ABRAMOVIČ PRELOMIO: Žoze Murinjo više nije trener Čelsija!
Foto: Reuter

Specijalni odlazi sa Stamford Bridža

ABRAMOVIČ PRELOMIO: Žoze Murinjo više nije trener Čelsija!

Fudbal -
Portugalski stručnjak Žoze Murinjo zbog očajnih rezultata smenjen je sa mesta menadžera Čelsija

Nakon najnovijeg neuspeha u domaćem šampionatu, poraza od Lestera (2:1) u 16. kolu Premijer Lige, Čelsi je sporazumno raskinuo saradnju sa Portugalcem.

Čelsi u svom saopštenju ističe da je Murinjo najuspešniji menadžer u istoriji kluba, ali da rezultati ove sezone nisu dobri pa je u interesu obe strane da svako krene svojim putem.

"Klub želi da jasno stavi do znanja da sa Žozeom ostajemo u dobrim odnosima i da će uvek biti voljen, poštovan u Čelsiju. Uvek će biti dobrodošao na Stamford Bridžu", navodi se u saopštenju kluba.

Iako je pre samo sedam meseci doneo titulu na Stamford Bridž, Portugalac mora da pakuje kofere zbog očajnih rezultata ove sezone. U 16 kola, Plavci su zabeležili čak 9 poraza i nalaze se na očajnom 16. mestu na tabeli sa 20 bodova manje od prvoplasiranog Lestera.

Čelsi je uspeo da se plasira u osminu finala Lige šampiona i igraće protiv Pari Sen Žermena.

Foto: Reuter
Foto: Reuter

"BBC" prenosi da će Murinjo dobiti veliko obeštećenje, ali da se ne radi o 40 miliona funti kako su prethodnih dana pisali ostrvski mediji. Naime, londonski klub će uplatiti Portugalcu oko 12 miliona funti koliko je bilo predviđeno da zaradi ove sezone.

Kao mogući naslednici već se pominju Brendan Rodžers, Huande Ramos, Gus Hidink, pa čak i trener Bajerna Pep Gvardiola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track