IVAN ĆURKOVIĆ BLIZU PREDSEDNIČKE FOTELJE: Hoću na čelo Partizana, ali me ne gura Zečević
Foto: Beta

Promene u Humskoj

IVAN ĆURKOVIĆ BLIZU PREDSEDNIČKE FOTELJE: Hoću na čelo Partizana, ali me ne gura Zečević

Fudbal -
Ponovo crno-beli Potpredsednik FSS potvrdio da želi da se vrati u klub i demantovao da je glavna karika u angažovanju bivši gensek

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković mogao bi uskoro da postane predsednik Partizana i tako zameni Zorana Popovića, koji je odlučio da se povuče sa te funkcije posle neuspeha u Ligi Evrope.

Još nije za staro gvožđe... Žarko Zečević
Još nije za staro gvožđe... Žarko Zečević

Ćurković je za Kurir potvrdio da su već obavljeni razgovori na tu temu, ali je demantovao da je na tu odluku uticao Žarko Zečević, za koga smatraju da i dalje ima veliki uticaj u klubu bez obzira na to što nije na rukovodećim funkcijama. Za Zečevića se priča da je „instalirao“ Popovića u fotelju kluba.- U Partizanu sam od 1964. godine i poznato je koliko meni znači taj klub, nikad nisam ni odlazio iz njega. S ljudima koji sada vode Partizana bilo je kontakata što se mog zvaničnog povrataka tiče, ali pre toga moraju da se reše neke stvari. Želja postoji, ali još ništa nije gotovo i nadam se da će u narednih nekoliko dana situacija biti jasnija situacija - kazao je Ćurković i dodao:- Vidim da se spekuliše da je Žarko Zečević bio ta sprega, ali to nije tačno. On je isto dugo u klubu kao i ja i dosta uradio za Partizan, ali njegov glas u Skupštini je kao i svaki drugi. Mislim da se njegov uticaj u Partizanu preuveličava. Ponavljam, ako uspemo da se dogovorimo kako će klub funkcionisati u budućnosti, nemam ništa protiv da se vratim.Ivan Ćurković je istakao da je njegova ljubav prema Partizanu velika, ali da ne mogu samo emocije da budu odlučujuće.- Osim emocije, za funkcionisanje kluba potrebne su i druge reference, a to je naravno rezultat, jer bez toga nema ništa, kao i bez novca. U fudbalu se okreće mnogo para i taj segment je izuzetno bitan - zaključio je Ćurković.

PreokretSAVO MILOŠEVIĆ DEFINITIVNO OTPAOProslavljeni fudbaler Savo Milošević prethodnih dana je figurirao kao najozbiljniji kandidat za predsednika Partizana, ali kako saznajemo, definitivno je odlučeno da bivši igrač crno-belih neće zameniti Zorana Popovića. Od njega se odustalo, a kao glavni kandidat pojavio se Ivan Ćurković, koji ima podršku vodećih ljudi kluba.

Uskoro preuzima funkciju...  Ivan Ćurković
Uskoro preuzima funkciju... Ivan Ćurković

AfereSUMNJIVA BIOGRAFIJA- Smenjen s mesta direktora Sent Etjena (1982. godina) jer je prodavao igrače na crno, pisali francuski mediji- Dok je bio predsednik Partizana držao novac kluba u inostranstvu za vreme sankcija, a transfere radio preko agencije „Karan trejd“ iz Luksemburga- Policija vršila istragu oko transfera Igora Duljaja iz Partizana u Šahtjor, Ćurković tvrdio da je sve čisto i da ima papire koji to dokazuju- Prema navodima Slobodana Milosavljevića, Ćurković je uzimao velike svote novca od prodaje igrača, organizovanja nagradnih igara...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track