

Odluka je konačna, sa tim da je Spartaku ostavljena mogućnost da pokrene postupak zaštite Pravilnika pred Izvršnim odborom FSS.

Posle ovakvog epiloga, Subotičani će umesto 17 poena, koliko su osvojili na terenu imati 15 na kontu i sa 14. pozicije na tabeli Superlige pašće na poslednju. Imaće 15 bodova, iza Rada i Jagodine sa po 16.Komisija za žalbe rešila je i „slučaj Nenad Lalatović“. Baš kao što je i najavljeno prošle sedmice, aktuelni šef struke Vojvodine je pomilovan za incident koji se dogodio na niškom Čairu, po završetku susreta između Radničkog i njegovog bivšeg kluba Borca iz Čačka. Umesto prvobitne kazne u vidu tromesečne suspenzije, koja mu zabranjuje da sedi na klupi i vodi utakmice, Komisija za žalbe je oslobodila odgovornosti Lalatovića i naložila mu da umesto toga plati 200.000 dinara.

U obrazloženju odluke stoji da je Lalatovića, kao službeno lice, verbalno napao Darko Bulatović, bivši predsednik Radničkog, kome nije bilo mesto u restriktivnom prostoru.

Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track